6 Makkelijke Tips tegen Scheerwondjes (Je Kunt ze Nu Proberen!)

We hebben het allemaal gedaan, en het is verschrikkelijk. Niemand vindt het (voor zover wij weten) leuk om zichzelf te snijden tijdens het scheren. Dus waarom blijft het gebeuren? Ik weet wat je denkt: “Nou ja, we duwen een mes in ons gezicht, wat verwacht je dan?”. Daar heb je een goed punt, maar wat als ik je vertelde dat het makkelijk te vermijden is? En dat je maar een paar kleine dingen hoeft aan te passen aan je scheerroutine om je geen zorgen te hoeven maken over scheerwondjes? Klinkt goed, toch? Maak je dus geen zorgen: we gaan al onze geheimen met je delen in 10 makkelijke tips waarmee je nooit meer een stuk wc-papier tegen je gezicht zult hoeven te houden.

1. Zorg dat je mes scherp is.

Écht scherp. Altijd. Als je mes ooit ook maar een beetje bot dreigt te worden, begin dan te slijpen of koop een nieuwe. Dit idee heb ik geleerd bij de scouting: een bot mes snijdt je weliswaar niet makkelijker, maar je moet vaak meer kracht zetten om jezelf geschoren te krijgen. Vaak zorgt dit dat het mes doorschiet en je gezicht in snijdt. Zorg dus dat je scheermes altijd zo scherp mogelijk is. Zorg, als je hem een paar dagen niet hebt gebruikt, dat je het mes hoont om hem scherp te houden.

2. Gebruik olie voor het scheren.

Sommigen gebruiken graag pre-shave olie, sommigen niet. Feit blijft dat het helpt. En veel ook. Oliën zijn fantastisch voor het inzepen van je gezicht, zodat het mes makkelijker en efficiënter over je gezicht glijdt. Dit zorgt voor een beter resultaat, en helpt te voorkomen dat je jezelf snijdt! We raden echt aan dat je dit probeert.

3. Trek eraan.

Jazeker; trek er maar goed aan… aan je huid dan toch. Trek je huid strak aan tijdens het scheren. Dit zorgt voor een mooi, glad oppervlak om op je scheren. Met een glad oppervlak, en zo min mogelijk hobbels, zul je jezelf minder snel snijden! En dat is hier het idee, toch? Het zorgt ook nog dat je een beter resultaat krijgt. Graag gedaan.

4. Investeer in goede scheerzeep.

Of scheercrème; wat je maar het liefst hebt. Wat je ook gebruikt, zorg dat het dik kwaliteitsspul is, dat niet verwatert. Dit helpt voor een goed resultaat tijdens het hele proces, en het beschermt je gezicht tegen sneetjes. Dit is echt nodig, jongens.

5. Gebruik kortere sneden.

Met kortere sneden krijgt je mes uiteindelijk een groter contactoppervlak met je huid. Als je lange, snelle halen maakt, komt het mes vol haar te zitten, waardoor je minder contact maakt met je gezicht. Hou ze kort (5-10mm) en langzaam. Laat het mes alle imperfecties van je kop goed opnemen.

6. Ga met de Groeirichting Mee.

Precies ja. Ga jij altijd tegen de richting in? Het is de gewoonte van veel mensen, maar dat betekent niet dat het goed is. Het is gewoon een slecht plan. Door tegen de richting in te gaan raakt je huid geïrriteerd, en moet je mes een stuk harder werken – en krijg je meestal dus een snijwond. Als je met de groeirichting van je haar meegaat, is het een stuk makkelijker voor je huid en zal het minder snel scheuren. Het is een win/win-situatie. Als je per se een andere hoek nodig hebt, probeer dan dwars op de richting te gaan. Dat is nog steeds een risico, maar probeer het langzaam te doen.

6 Makkelijke Tips tegen Scheerwondjes

 

 

Crap, ik heb dit geprobeerd en mezelf toch gesneden, wat doe ik nu?

Als je dit allemaal geprobeerd hebt, en je snijdt jezelf nog steeds, is er een of andere variabele die dat veroorzaakt. Maar daar gaat het niet om. Het gaat er nu om dat je zorgt dat je gezicht niet meer bloedt, toch? Als eerste zouden wij de wond afspoelen met koud water, om het bloed eruit te krijgen. Als hij is schoongemaakt en gedroogd, kun je de wond deppen met lippenbalsem. Yep, balsem. Er zijn spullen die speciaal voor dit soort wondjes gemaakt worden, maar wie heeft die nou weer liggen? Dep de wond met een beetje lippenbalsem. Het dikke plaksel helpt om de wond te dichten en het bloed op te nemen. Let alleen op dat iemand anders de balsem niet meer gebruikt!

Veel succes, jongens!

2 Opmerkingen
  1. Ik gebruik als ik een scheerwondje heb stick wat bloeden stopt. Geen gedoe dus met gaasjes ofzo http://www.mencare24.nl/winkel/scheren/razwar-natural-safety-stick heb die van het merk razwar. Gr Daan

  2. Ik gebruik Aluin, kun je bij de kruidvat halen voor een paar euro

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo