6 manieren om oorhaar te verwijderen

Een bepaalde hoeveelheid haar versterkt je mannelijke imago, maar plukken haar die uit je oren groeien vallen niet onder die categorie. Verwijderen van oorhaar is mogelijk iets waar je nog niet veel over gehoord hebt, omdat de meeste personen er niet graag over praten. Het is een beetje om de hete brij heen draaien.

Je denkt mogelijk ook dat de enige personen die merkbaar oorhaar hebben, je opa of die vreemde man verderop in de straat zijn. Nou, we kunnen je vertellen dat haar niet discrimineert. Het kan overal tevoorschijn komen en op elk moment. Laten we het dus eens gaan hebben over hoe je deze lelijke haren veilig kan verwijderen.

 

#1 Scheren en trimmen

Oorhaar verwijderenJa, het is makkelijk, goedkoop en snel. Maar de kans is groot dat je vaak zal moeten scheren, omdat je het haar meestal binnen een paar dagen weer kunt zien. Een oortrimmer gebruiken is een van de weinige manieren om zelf veilig oorhaar te verwijderen dat bovenin je oorkanaal zit.

In plaats van dat je een nat scheermesje gebruikt om de buitenkant van de oren te scheren, waarbij het makkelijk is om jezelf te verwonden, kan je beter voor een elektrisch scheerapparaat kiezen. Vraag je kapper daarnaast tijdens het knippen ook om de oorharen mee te nemen.

 

#2 Trekken

Als je maar een paar uitstekende haren hebt, dan is trekken met een pincet een makkelijke manier om die haren te verwijderen en ze een paar weken niet meer te zien. Zorg er echter wel voor dat je een kwalitatieve pincet gebruikt. Een slechte pincet zal de haren niet goed vasthouden en zodoende afbreken in plaats van bij de wortel er uittrekken. Gebruik voor je eigen veiligheid een pincet met een schuin uiteinde, niet een puntige.

Doe de pincet niet in je oorkanaal, want anders bestaat er de kans dat je je trommelvlies beschadigt. Als je niet een spiegel die je kan kantelen hebt in je badkamer, dan moet je mogelijk een vriend of familielid om hulp vragen om de haren er uit te trekken. Houd het oor stevig vast en trek het haar met de haargroei mee er uit.

 

#3 Harsen

Oorhaar harsen

Harsen is een goede optie om haar aan de buitenkant van je oor te verwijderen, maar het is wat lastiger om zelf te doen. Harsen verwijdert echter het hele haarzakje uit de wortel en zorgt zodoende ervoor dat je wekenlang geen haar hebt. In tegenstelling tot trekken met een pincet hoef je niet elk haartje er apart uit te trekken.

Als je dit thuis probeert, koop dan van tevoren gemaakte harsstrips in plaats van de setjes die je zelf op moet warmen en met een stokje aan moet brengen. Met een harsstrip hoe je je geen zorgen te maken dat hars in je oorkanaal druppelt of dat het een zootje wordt. Als je het lastig vindt om dit zelf te doen, vraag dan iemand om hulp of maak een afspraak met een schoonheidssalon.

 

#4 Sugaring

Deze methode lijkt op harsen, aangezien je direct een hoop haar aan de buitenkant van het oor kan verwijderen en het haarzakje uit de wortel trekt. Men vindt over het algemeen dat sugaring minder pijnlijk en zachter is dan harsen, omdat het niet zoveel aan de huid blijft plakken. Het is dus een geweldige methode als je een gevoelige huid hebt.

Wederom is het belangrijk dat je geen plakkende suiker in je oorkanaal wilt, maar je kan geen strips gebruiken voor sugaring. Je moet het dus aanbrengen met een kleine ijsstokje en een watje in je oor doen om je kanaal te beschermen of contact opnemen met een salon die hierin gespecialiseerd is.

 

#5 Laserontharing

Bij laserontharing wordt gebruik gemaakt van lichtpulsen en meerdere behandelingen om het haarzakje te beschadigen. Het is een methode die goed gekeurd wordt in Europa door de regelgevende instanties voor permanente haarvermindering. Hiermee wordt bedoeld dat je haar na verschillende laserbehandelingen lichter en dunner aangroeit. Mogelijk is dit geschikt voor je als je donker haar en een relatief lichte huid hebt.

Neem eerst altijd contact op met een professional en win informatie bij hen in voordat je met behandelingen start. Vraag ook zeker wat de totale kosten zullen zijn. Je wilt iemand hebben die bevoegd, ervaren en gerenommeerd is. Stel voor jezelf vragen op die je beantwoord wilt hebben en zorg ervoor dat deze allemaal beantwoord worden voordat je begint met een behandeling.

Lees meer over Licht- en LaserontharingAlles over IPL ontharen en laser ontharen thuis

  1. Wat is IPL ontharing of lichtontharing?
  2. Hoe werkt laserontharing?
  3. IPL ontharen thuis vs professionele behandeling: welke is het beste?
  4. Is laserontharing permanent?
  5. Beste laser ontharingsapparaat / IPL apparaat voor thuis + TOP 5

 

#6 Elektrolyse

Elektrolyse is de meest succesvolle ontharingsmethode van alle methodes die er zijn en het is de enige die goedgekeurd is voor permanente ontharing (niet haarvermindering). Net als bij laserontharing zijn er bij elektrolyse meerdere behandelingen nodig om de wortel van het haar te vernietigen. In tegenstelling tot laserontharing zijn de beste resultaten echter niet gelimiteerd tot een bepaalde haar- en huidskleur.

Er zijn verschillende vormen van elektrolyse. Zoek naar een bevoegde professional en boek eerst een consultatie om al je vragen beantwoord te krijgen (waaronder de gemiddelde totale kosten) en uit te vinden welke vorm van elektrolyse gebruikt wordt.

LEES OOK: Elektrolyse vs laserontharing? Wat is beter?

 

Conclusie oorhaar verwijderen

Zoals je ziet zijn er net als bij neushaar verschillende manieren om oorhaar te verwijderen. Kies een methode uit waar je je goed bij voelt en je hoeft je daarna nooit meer te schamen over lelijke plukken haar die uit je oren steken. Verwijder je je oorhaar al? Laat dan hieronder weten wat je favoriete methode is en deel je ervaringen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo