Remington Ultimate Series R8 review

De Remington Ultimate Series R8 kopen?

Remington is een Amerikaans bedrijf uit New York dat sinds 1937 actief is. Vandaag de dag is Remington nog een van de grotere spelers op de markt voor elektrische scheerapparaten, tondeuses, epilators en producten voor de verzorging van haar.

We hebben in het verleden al eerder Remington producten getest, zoals de baardtrimmer Remington MB4200. Vandaag zullen we uitgebreid de Remington Ultimate Series R8 bekijken en zullen we zien of Remington met dit model de traditie van goede apparaten voortzet.

Vergelijk prijzen nu bij:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Remington Ultimate Series R8

Positief:
  • Makkelijk te gebruiken
  • Meegeleverde accessoires
  • Ligt goed in de hand
  • Scheert goed glad zowel nat als droog
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Snellaadfunctie
Negatief:
  • Beschermkapje laat snel los
  • Meegeleverde accessoires enigszins kwetsbaar
  • Opbergtas klein waardoor lastig om in te steken
  • Geen turbostand

 

Eerste indruk

Toen we de Remington Ultimate Series R8 ontvingen, werden we direct verrast door het mooie ontwerp van dit scheerapparaat. Het apparaat heeft een matglanzende behuizing met rode accenten. Hij komt verpakt in een kleine doos en wordt geleverd met een beschermkap, opbergetui en trimopzetstuk. Daarnaast krijg je een docking station waarin je het apparaat kunt zetten om hem op te laden. Net als de meeste apparaten, beschikt de R8 over een lithium-ion batterij.

remington r8 review

Vergelijk prijzen nu bij:

remington ultimate series r8 reviewDe LED indicator op de R8 geeft aan wanneer je hem moet opladen. Hij werkt volledig draadloos en heeft een oplaadtijd van 90 minuten waarna je hem vervolgens zo’n 60 minuten kunt gebruiken. De R8 weegt slechts 170 gram en heeft zoals de meeste scheerapparaten een flexibele scheerkop. Hij is volledig waterdicht waardoor je hem ook gemakkelijk onder de douche kunt gebruiken. Verder beschikt de R8 over een snellaadfunctie waarmee je hem binnen 5 minuten kunt opladen voor 1 scheerbeurt.

Bij het openen van de doos wordt direct duidelijk dat het een zeer gebruiksvriendelijk apparaat is. Omdat hij zo licht maar toch ook stevig is en een fijne greep heeft. ligt hij erg lekker in de hand. Toen ik het apparaat voor de eerste keer aanzette viel direct op dat hij redelijk stil is. Alhoewel hij helaas niet beschikt over een turbostand, lijkt de Remington Ultimate Series R8 een zeer degelijk apparaat. De precisietrimmer die je op de achterkant kunt bevestigen, is daarnaast een handige toevoeging om dit apparaat voor zowel een gladde als getrimde baard te gebruiken.


 

Gebruik

Uiteraard hebben we de Remington Ultimate Series R8 uitgebreid getest en zullen we onze ervaring met dit scheerapparaat met je delen. Toen ik het apparaat voor het eerst ging gebruiken had ik me 3 dagen niet geschoren. Mijn baard groeit vrij snel dus dit was de perfecte kans om de R8 eens goed te testen.

 

Droog gebruik

remington r8 review ultimate seriesNadat ik het scheerapparaat ongeveer 1.5 uur had laten staan in de opladerhouder, was hij volledig opgeladen en kon ik aan de slag. Dit ging verassend goed. Naast het feit dat de R8 erg goed in de hand ligt, glijdt hij ook vrij gemakkelijk over mijn gezicht. De eerste keer dat ik hem gebruikte was droog en tot mijn verbazing had ik achteraf geen irritatie of bultjes.

Een elektrisch scheerapparaat gebruiken zonder scheerschuim of gel heeft mijn voorkeur, maar meestal zorgt dit voor irritatie op mijn huid. De R8 beweegt heerlijk soepel en blijft niet hangen. Als ik het apparaat goed tegen mijn gezicht aandruk, verwijderd hij vrijwel direct alle haartjes.

Mijn ervaring leert dat elektrische scheerapparaten vaak wel gemak bieden, maar dit tegelijkertijd ten koste gaat van de snelheid. Je kunt je met sommige scheerapparaten ook nooit helemaal goed scheren. Er blijven altijd haartjes achter die je of hebt gemist of die het apparaat niet hebben afgeschoren. De Remington R8 doet dit in vergelijking met sommige concurrenten eigenlijk erg goed.

remington r8 review

Toegegeven, het duurt ook wel iets langer dan wanneer je het met een scheermes doet, maar het resultaat is goed. Mijn gezicht was na het gebruik vrijwel helemaal glad en ik had geen last van irritatie. Wat wil je nog meer?

 

Nat gebruik

Voor deze review heb ik het apparaat ook nat gebruikt en ik moet zeggen dat de R8 het nat nog beter doet. Als de R8 goed opgeladen is dan kun je er onder de douche vrij vlot mee werken.

Meestal is het onder de douche iets lastiger scheren omdat je niet precies kan zien wat je doet. De manier waarop de Remington R8 over je gezicht glijdt, maakt dat dit tot een minimum wordt beperkt. Ik begin vanaf mijn bakkebaarden en volg de contouren van mijn gezicht van links naar rechts. Iedere paar centimeter stop en druk ik het apparaat tegen mijn gezicht aan en het resultaat is een bijna volledig gladgeschoren gezicht, zonder te kijken. remington r8 ultimate series review scheerapparaat kopen

Het voordeel van de Remington is dat hij daarnaast ook nog eens makkelijk schoon te maken is. Na het scheren onder de douche kun je hem onder de waterstraal houden en spoel je de scheerkoppen vrij gemakkelijk schoon. Dit is essentieel omdat deze anders sneller bot worden en het is meestal niet mogelijk om ze te vervangen.

 

Precisietrimmer

remington r8 ultimate series review scheerapparaat kopenDe Remington Ultimate Series R8 beschikt over een precisietrimmer die je als opzetstuk aan de achterkant kunt bevestigen. Met de trimmer trim je jouw baard op een lengte van 2, 3, 4, 5 of 6 millimeter. Het instellen van de lengte gaat middels een draaiknop op de precisietrimmer. Daarnaast beschikt de R8 nog over een uitklapbare detailtrimmer die je kunt gebruiken om je bakkebaarden en nekharen te trimmen. Ook dit doet de R8 erg goed en is er eigenlijk weinig op aan te merken. Voor het geld dat je betaald voor de R8 zijn de precisietrimmer en uitklapbare detailtrimmer een geweldige toevoeging.

Wanneer je baard wat langer is kun je deze trimmers uitstekend gebruiken om je baard eerst wat korter te maken. Zo kun je met dit apparaat eigenlijk alle kanten op en hoef je niet apart nog een trimmer of tondeuse te kopen.

Hij doet wat hij moet doen wanneer je het verwacht en dat is juist wat we zoeken in een goed scheerapparaat.


 

Conclusie

remington ultimate series r8 reviewDe Remington Ultimate Series R8 kost zo’n 75 euro en dat is tevens een van de sterke verkooppunten van dit apparaat. Je krijgt voor dat geld een uitstekend scheerapparaat dat doet wat het beloofd en daarnaast krijg je nog eens hele handige accessoires meegeleverd, zoals het dockingstation waarin je hem direct kunt opladen.

Ookal is de prijs niet astronomisch hoog, kun je veel van de R8 verwachten. Hij scheert uitstekend, ligt goed in de hand en heeft een goede accuduur. Helaas beschikt hij niet over een turbostand voor als je baard wat langer is, maar de precisie- en detailtrimmer bieden in dat geval uitkomst. Wij denken dat je vele jaren plezier kunt hebben van dit apparaat en bevelen hem dan ook zeker aan.

Vergelijk prijzen nu bij:

7 Totale Score
Scheert uitstekend

De Remington Ultimate Series R8 scheert uitstekend, ligt goed in de hand en heeft een goede accuduur. Helaas beschikt hij niet over een turbostand voor als je baard wat langer is, maar de precisie- en detailtrimmer bieden in dat geval uitkomst. Wij denken dat je vele jaren plezier kunt hebben van dit apparaat en bevelen hem dan ook zeker aan.

Gebruikers Beoordeling: 5 (1 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo