5 Verzorgingsfouten die je Maakt, en Hoe je ze Fixt

Als je op onze site zit, zul je waarschijnlijk (ten minste tot op zekere hoogte) geven om je verzorging. Dat is geweldig; wij steunen dat helemaal. Helaas zie we veel mannen die één of twee dingen missen in hun verzorgingsroutine. Wij willen jullie daar graag mee helpen. We hebben het web afgezocht, een paar vrienden gesproken, en zelfs gekeken naar een paar verzorgingsfouten die we zelf maken. We hebben een goed lijstje voor jullie gemaakt, jongens, dus luister even mee.

 

1. Teveel lichaamshaar

Dit hangt helemaal af van je persoonlijke stijl. De teddybeer-look kan lastig zijn, en zelfs de oorzaak zijn van hygiëneproblemen. Wij vinden dat je het best al je haar op een redelijke lengte kunt houden. We snappen dat sommige mannen hun baard willen laten groeien, en we staan daar helemaal achter. Maar zorg dat hij schoon en strak blijft, en dat alles in orde is. Zoek daarnaast ook uit wat voor jou werkt. Dat is het belangrijkste.

 

2. Hoe staat het met roos?

Er zijn een hoop dingen die je kunt doen om roos te behandelen. Allereerst kun je het best investeren in een shampoo waarmee je het kunt inperken. Probeer eens, in plaats van de gewone “Head & Shoulders”, een behandeling met groene thee. Hoe dan ook, shampoo tegen roos werkt net zo goed. Daarnaast kun je ook kleine dingen proberen, zoals niet naar bed gaan met nat haar. Je hoofd zou, voor je naar bed gaat, gehydrateerd, schoon, en vrij van gifstoffen moeten zijn.

 

3. Gele tanden

Dit is nooit goed. Het jammere is dat sommige mensen er gewoon niet goed genoeg op letten om er iets aan te doen. Er zijn natuurlijk dingen die altijd zorgen dat je tanden de verkeerde kleur hebben (zoals roken, koffie, etc.) maar het is vooral nalatigheid en de verkeerde tandpasta. Ik denk dat veel dokters het hele “drie keer per dag poetsen”-gedoe hebben opgegeven. Wie heeft daar de tijd voor? Maar je zou écht twee keer per dag moeten poetsen. Gooi er, als je veel suiker eet, een derde keer bij als dat lukt. Eet ook veel rauw fruit en groenten. Dit helpt ook om je tandvlees gezond te houden. Heb je een probleem met je adem? Laat het mondwater eens achterwege. Teveel mondwater kan dodelijk zijn voor zelfs de goede bacteriën in je mond. Ga in plaats daarvan voor groene thee.

 

4. Lichaamsacne

Lichaamsacne kan lastig zijn, en het is vaak onvermijdelijk. Aan de andere kant is het ook vaak wél te vermijden, maar weten mensen gewoon niet wat ze verkeerd. Laten we eens kijken naar de oorzaak van acne – verstopte poriën, toch? Vaak dragen mensen, als ze naar de sportschool gaan, kleren waardoor de poriën van hun lichaam niet kunnen ademen. Draag een beetje lossere kleding, en zorg dat je huid open kan. Spring ook in de douche als je net klaar bent bij de sportschool – het laten zitten van zweet gooit je poriën dicht. Dat geldt overal op je lichaam. Het is simpel; hou jezelf schoon, en er zou geen probleem moeten zijn. Als je problemen blijft houden, investeer dan in een goede reiniger of acnebehandeling.

 

5. Teveel aftershave

Teveel aftershave is geen goed idee.

We snappen dat sommige van de andere dingen in deze lijst niet te controleren zijn, maar dit absoluut wel. Echt. Je hoeft maar één, of misschien twee keer te spuiten. Meer dan dat zorgt alleen dat je anderen verdrinkt. Het is niet hot, het is niet sexy. Het gaat in tegen het hele idee van cologne, en het is echt een flinke afknapper. We hebben het allemaal meegemaakt, en we snappen het wel. Neem gewoon wat je normaal gebruikt, en maak dat iets minder (tenzij je normaal gesproken 10 keer spuit, dan mag je serieus gaan minderen).

Wij zijn vooral kerels zoals jullie. We hebben allemaal problemen gehad met deze dingen, en we zijn er alleen maar om goede informatie door te geven en te zorgen dat jullie onze fouten niet maken. We horen graag wat jullie te zeggen hebben. Laat hieronder graag een comment achter als je daar zin in hebt. Ken je iemand die dit artikel echt nodig heeft (Karel van accounting die altijd veel teveel Old Spice opsmeert), laat dit dan achter op zijn pagina.

Veel succes, mannen.

 

LEES OOK:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo