Braun Series 9 9090cc & 9040s review: de beste scheerbeurt die je kan wensen

Ik gebruik sinds een jaar de Braun Series 7 en ben erg tevreden over het apparaat. Mijn zus, die nu in Duitsland woont, stuurde me een tijdje geleden de nieuwe Braun Series 9 op en graag wil ik met jullie mijn ervaring met het apparaat delen. Het toestel komt met de standaardaccessoires en componenten. Dit zijn:

 • Braun Series 9 9090cc review scheerapparaatBrown Series 9 9090 scheerapparaat
 • Laadstation
 • Reistasje
 • Laadsnoer (zowel te gebruiken voor station als voor het scheerapparaat)
 • Één reinigingscartridge
 • Documentatie – garantie en handleiding

Ik moet zeggen dat het reistasje wat steviger is dan dat wat met de Braun Series 7 kwam. Het snoer van het apparaat kan met alle voorgaande modellen van Braun gebruikt worden, alsook met de laadstations.

Het scheerapparaat is niet opgeladen wanneer je het uit de doos haalt en moet dus eerst nog een tijdje in het stopcontact voor je het kan gebruiken. Het duurde ongeveer een uur voor het apparaat volledig opgeladen was.

Mijn eerste indruk is dat het apparaat zeer luxueus is een van hoge kwaliteit, zeker als je het vergelijkt met de Braun Series 7, zelfs de 5e generatie. Hoewel het wat zwaarder aanvoelt, zit het toch wel lekker comfortabel in de hand.

 Vergelijk prijzen nu bij: 

 

Kenmerken voorzijde – Display

Aan de voorkant van het toestel is er een digital display dat de batterijstatus aantoont, maar ook wanneer je het apparaat moet schoonmaken. In tegenstelling tot de advertenties toont het apparaat je batterijpercentage niet wanneer die bijna leeg is. Boven het display is de aan-/uit schakelaar en een zilverkleurige schuifknop om de afstand tussen je huid en het messenblok te regelen. Er zijn 5 niveaus waaruit je kan kiezen.

 

Kenmerken achterzijde

Aan de achterkant van het apparaat vind je een trimmer voor langharigen met twee zilverkleurige bolletjes die dienen om het apparaat te bevestigen in het laadstation. Aan de onderkant is de poort voor de stroomkabel.

scheerapparaat Braun Series 9 review

 

Scheerhoofd

Het scheerhoofd van de Braun Series 9 is geweldig, veel beter dan de Series 7. De twee Optifoil scheerfolies zijn veel dunner. Ze maken deel uit van de middelste sectie die bestaat uit twee trimmers – de HyperLift&Cut and Direct&Cut – die wijder zijn dan die in de Series 7. Mijn algemene impressie is dat de 9090cc van een hoogstaande kwaliteit is – de proporties zijn goed gedefinieerd en de zilverkleurige look met zwarte elementen maakt het plaatje compleet!

 

Laadstation

Braun Series 9 9090cc laadstation v2Het laadstation is zeer luxueus en stabieler dan het vorige. Met stabiel bedoel ik dat het compacter en robuuster lijkt dan die van de vorige generaties. Het station heeft een klein display dat de 3 verschillende reinigingsfases aanduidt. Het scheerapparaat verbindt met het station via de 2 magnetische zilverkleurige bolletjes aan de achterzijde. Zo wordt het apparaat tegelijkertijd gereinigd en opgeladen.

 

Scheerprestaties

Ik zou liegen als ik beweerde dat het apparaat niet goed werkt. Integendeel, het werkt uitstekend. Het toestel verwijdert alle haartjes. Of je je nu dagelijks of drie-dagelijks scheert, het maakt niet uit. Als je je baard wat langer laat staan, moet je wel wat langer je stoppelbaardje bewerken voor deze perfect is.

Het apparaat is ontworpen opdat het goed in de hand ligt en gemakkelijk te maneuvreren is over je gelaat. Het toestel is ook stiller dan het vorige. Hoewel sommige recensies claimen dat het apparaat luider is, moet ik deze personen toch respectvol met de vinger wijzen. Ik heb reeds vele Braunproducten gebruikt en ik kan met zekerheid zeggen dat dit veruit het stilste scheerapparaat is van Braun dat ik ooit heb gebruikt. Het verschil tussen de 7-serie en 9-serie is zelf opmerkelijk.

Wanneer ik de Series 7 gebruikte, dan was het moeilijk om een driedaagse baard te scheren. Met de 9-serie is dit niet meer het geval. Dit scheerapparaat verwijdert alle haartjes gemakkelijk en efficiënt.

Het 4-fasig snijsysteem met twee trimmers is wat dit apparaat onderscheid van vergelijkbare toestellen. Een klein minpuntje dat ik kan vinden is dat dit apparaat een tamelijk groot scheerhoofd heeft. Dit vormt een probleem wanneer je kleinere zones zoals de zone rond je neus en mond wil bewerken. Hierdoor moet je veilig zijn wanneer je deze zone bewerkt, en er meermaals over vegen voordat alle haartjes verwijderd zijn.

Braun Series 9 9090ccWat me ook stoort aan dit toestel is de voeding. De 7-serie had het probleem dat de voeding een ongelofelijk irritant zoemend geluid maakte. Dit probleem werd al meermaals aangehaald op online fora, zonder resultaat. Nu blijkt dat de nieuwe 9-serie opnieuw komt met hetzelfde, vervelende geluid. Ik hoop dat Braun eindelijk iets zal doen aan dit geluid wanner de 10e generatie uitkomt. Of misschien ligt het aan mij en is dit een apart geval.

Over het laadstation kan ik niet veel zeggen. Wanneer ik het apparaat verbind en op de startknop duw, begint het station het toestel onmiddellijk te reinigen. De reinigingsvloeistof wordt onmiddellijk door het apparaat gejaagd en doet goed zijn werk. Het vervuilde water vloeit daarna terug in het reservoir.

Uit mijn ervaring met de 7-serie en nu de 9-serie kan ik zeggen dat het beter is om eerst manueel het scheerhoofd te reinigen met een borsteltje. Hierdoor zullen er niet te veel haartjes terechtkomen in de reinigingsvloeistof en moet je deze minder verversen.

 

Samenvatting – voor- en nadelen van de Braun Series 9

Voordelen

 • Kort: dit is een scheerapparaat van erg hoogstaande kwaliteit. Het zorgt voor een gladde, comfortabele scheerbeurt, zelfs wanneer het lange haren moet verwijderen. De dubbele trimmers zorgen ervoor dat alle haartjes afgeschoren worden. Bovendien doet het laadstation wat het beloofd. Ook is dit apparaat vrij stil wanneer het aanstaat.

Nadelen

 • De prijs/kwaliteit is vrij duur. Je moet zelf beslissen of dit apparaat de investering waard is.
 • Het zoemende, vervelende geluid dat de voeding produceert
 • Te groot scheerhoofd

 

Conclusie Braun Series 9 9090cc & 9040s review

Ik zou dit apparaat zeker aanraden aan iedereen die het kan betalen. Naar mijn mening verkrijg je met dit apparaat de beste scheerbeurt die je kan wensen.

Echter kan het zijn dat sommige mensen niet overtuigd zijn dat de prijs rechtvaardig is. De 7-serie is nog steeds een zeer goed apparaat en komt ook met de meeste functies die de 9-serie heeft – alleen zijn ze wat verbeterd. Volgens mij beslis je best zelf of het toestel het al dan niet waard is.

Ik had geluk dat dit een geschenk was van mijn zus. Ik ben niet zo zeker of ik het apparaat zelf zou kopen voor de huidige prijs. Ik zou het overwegen wanneer de prijs in de toekomst naar beneden zou gaan, tot de prijs waaraan je de 7-serie momenteel kan kopen.

Toch zijn er mensen die graag wat extra geld neerleggen voor een goed scheerapparaat dat lang meegaat. In termen van snelheid, uiterlijk, waarde en prestaties is dit een toestel dat een klasse hoger staat dan alle andere toestellen op de markt.

 Vergelijk prijzen nu bij: 

 

TIP

> Klik hier voor onze Scheerapparaat TOP 10

9.5 Totale Score
De beste scheerbeurt die je kan wensen

Dit is een scheerapparaat van erg hoogstaande kwaliteit. Het zorgt voor een gladde, comfortabele scheerbeurt, zelfs wanneer het lange haren moet verwijderen

Gebruikers Beoordeling: 2.68 (187 votes)
3 Opmerkingen
 1. Antwoord
  Marinus Bravenboer 30 juli 2022 op 10:31

  Ik heb ook een 9 serie van Braun het duurt bij mij erg lang om mij glad te scheren, zou het kunnen door mijn huid, kan ik beter met gel scheren? ik heb ook
  nog het oude scheerapp van srei 7, ik gebruik het nog wel eens, maar ik merk weinig verschil, De 9 serie val mij toch tegen, zeker de prijs is veel te hoog.
  M.H. Bravenboer

 2. Antwoord
  Marinus Bravenboer 30 juli 2022 op 10:33

  Ik heb ook een 9 serie van Braun het duurt bij mij erg lang om mij glad te scheren, zou het kunnen door mijn huid, kan ik beter met gel scheren? ik heb ook
  nog het oude scheerapp van srei 7, ik gebruik het nog wel eens, maar ik merk weinig verschil, De 9 serie val mij toch tegen, zeker de prijs is veel te hoog.
  M.H. Bravenboer

 3. Ik begrijp de lovende woorden over de zeer matige 9 Pro niet.
  – Geen echt glad resultaat.
  – Branderig gevoel bij droog scheren.

  Hiervoor had ik 7 jaar lang een Braun CoolTec. Gladder resultaat en zeer aangenaam voor de huid.

  Misschien ligt het aan mijn baardtype want Braun claimt dat de kop iedere 18 maanden vervangen moet worden. Zowel bij de CoolTec als bij de S9 is dat eigenlijk 18 weken.
  Met een nieuw CoolTec blad is 1 scheerbeweging voldoende voor superglad. Helaas wordt het al snel minder.
  Met de S9 altijd meerdere scheerbewegingen nodig en nog is het resultaat ondermaats.
  De S9 Pro is hooguit 100 euro waard.

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo