Is een veiligheidsscheermes echt beter dan andere scheermesjes?

Zijn veiligheidsscheermesjes echt beter? Je hebt waarschijnlijk al veel gehoord over de hype van het ouderwetse scheermesje met één mesje dat weer opduikt. Deze scheermesjes gebruiken slechts één scheermesje om te scheren, terwijl cassette modellen 3-5 mesjes gebruiken.

In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van veiligheidsscheermesjes of krabbertjes (hoe ze ook wel genoemd worden) bespreken. We zullen je ook laten zien hoe ze zich verhouden tot de modernere scheermesjes op de markt. Je zal snel zien waarom veiligheidsscheermesjes een betere keuze zijn.

»» bekijk hier de bestverkochte veiligheidsmesjes »


 

Overzicht van het krabbertje

Er zijn een paar variaties van veiligheidsscheermesjes. De meest voorkomende soort is een dubbelzijdig veiligheidsscheermes dat gebruik maakt van een enkel dubbelzijdig mesje. De meeste veiligheidsscheermessen zijn gemaakt van kwalitatieve metalen en zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten demonteerbare soorten.

Veiligheidsscheermes

Je ziet meestal een driedelig, tweedelig of vlinderveiligheidsscheermes (ééndelig). Dit heeft alleen betrekking op hoe je het mesje moet vervangen. Bij het tweedelige model kan je het handvat en de houder van het mesje ontkoppelen. Het driedelige model heeft een los handvat, baseplaat en houder. Tot slot heeft de ‘vlinder’ aan de onderkant een draaiknop waarmee je de bovenkant van het scheermes openklapt. De eendelige modellen zijn het makkelijkste voor het vervangen van mesjes.

 

Wat maakt één mes beter?

feather veiligheidsscheermesAls je een gevoelige huid hebt, heb je het meeste baat bij het overstappen op een enkel mes. Wanneer je scheert met een veiligheidsscheermes en een enkel mesje, verklein je het risico op scheerproblemen aanzienlijk.

Problemen zoals scheerbrand, ingegroeide haren en huidirritatie komen veel minder vaak voor bij één mesje. We zullen het uitleggen. Als je scheert met je cassette scheermesje dat 3-5 mesjes heeft, gaan bij elke scheerbeweging 3-5 mesjes over je huid. Elk mesje telt technisch gezien als een scheerbeweging. Dus met elke beweging ga je eigenlijk 3-5 keer over je huid. Deze extra blootstelling van het mes op je huid maakt je gevoelig voor deze problemen.

Wanneer je scheert met een krabbertje heb je maar één mesje dat contact maakt met de huid en je hebt meer controle over je scheerbeurten. Je ervaart minder scheerproblemen en je krijgt nog steeds een korte scheerbeurt.

 

Wat is het verschil in kosten?

krabber scheermesjeAls je iemand bent die op de centen let, dan hoef je niet lang na te denken om over te stappen op een veiligheidsscheermes. Hieronder bespreken we de kosten van het overstappen op een krabbertje.

Het duurste product om te kopen is het veiligheidsscheermes zelf. Als dit de eerste keer is dat je een krabbertje gebruikt, kies dan een model dat niet erg agressief is. Er zijn ook verscheidene geweldige budgetopties waar je uit kan kiezen. Zodra je het scheermes gekocht hebt en deze vervolgens goed onderhoudt, dan zal deze erg lang mee gaan. Er zijn genoeg voorbeelden van personen die hun krabbertje doorgeven aan hun kinderen. Zelfs als dat niet je ding is kan je zeker tien jaar met een scheermes doen als je hem goed onderhoudt. Nu hoef je alleen nog maar scheerschuim en scheermesjes te kopen. Voor €15 kan je al 100 mesjes kopen. Voor dat bedrag heb je genoeg mesjes voor bijna twee jaar scheren.

Denk nu even na en vergelijk de prijzen van moderne cassette scheermejes. Hoeveel besteed aan nieuwe mesjes en scheermesjes? Het is vrij gemakkelijk om het enorme verschil in prijs te zien en hoe je gemakkelijk geld kunt besparen door over te stappen op een veiligheidsscheermes. Een hele goede reden waarom krabbertjes echt beter zijn.

»» bekijk hier de bestverkochte veiligheidsmesjes »

 

Hoe moeilijk is het om te leren?

Iets waar nieuwkomers zich vaak zorgen om maken, is hoe moeilijk het is om het gebruik te leren. Met moderne cassette scheermesje kan je ze gewoon over je gezichtshaar trekken zonder dat je vaardigheden of andere kennis nodig hebt. Dit is geweldig voor jonge mannen die beginnen met scheren en is waarschijnlijk de reden waarom we onze kinderen niet langer leren scheren zoals we dat in het verleden deden.

veiligheidsscheermes kopen beste

Met een veiligheidsscheermes moet je leren hoe je het scheermes vasthoudt terwijl je scheert. Je moet hem vasthouden onder een hoek van 30 graden terwijl je scheert. Je hoeft geen extra druk uit te oefenen om te scheren. Houd hem gewoon vast met die hoek en laat hem over je gezicht glijden, waarbij je het scheermes het werk laat doen.

 

Nog één ding dat je moet leren

Het andere deel van het krabbertje dat je moet leren, is hoe je scheerschuim creëert. Het is geen ingewikkeld proces. Je kunt gewone scheerschuim gebruiken, maar we raden aan om scheercrème te gebruiken dat je zelf op moet schuimen.

scheerschuim voor scheren veiligheidsscheermes

Je hebt een normale kom, scheercrème, scheerkwast en wat water nodig. Je maakt je scheerkwast gewoon nat en doet een hoeveelheid crème ter grootte van een euro of twee euro munt in je scheerkom. Draai je borstel in de kom tot de crème er dik en romig uitziet. Als het te dik lijkt, voeg dan een paar druppels water toe en als het lijkt te bubbelen, voeg dan een kleine hoeveelheid crème toe. Als je het proces eenmaal onder de knie hebt, duurt het slechts 2 minuten om je scheercrème ’s morgens op te schuimen.

LEES OOK: Hoe gebruik je een scheerkwast zonder jezelf pijn te doen


 

Tips voor je nieuwe veiligheidsscheermes

Zijn krabbertjes echt beter? Omdat je nu weet wat veiligheidsscheermessen beter maakt en dus zeker eentje gaat kopen, zijn hier enkele tips voor je.

 

Berg hem droog op

Als je graag onder de douche scheert, is dat prima, maar vergeet niet om je scheermes mee te nemen als je uit de douche stapt. Sommige personen laten hun scheermes achter in de douche tot hun volgende scheerbeurt. Het probleem hiermee is dat je je scheermes blootstelt aan oxidatie.

Veiligheidsscheermes voordelen

Als je een nat scheermesje uit zichzelf laat drogen, dan zal hij veel sneller gaan roesten. Je moet niet alleen vaker een nieuw scheermes kopen, maar je loopt ook het risico dat je scheerinfecties krijgt door de roest. Zelfs als je de roest niet kunt zien, kan het nog steeds op je scheermesje zitten.

Neem dus in plaats daarvan je scheermes mee als je uit de douche stapt. Dep hem droog met een handdoek en bewaar hem op een droge plaats. Dit zorgt ervoor dat je scheermes altijd klaar is om te scheren en hij zal veel langer meegaan.

Verleng de gebruiksduur van je mesjes

scheermes eenzijdigJe kunt de gebruiksduur van je mesjes verlengen door ze op een oude spijkerbroek omhoog te trekken. Als je dit na elke scheerbeurt doet, kan je een aantal extra scheerbeurten aan je mesje toevoegen. Een paar keer wrijven tegen een spijkerbroek neemt maar een paar seconden in beslag en als dat je een extra 3 scheerbeurten per mes geeft, dan zal je dat in een jaar zeker merken.

»» bekijk hier de bestverkochte veiligheidsmesjes »

 

LEES OOK:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo