Hoe gebruik je een scheerkwast zonder jezelf pijn te doen

Als je erover nadenkt, gebruiken mannen al een paar honderd jaar een scheerkwast. Er is waarschijnlijk een goede reden voor, toch? Zeker. De uitvinding van scheerschuim in een spuitbus is ongelooflijk handig, dat ontkennen we niet, maar het heeft zeker niet dezelfde voordelen als een scheerkwast.

Een scheerkwast heeft voor de gebruiker veel meer voordelen dan alleen het aanbrengen van scheerschuim, en we gaan een paar van die voordelen met je doornemen.

 • De scheerkwast maakt het mogelijk de scheerzeep gelijkmatig te verdelen. Met de hand kan je best goed werk leveren, maar het is gewoon niet te vergelijken met de scheerkwast. De scheerkwast maakt het mogelijk de optimale dikte toe te passen, en het stelt je in staat om een gladdere laag aan te brengen.
 • De haren van de kwast scrubben je huid. Ze dringen door tot op de huid om vóór het scheren je gezicht te verzachten. Dit is ook goed voor je huid na het scheren; het helpt om je huid gezond te houden, en het helpt tegen irritatie veroorzaakt door het scheren, ingegroeide haren, etc.
 • Je gezichtshaar richt zich op zodat de scheerhoek beter wordt. Dit geeft over het algemeen een gladder en langduriger resultaat.
 • Door het gebruik van een scheerkwast is het mogelijk minder scheercrème of -zeep te gebruiken. Daar zijn een paar redenen voor: je gebruikt een kleinere hoeveelheid, dit gaat dus langer mee omdat je het op een effectieve manier aanbrengt, de kwast maakt het ook mogelijk de dikte van je product aan te passen. Als je een scheerzeep stick/schijf gebruikt, zou hij ongeveer twee keer langer mee moeten gaan dan wanneer je scheercrème gebruikt.

Dus je zal, als je een scheerkwast gebruikt, in het algemeen meer controle hebben over het aanbrengen van scheerzeep. Het zorgt voor een gladder resultaat, en het zal langer glad blijven.

 

De Accessoires

 1. Zoek een mooie scheerzeep stick/schijf uit. Er zijn tal van mogelijkheden, meestal raden we Col. Conk aan.
 2. Daarnaast zal je een soort scheerkom of mok nodig hebben. Er zijn verschillende soorten, het is belangrijk om te bedenken dat een keramisch exemplaar langer nodig heeft om op te warmen, maar als je de tijd wilt nemen voor een scheerbeurt zal deze wel langer warm blijven. Metalen scheerkommen warmen sneller op, maar verliezen ook sneller hun warmte Het is misschien een goed idee om er van allebei eentje te hebben voor het geval je haast hebt.
 3. Er zijn verschillende soorten scheerkwasten. Meestal weten de mensen dit niet en kiezen er uiteindelijk één die niet goed is voor hun huid. Hoewel er verschillende types zijn, dienen ze allemaal maar één doel. Zoek er één die het beste past bij jouw huid type, het is een welbestede uitgave, en koop ook een minder dure reserve en / of reiskwast.  Dit zijn de verschillende soorten kwasten:
  • Synthetische haren: Synthetische kwasten zijn prima voor beginnende nat scheerders en voor degenen die geen dierlijke producten willen gebruiken. De haren zijn van een gemiddelde stugheid. Hoewel ze het schuim niet zo goed vasthouden als een kwast van dassenhaar, zijn ze nog steeds goed voor een nat scheer ervaring.
  • Varkenshaar: varkensharen kwasten zijn het stugst van alle scheerkwasten. Ze zijn ook de minst dure. Het voordeel van varkenshaar is dat het makkelijker door het baardhaar heen komt zodat de poriën zich openen. Misschien niet de meest comfortabele kwast, maar hij is zeker effectief.
  • Dassenharen kwast (pure badger): De gewone Dassenharen kwast is de laagste kwaliteit dassenharen kwast die te koop is, maar het feit dat het een dassenharen kwast is zegt veel over de hoge kwaliteit. Het is een goede mix van dassen haar van de mannetjes das, de haren zijn stugger maar het is nog steeds dassenhaar. Het is een zeer goede middenklasse kwast, en is betaalbaar.
  • Super Dassenhaar (super badger): De Super Dassenharen kwast is een upgrade van de gewone dassenharen kwast, maar ook deze is nog steeds niet de beste. De kwastharen zijn iets minder stug dan de gewone dassenharen kwast, maar ze zijn nog net iets stugger dan de haren van de Zilvertip dassenharen kwast waar we het zo meteen over zullen hebben. Het is de middenklasser onder de kwasten van de dassenhaar, en je herkent hem aan zijn duidelijke witte uiteinden.
  • Zilvertip dassenhaar (silver badger): Nogmaals, het komt allemaal neer op je stijl van scheren en de gevoeligheid van je gezicht. Maar de “zilverpunt” dassenharen kwast, is algemeen beschouwd de beste scheerkwast die te koop is. Deze kwast heeft ook de zachtste borstelharen die er zijn. Maar, je zal voor deze luxe moeten betalen; deze kwasten zijn te koop voor $ 150 of meer. Als je nat scheren serieus neemt, wil je er uiteindelijk één hebben. Wij adviseren je wel een reserve exemplaar aan te schaffen voor als je kinderen met je kwast gaan spelen of als je op reis moet.
 4. Je zult ook moeten investeren in een houder. Niet al je scheer attributen hoeven in de houder te passen, maar de scheerkwast moet er absoluut goed in passen. De juiste opslag van je scheerkwast is absoluut noodzakelijk. Deze dingen zijn duur, maar je zal de levensduur van je scheerkwast aanzienlijk verlengen als hem correct opbergt.
 5. Handdoeken. Je hebt er veel nodig, zorg voor een goede voorraad.

 

Het Proces

hoe gebruik je scheerkwastWe zullen het hele proces van het gebruik van een scheerkwast stap voor stap met je doornemen. Hoewel je misschien niet al deze accessoires tot je beschikking hebt, zou je in de gelegenheid moeten zijn om een keuze te maken uit die zaken die je het meest helpen. En al heb je soms haast, dat is begrijpelijk, zal het je op de lange termijn tijd besparen omdat je je minder vaak zal hoeven te scheren.

 1. De scheerkwast zal zijn werk alleen goed doen als je hem in combinatie met andere, speciaal daarvoor ontworpen, accessoires gebruikt. Begin met het deppen van je gezicht met een warme handdoek. Jezelf zo’n behandeling geven is het beste , maar daar is niet altijd tijd voor.
 2. Plaats je zeepstick/schijf op de bodem van je scheerkom. Hij moet er goed in passen. Als je een te grote hebt gekocht, verwarm het dan een beetje in de magnetron om hem zachter te maken. Zodra hij op de bodem van je kom is gezakt laat je hem daar drogen.
 3. Doe wat heet water in een kom, steek daar je kwast in. Laat hem in het water zitten totdat de kwastharen volledig ondergedompeld zijn. Zodra dat zo is, haal je de kwast er uit en tik hem tegen de zijkant van de kom om overtollig water te verwijderen.
 4. Nu ben je zover dat je het schuim te maken. Begin met wrijven over de zeepstick/schijf tot je een mooie, dikke schuimlaag hebt die kan gebruiken om je mee te scheren. Je kan het schuim zo maken dat het het beste bij jouw stijl past. Hoe meer water je toevoegt, hoe dunner het schuim zal zijn.
 5. Het is goed om een grote hoeveelheid schuim op je kwast te doen. Probeer het schuim in een draaiende beweging aan te brengen. Dit helpt om het volle potentieel van de kwast te benutten. Met elke draai, bent je tegelijkertijd je huid aan het scrubben, je baardhaar recht op te zetten, en een mooie laag glad schuim aan het aanbrengen.
 6. Als je klaar bent met scheren, is het van cruciaal belang om te kwast te verzorgen. Begin met het handdoek droog maken van de kwast. Je wilt hem niet kletsnat wegzetten, maar een vochtige kwast is prima. Dit is het moment waarop de houder in beeld komt. Hang je scheerkwast met de haren naar beneden in de houder. Hierdoor droogt de kwast gelijkmatig en op natuurlijke wijze zonder de haren van de kwast te buigen of te verpesten. Als je hem op de juiste manier bewaart, ben je je investering in je scheerkwast aan het optimaliseren.

 

Tot Slot

Je bent klaar! Afhankelijk van hoe je het bekijkt, kan nat scheren een zeer lonend proces zijn. Natuurlijk, gaat het niet zo snel als sommigen van ons zouden willen, maar als je je daar druk over maakt, kan ik je bijna garanderen dat als je je op de juiste manier nat scheert, het je later in de week tijd bespaart, omdat je het minder vaak hoeft te doen. En zodra het gewoonte wordt, zal je je eigen stijl ontdekken. Zodra dat zo is, zou het veel sneller moeten gaan.

Tot slot is er gewoon iets tijdloos en bijzonder mannelijk aan het gebruiken van de scheerkwast en het toepassen van het schuim op de manier waarop het al honderden jaren wordt gedaan. Wij denken dat als je het eenmaal hebt geprobeerd, het onwaarschijnlijk is dat je terug gaat naar scheerschuim uit een spuitbus.

Bedankt voor het lezen, heren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo