Elektrolyse vs laserontharing? Wat is beter?

ElektrolyseLasers en elektrolyse zijn de enige opties voor permanente ontharing op de huid en bovenlip, maar beide hebben hun voor- en nadelen.

Dit zijn ze.

 

Laserontharing

Lasers werken het beste op donker haar en lichte huid, omdat de laser gericht wordt op de melanine die in donker haar gevonden wordt. Er zijn tegenwoordig lasers die ook blonde haren kunnen verwijderen, maar wij hebben gelezen dat deze nog niet geperfectioneerd zijn. Pas ook op als je een donkere huid hebt, omdat de laser zich ook zal richten op de melanine in je huid, wat problemen met pigmentatie kan veroorzaken.

»» lees hier onze laser ontharingsapparaat / IPL apparaat koopgids + TOP 10 »

 

De pijnfactor

Lasers zijn niet zo pijnlijk als waxen, maar pijnlijker dan ontharingscrème of plukken. Sommige collega’s van ons ondergaan nu een laserontharing voor hun benen en de resultaten zijn geweldig. Een gepulseerd licht van een laser kan voelen als een elastiek die tegen je huid slaat. Wij raden aan om een uur van tevoren wat paracetamol in te nemen.

Hoe lang en hoe duur?

Het goede nieuws is dat een lasersessie op de bovenlip en kin snel is vergeleken met de benen en bikini. Elke sessie duurt zo’n 10 minuten. Je hebt 5-6 behandelingen nodig waar elke keer vier weken tussen zit. Het slechte nieuws is dat laserontharing niet betaalbaar is voor iedereen. Afhankelijk van waar je woont kan een sessie €150-200 kosten.

Scheren of niet scheren?

Met betrekking tot je zorgen over scheren, moet je mogelijk het gebied eerst scheren voordat bepaalde machines goed kunnen werken. Maar het goede nieuws is, dat al het haar binnen 10-14 dagen uitvalt. Als je beenhaar hebt dat snel groeit, dan zal je tijdens laserontharing merken dat haar mogelijk net zo snel als normaal terug groeit, maar je zal zien dat het daarna magisch uit zal vallen (met een beetje peeling hulp van jou kant) binnen die magische periode van 14 dagen.

Afhankelijk van hoe snel je haar groeit, zal je mogelijk een paar dagen last hebben van grofheid, maar dit zou allemaal uit moeten vallen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat scheren er nooit voor zorgt dat haar dikker terug groeit. Nooit geschoren haren hebben fijnere, zachte uiteinden. Geschoren uiteinden zijn grover. Daarom lijkt het haar dat terug groeit na het scheren dikker.

Zijn de resultaten gegarandeerd?

Resultaten zijn jammer genoeg nooit gegarandeerd met laserontharing. Je kan een 80% vermindering van haar verwachten, maar sommige personen halen betere resultaten en sommige slechtere. Onze ervaringen met lasers zijn een geweldig succes, maar we kennen ook mensen die overgestapt zijn op elektrolyse, omdat alle haren terug groeide na de laserbehandelingen.

Zoek naar een gerenommeerde schoonheidsspecialist(e)

Pas op voor goedkope locaties die kortingen aanbieden. Je wilt ervoor zorgen dat je naar een geloofwaardige schoonheidsspecialist(e) gaat die een vergunning heeft en die gebruik maakt van de nieuwste machines die beschikbaar zijn.

 

Elektrolyse

Elektrolyse is een meer gegarandeerde vorm van ontharing en werkt op zowel donker als licht haar.

Hoe het werkt

De erkende elektrologist (zorg ervoor dat hij/zij erkend is) doet een steriele naald in elk haarzakje. Een kleine elektrische stroming dood het zakje. Omdat er bij elektrolyse op een haar per keer gefocust wordt, kan het een langdurig proces zijn, waardoor het ideaal is voor kleine gebieden, zoals de wenkbrauwen, bovenlip en kin.

De pijnfactor

De pijn van elektrolyse is groter dan bij laser en voelt mogelijk als 20 prikken ten opzichte van de een bij laserontharing. Een sessie van 30 minuten kost zo’n €60, maar het nadeel is dat je zo’n 15-30 bezoeken nodig hebt voor de beste resultaten.

Zijn de resultaten gegarandeerd?

Ja. In tegenstelling tot laser en pulserende lichten, wordt bij elektrolyse elk haarzakje gedood die behandeld wordt.

 

»» lees hier onze laser ontharingsapparaat / IPL apparaat koopgids + TOP 10 »

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo