Is het beter om voor of na het douchen te scheren?

Scheren voor of na het douchen

Iedereen heeft een routine die uniek is voor hem of haar. Sommige personen hebben de routine toilet, douchen en scheren. Andere personen scheren tijdens of voor het douchen en technisch gezien is er niets mis met je routines. Maar is het beter om voor of na een douche te scheren? Er is een antwoord op deze vraag en er is één manier van scheren die superieur is ten opzichte van de rest.


 

Je gezicht scheren

Als het aankomt op het scheren van je gezichtsharen is het het beste om je gezicht te scheren na het douchen. Als je op zoek bent naar de beste methode om je te scheren en je wilt het risico op scheerproblemen zoals scheerbrand, huidirritatie, etc. verminderen, dan moet je je scheren na het douchen.

Voor of na douchen scheren

Douchen doet eerst een aantal positieve dingen voor je. Een van de sterkste voordelen is het verwarmen en ontspannen van de huid. Dit opent je poriën en maakt de haarzakjes los. Het creëert de omgeving voor een uitstekende scheerbeurt.

Wanneer je haarzakjes warm en ontspannen zijn, ‘verzwakt’ het de haren en kan je gezichtshaar makkelijker doorgesneden worden. Dit helpt je scheermes over de huid te glijden en je haren door te snijden zonder dat er aan het haar getrokken wordt.

Het belangrijkste is om direct na het douchen te scheren. Je wilt je scheren terwijl de omgeving nog goed is. Als je te lang wacht om te scheren, dan verlies je de mogelijke voordelen.

 

Voordelen van droog scheren

Ook al heeft scheren na het douchen de meeste voordelen, kan je droog scheren niet negeren. Natuurlijk ga je niet droog scheren met je scheermesje, maar het hebben van een goed scheerapparaat kan veel doen om je algehele scheerroutine te verbeteren.

Soms heb je niet de tijd om nat te scheren. Het kost veel tijd en moeite en soms heb je haast en geen tijd om je te scheren. Dit is waar een scheerapparaat van pas komt.

Lichaamshaar scheren voor of na douchen
 

We hebben met de jaren een aantal geweldige scheerapparaten besproken en we raden zeker aan om een kijkje te nemen naar onze reviews als je er nog geen een hebt. Scheerapparaten zijn niet alleen snel en handig als je te weinig tijd hebt. Er zijn ook voordelen voor je huid.

Scheerapparaten stellen je in staat om je huid een pauze te geven van het directe scheercontact van je scheermes. Als je een gevoelige huid hebt, kan een scheerapparaat je beste vriend zijn. Het is belangrijk om af en toe een dag of twee niet te scheren. Als je je voor je werk moet scheren, dan is een elektrische scheerbeurt het beste alternatief.

Hoe zit het met scheren tijdens het douchen?

Je kunt je scheren tijdens het douchen en profiteren van dezelfde voordelen als direct na het scheren. Je hebt wel een goede anticondensspiegel nodig om dit te kunnen doen. Ook moet je je scheren na je normale doucheroutine, zodat je huid de tijd heeft gehad om te ontspannen en je haarzakjes de tijd hebben gehad om los te komen. Het voordeel van scheren onder de douche is dat het voor minder rotzooi zorgt. Je hebt alles wat je nodig hebt onder de douche en de haartjes spoelen direct weg. Het is erg handig.

scheren tijdens het douchen

Als je ervoor kiest om je te scheren tijdens het douchen, laat je scheermes dan niet in de douche liggen. Het is een fout die veel personen maken. Als je je scheermes in de douche laat liggen, zal deze veel sneller bot worden en dit kan je blootstellen aan mogelijke bacteriële infecties.

Een kleine snijwond van het scheren zal eerder besmet raken als je een scheermes gebruikt dat je in de douche hebt laten liggen. Roest gedijt op een scheermes dat je laat drogen in de douche aan de lucht. Dus voor je eigen gezondheid moet je je scheermes meenemen wanneer je de douche verlaat.

Dep je scheermes ook droog met je handdoek en bewaar het op een droge plaats. Dit is niet alleen hygiënischer, maar het verlengt ook de gebruiksduur van je scheermes.


 

Je lichaam scheren

Is het beter om je lichaam te scheren voor of na het douchen? Het is eigenlijk het beste om je lichaamshaar tijdens het douchen te scheren. Je hoeft je ook minder zorgen te maken over het scheren van lichaamshaar, omdat het anders en niet zo dik als je gezichtshaar is.

douchen scheren voor of na

Je kan je lichaam scheren aan het begin van je doucheroutine of tegen het einde. Wat je ook kiest, het maakt geen verschil voor de lichaamsverzorging. Het enige wat nog steeds van toepassing is, is het gebruik van een scheermes en het niet achterlaten in de douche. Neem je scheermes altijd mee na het douchen. Als je aardig lang lichaamshaar hebt, dan is het misschien ook een idee om het eerst te trimmen voor het douchen. Zodoende voorkom je dat de goot verstopt raakt.


Conclusie

douchen scheren voor of naDus is het beter om te scheren voor of na het douchen? Het is eigenlijk gewoon het beste om na of tijdens het douchen te scheren voor de meeste voordelen. Voor het douchen scheren biedt geen voordelen.

Als je je eigen tips of suggesties wilt delen, laat ze dan hieronder achter. Bedankt voor het lezen.

 

LEES OOK:

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo