Wat zijn de voor- en nadelen van epilators?

Het verbaast me enorm dat sommige vrouwen nog nooit gehoord hebben van epilators. En daarom deze post. Wat zijn epilators? Wat kan je ermee doen? Hoeveel mag zo’n ding dan wel kosten? En wat zijn nu precies de voor- en nadelen?

Tegenwoordig vormen epilators een van de meest populaire methodes om ongewenste haartjes te verwijderen. Het is een apparaat dat het haar aan de wortel verwijderd door het op te vangen en uit te trekken met een roterende kop waarin zich verschillende metalen of keramische pincetjes bevinden.

Je kan het hele proces vergelijken met waxen, waarmee ik bedoel dat ieder haartje uit het wortelzakje wordt verwijderd. Beide methodes leveren een zijdezachte, gladde huid op waarvan het resultaat tenminste twee weken blijft hangen. Echter valt wel op te merken dat epileren iets minder pijnlijk is en het niet zo’n plakkerig knoeiwerk inhoudt.

LEES OOK: Epilator kopen tips + TOP 10

 

Weet je wat? Epilators zijn geweldig!

Het feit dat de resultaten tenminste twee weken zichtbaar blijven en er pas daarna opnieuw haartjes tevoorschijn komen, moet voor mij wel het grootste voordeel zijn. Daarom maak ik persoonlijk al jarenlang gebruik van epilators.

Het enige wat je best niet met een epilator bewerkt, zijn de wenkbrauwen. Die behandel je manueel met een pincet of waxstrip. Dat kleine lijntje haar is namelijk erg gevoelig. Ook de bovenlip kan je beter met een scheermes of pincet tekeergaan.

Wie fan is van waxen, maar het te duur vindt om telkens naar het schoonheidssalon te gaan én er zelf niet aan wil beginnen, moet gewoon eens een epilator uitproberen.

 

Wat het mag kosten en de voordelen

Goed nieuws: epilators kosten geen stukken van mensen!

Je kan al voor een veertigtal euro een kwalitatief apparaat aankopen van een degelijk merk zoals Philips of Braun. De maximumprijs daarentegen schommelt rond de €100 à €120, waarmee je een model uit de Braun 9 Series kan kopen. Het bedrag dat je ophoest om een apparaat te kopen, moet je zien als een investering die tenminste twee tot drie jaar lang rendeert.

LEES OOK: Epilator kopen tips + TOP 10

Epilators zorgen er daarentegen ook voor dat de haartjes na een tijd dunner beginnen te groeien. Daar moet je echter wel al heel wat epilatiesessies achter de rug voor hebben. Echter gaan niet alle vrouwen hiermee akkoord en zijn ze van mening dat dit een optische illusie is.epilators pincetten

En het beste moet nog komen: het kan zijn dat de haartjes even dik blijven, maar wanneer ik me een maand lang niet epileer, merk ik toch op dat er aanzienlijk minder haar op mijn lichaam groeit.

Is dit alles? Oh nee!

Wanneer je overweegt om je te waxen, moeten je haren een bepaalde lengte hebben (tenminste een halve centimeter). Anders zal de wax er niet in slagen om de haren uit de wortel te trekken. Dit is echt niet het geval met epilators. Je kan op eender welk moment een epilatiesessie inlassen, wanneer je maar wil, zolang jij maar van mening bent dat je huid niet glad genoeg is.

 

Zijn er nadelen?

Epilatie is natuurlijk geen perfecte methode. Met epilators komen er ook een aantal nadelen, zoals de meeste zaken in het leven dat doen.

Het grootste nadeel zijn de ingegroeide haren. Die komen het vaakst voor op de benen. Ingegroeide haren komen echter niet alleen voor bij het gebruik van epilators, waxen en scheren vormen hierbij geen uitzondering.

Ingegroeide haren kan je maar op één manier vermijden: exfoliatie. Dit is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid vrij blijft van ingroeiende haren die later ontsteken.

Daarnaast zijn heel wat vrouwen bang voor de pijn. Zoals ik eerder al zei… epilatie is niet pijnloos. En pijn is hetgeen dat ervoor zorgt dat een aantal vrouwen waxen of epilatie links laten liggen. Scheren is natuurlijk ideaal wanneer je wil dat alles pijnloos verloopt. Maar wie voor een langer blijvend resultaat wil gaan, moet er iets voor willen opofferen.

Bovendien zal je na een tijd niet echt méér veel pijn voelen, maar zal het precies zijn alsof er iemand telkens in je been knijpt. Een aantal jaar later zal je geen enkele kick meer geven wanneer je de epilator bovenhaalt.

Dit is wat ik aanraad: wanneer je wil overschakelen van scheermesjes op epilators, overweeg dan om eerst een aantal waxsessies in te lassen om gewoon te raken aan de pijn. Dit kanwonderen verrichten voor vrouwen met een lage pijngrens.

Dat geldt bovendien ook voor het laatste nadeel, namelijk het feit dat het even duurt voordat je tijdens de eerste epilatiesessies alle haar hebt kunnen verwijderen. Na een tijd worden de sessies een stuk korter.

Ik moet naast al deze puntjes ook opmerken dat je niet eender welke epilator op ieder deel van het lichaam kan gebruiken. Sommige vrouwen ervaren irritatie en roodheid na het epileren. Dit ga je best tegen door telkens een vochtinbrengende crème aan te brengen op je gelaat.

 

Conclusie

Er zijn verschillende voordelen, nadelen en kosten verbonden aan het gebruik van epilators. Welke methode je uiteindelijk kiest, is afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeuren. Ben je iemand die niet tegen de pijn kan? Dan ga je best voor scheren of ontharingscrème. Maar wie liever wat langer resultaat ziet en er iets voor over heeft, kan overwegen om met een epilator in zee te gaan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo