Hoofd kaal scheren: Zo doe je het goed

Hoe je hoofd kaal scheren?

We weten allemaal hoe we moeten scheren, er is genoeg informatie beschikbaar voor beginnende en zelfs de meer ervaren personen. Als je begint met je hoofd kaal scheren, dan zal deze handleiding perfect zijn voor je om die stap te zetten – inclusief een aantal tips en trucs die ik de afgelopen 20 jaar heb geleerd.

Ik herinner me de eerste dag dat ik mijn hoofd kaal scheren ging, het gevoel van het water dat mijn pas geschoren hoofd voor het eerst raakte was bevrijdend. Ik voelde me schoon en glad, ik voelde me zelfverzekerd. Het kijken in de spiegel was niet een grote schok, aangezien mijn haar hiervoor al erg dun en kort was en op een of andere manier zag ik er beter uit en de nieuwe look paste bij mij.

Als je nog niet zeker weet of je je hoofd kaal scheren wilt en nog steeds aardig wat haar hebt, probeer het dan gewoon eens. Kijk wat je er van vindt; het haar dat je had zal terug groeien naar wat hoe het daarvoor was.

Als je net als ik de look wilt houden, zorg er dan voor dat je je hoofd niet verpest, want je wil er niet uitkomen te zien als iemand uit een Freddy Krueger film!

Dit geldt voor alle keren dat je je hoofd kaal scheren gaat – neem de tijd en haast niet. Doe je dit wel, dan zal je in je hoofd of vingers snijden; met langzaam en gestaag win je de race.

Direct naar ons stappenplan


 

De juiste locatie voor je hoofd kaal te scheren

Kies de juiste plaats en tijd om te scheren – het klinkt misschien dom, maar je wilt niet dat de kinderen rond je voeten rennen of iemand die op de badkamerdeur bonkt, je hebt tijd nodig om het goed te doen.

Ik persoonlijk scheren direct in de ochtend onder de douche. Ik doe dit al jaren en scheer zonder een spiegel te gebruiken maar ik raad dit niet aan voor je eerste keer; oefening baart kunst.hoofd kaal scheren tips handleiding

Als je nog steeds redelijk lang haar op je hoofd hebt, zorg er dan voor dat je tondeuse op de kortste stand staat. Afhankelijk van je haaruitval moet je ervoor zorgen dat je eerst de dikste delen van je haar verwijdert – het scheermes zal alleen maar sneller bot worden als je dit niet doet, of nog erger, in je hoofd snijden.

Elke goede tondeuse of baardtrimmer is prima. Zorg ervoor dat je het haar inkort tot 1-2 mm voordat je begint.


 

De juiste uitrusting voor je hoofd kaal scheren

Gebruik de juiste uitrusting. Als je een scheerproduct hebt die je voorkeur geniet, gebruik deze dan. Ik heb het hier vooral over nat scheren met een scheermes maar als je liever een elektrisch scheerapparaat gebruikt, dan kun je misschien nat scheren proberen om er beter uit te zien.

Hoe Hoofd Kaal Scheren

Als je een beetje zorgen te maakt over in je hoofd snijden als je deze nog nooit eerder geschoren hebt, dan raad ik aan om een scheermes te kopen met een bescherming over de messen – alle gerenommeerde merken zullen dit bieden. Kies niet voor het duurste merk dat je kunt vinden, begin eenvoudig en zie hoe het gaat.

Ik gebruik persoonlijk een wegwerpscheermesje, welke gebruikt kan worden voor twee scheerbeurten en daarna weggegooid moet worden. Scheer nooit met een bot scheermes, nooit.

 

Was jezelf

Iedereen heeft verschillende routines en ik begrijp dit, maar zorg ervoor dat je je hoofd, gezicht en hals goed wast voordat je scheert. Waarom? Omdat het helpt bij het verwijderen van natuurlijke olie, dode huidcellen en het tilt de haren op je hoofd voor een dichtere scheerbeurt.

je hoofd kaal scheren beste manier

Zorg ervoor dat je alle zeep die je gebruikt hebt voor het wassen goed verwijdert. Je wilt een schoon gebied hebben voor je favoriete schuim, gel, zeep of olie voordat je begint.

 

Breng je scheerproduct aan

De keuze van het product is aan jezelf. Zorg ervoor dat je genoeg van je product beschikbaar hebt om meer te doen dan alleen je gezicht; je wilt niet halverwege zonder komen te zitten.

Zorg ervoor dat je je hele hoofd bedekt in plaats van een gedeelte per keer, zorg ervoor dat je laag genoeg komt achter je hoofd en achter die oren.

je hoofd kaal scheren beste manier

Tip: Je hoeft niet een hoop van je scheerproduct op je hoofd aan te brengen. Te veel en je zorgt ervoor dat je scheermes verstopt raakt en mist dan waarschijnlijk stukjes, je zult heen en weer gaan om de stukken die je gemist hebt alsnog mee te nemen en zorgt er dan mogelijk voor dat je hoofd pijn gaat doen.


 

Je hoofd kaal scheren stappenplan

Zoals vermeld in het begin, is het vinden van de juiste plaats om te scheren belangrijk. Zodra je begint wil je niet stoppen. Laat me uitleggen welke techniek ik gebruik, deze werkt al jaren voor mij en ik mis nooit een stukje.

Probeer altijd je hoofd te scheren met warm/heet water. Het helpt niet alleen bij het reinigen van het scheermes, maar het opent ook de poriën op je hoofd en reinigt alle oliën die kunnen ontstaan tijdens het scheerproces.

 

Stap 1

Begin met het scheermes onderaan in de nek en werk naar de kruin met redelijk stevige bewegingen. Als je de contouren van je hoofd eenmaal kent, zul je eraan wennen hoeveel druk je kunt uitoefenen. Gebruik de vingers van de hand waar je niet mee scheert om net voor het scheermes te voelen waar het haar is. Na verloop van tijd zal je hieraan wennen, het is als een handleiding waar je moet scheren.

hoofd kaal scheren tips

Werk je van onder naar boven een weg rond de achterkant van je hoofd, zorg ervoor dat je het mes na elke scheerbeweging spoelt. Om te weten of je ergens een deel hebt overgeslagen, laat je je vingers over de achterkant van je hoofd en nek lopen om te voelen of er stoppels zijn die je hebt gemist.

Tip: Zorg ervoor dat je je vingers uit de weg van het scheermes houdt tijdens het scheren. Ik heb die fout een paar keer gemaakt en uiteindelijk sneed ik in mijn vingers met het mes.

 

Stap 2

Als je eenmaal blij bent met de achterkant van je hoofd en neklijn, ga je verder met de zijkanten van je hoofd. Dit is waar je voorzichtiger moet zijn aangezien dingen zoals oren en wenkbrauwen in de weg zullen zitten. Als je een spiegel gebruikt, houd dan in de gaten waar je scheermes naartoe gaat en neem de tijd.

Hoofd Kaal Scheren tips

Ga van de neklijn rond de bovenkant van je oor naar de voorkant van je gezicht boven je wenkbrauw. Herhaal dit over de hele kant van je hoofd, aan beide kanten tot je geen stoppels meer voelt. Wees extra voorzichtig aan de boven- en achterkant van je oor – mogelijk is het een goed idee om je oor naar achteren trekken om er zeker van te zijn dat je die verdwaalde haren meeneemt.

Tip: Ik scheer altijd van achteren naar voren, omdat het een kortere scheerbeurt en minder wondjes lijkt te geven – het kan anders zijn voor jou, dus probeer een aantal verschillende technieken uit.

 

Stap 3

Als je eenmaal tevreden bent met hoe de achterkant en zijkanten voelen, ga je verder naar de bovenkant van je hoofd. Als je net als ik ben en niet veel haar op je hoofd hebt dan zul je niet veel stoppeltjes voelen, maar geloof me, die zijn er wel. Het haar bovenop is veel dunner voor mij, maar moet nog steeds geschoren worden, want anders krijg je uiteindelijk een pluizige look.

Hoofd Kaal Scheren doe je zo

Op dit moment verander ik de richting van de scheerbeweging. Ik scheer dit deel van de voorkant naar de kruin, van waar je haarlijn was naar de achterkant van de kruin. Het voelt gewoon natuurlijker om de bovenkant van het hoofd op deze manier te scheren. Gebruik opnieuw je vingers om te voelen of je delen hebt gemist en herhaal dit tot je een glad resultaat hebt.

Tip: Zorg ervoor dat je niet te laag begint aan de voorkant van je gezicht, je hoeft je voorhoofd niet te scheren.

 

Stap 4

Het laatste deel en dit is belangrijk voor de algehele afwerking. Zorg ervoor dat je de voorkant van je oren controleert, het deel waar je oor contact maakt met je hoofd en een klein gleufje je hebt tussen het oor en het hoofd – dit is een plek die moeilijk te bereiken is met het scheermes.

hoofd scheren tips beste manier om te scheren

Trek voorzichtig aan je oor zodat je de huid strak trekt en probeer de haren die je ziet te scheren. Herhaal beide kanten tot je tevreden bent met de look.

Tip: Als je moeite hebt om de korte haren rond het oor mee te nemen en het scheermes ze gewoon niet kan krijgen, gebruik dan een pincet om ze eruit te trekken.


 

Verzorging na je hoofd kaal scheren

Als je eenmaal blij bent dat je alle gebieden hebt geschoren, dan moet je alle schuim, gel of olie afspoelen en nog eens in de spiegel controleren of je niet iets gemist hebt of jezelf verwond hebt.

Een laatste ding dat ik altijd doe is een tip die ik van een collega kreeg en deze tip omvat je hele hoofd en gezicht spoelen met koud water. Waarom? Het sluit de poriën van de huid om vlekken te helpen voorkomen en maakt het hoofd stevig – geloof me maar dat dit werkt.

Hoofd Kaal Scheren handleiding

Tot slot moet je je hoofd bevochtigen zodra je deze afgedroogd hebt. Je huid zal nog steeds vocht van de scheerbeurt vasthouden en deze wil je opsluiten met je dagelijkse bevochtigingscrème. Als je je hele hoofd laat uitdrogen, verlies deze al dat belangrijke vocht dat het allemaal heeft opgenomen tijdens het scheren; verlies dat niet.

LEES OOK:

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo