Scheerapparaat vs scheermesjes voor gevoelige huid

Hoe oud je ook bent, en hoeveel ervaring je ook hebt, er is altijd discussie over het verschil tussen scheermesjes en scheerapparaten. Vooral voor degenen die nieuw zijn in de scheerwereld, of die misschien al een paar jaar een baard hebben. Je hoort dan de vraag “Moet ik een scheerapparaat of een scheermes gebruiken om te scheren bij gevoelige huid?”. Het is een interessant probleem, en er is misschien geen eenduidig antwoord.

 

Scheerapparaten

Er zijn verschillende elektrische apparten om haar weg te halen. Elektrische scheerapparaten zijn daar een van, en ze werken door je haren zo kort mogelijk op je huid weg te halen.

Droge scheerapparaten kunnen lastig zijn voor gevoelige huid

Droge scheerapparaten kunnen lastig zijn voor gevoelige huid

Scheerapparaten hebben meestal drie messen, die allemaal samenwerken om het haar eraf te krijgen. Elektrische scheerapparaten zijn opvallend, omdat ze zowel droog als nat kunnen werken. Ze kunnen draaien, en komen daarmee heel dicht bij het gezicht. Droge elektrische scheerapparaten kunnen lastig zijn voor gevoelige huid, maar veel mannen die net elektrische scheren (in de douche, of met een soort schuim) hebben laten weten dat dit zelfs het beste werkt voor gevoelige huid.

 

Scheermessen

Of het nu de nieuwste exemplaren zijn in de mesmode, of een klassiek scheermes; vaak worden ze gezien als minder geschikt voor gevoelige huid. Uit persoonlijke ervaring mag gezegd worden dat de kwaliteit van je scheerbeurt met een mes echt afhangt van het soort scheermes dat je koopt.

Moet ik een scheerapparaat of scheermes gebruiken?

Moet ik een scheerapparaat of scheermes gebruiken?

 

Gevoelige huid

Voor iedereen die scheert is een goede voorbereiding belangrijk. Misschien wel het meest wanneer je problemen hebt met gevoelige huid. Het is altijd verstandig om je gezicht goed te wassen voor het scheren.

Gebruik geen goedkoop wegwerpscheermesje

Gebruik geen goedkoop wegwerpscheermesje

Het is meestal handig om direct uit de douche te scheren. Dat komt omdat je dan de poriën op je gezicht open en schoon hebtgemaakt. Zorg dat je helemaal ingezeept bent als je een mesgebruikt, en zorg dat je er nieuw schuim bijdoet als dat nodig is. Zorg ook dat je je tijd neemt. Als je je gezicht willekeurig aan valt ga je ernstige problemen krijgen. Als je echter zorgvuldig te werk gaat, en zorgt dat je scheermes de tijd heeft om de vorm van je gezicht naar beneden te volgen, dan kun je prima scheren met een mesje.

 

Een doel bereiken

Je moet besluit wat je wilt bereiken met je scheerbeurt. Met een scheerapparaat kom je een heel eind. Maar met een klassiek scheermes krijg je een korter en meer langdurig resultaat dan met de elektrische tegenhanger. Onthoud wel een ding! Of het nu elektrisch of handmatig is: koop je mes altijd van een betrouwbare bron die niet inlevert op kwaliteit.

Vorm volgen

Volg de vorm met een neerwaardse beweging

De vraag “Welke scheerapparaten of scheermesjes voor gevoelige huid moet ik gebruiken?” heeft geen makkelijk antwoord. Je moet ze allebei uitproberen, rondvragen bij vrienden of collega’s met vergelijkbare huidsoorten, en een paar fouten maken om erachter te komen hoe je huid reageert.

»» Bekijk hier onze #1 scheerapparaat kooptip 

 

*Handsome man, Bad Shaver, Mirror, Young man, Smart man afbeeldingen via Shutterstock

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo