IPL ontharing, wat is het?

IPL ontharing en laseren werkt met een proces dat fotothermolyse heet. Beide behandelingen vertrouwen op de absorptie van licht door de melanine (kleur) die in de haarschacht zit. Het licht zorgt ervoor dat het haar snel opwarmt tot ongeveer 70 graden Celsius. De cellen verantwoordelijk voor de hernieuwde groei van het haar worden opgewarmd en vernietigd.

Bij IPL en laseren wordt alleen maar op de haartjes gericht, terwijl de omringende huid onbeschadigd blijft. Het verschil tussen IPL en laserbehandelingen zit allemaal in de wetenschap.

 

Laserbehandeling

De laser werkt op een enkele golflengte om een geconcentreerde straal te produceren, welke op specifieke gebieden gericht kan worden en op de melanine focust in het haarzakje.

Een golflengte van 1064mm wordt als het beste gezien voor alle huidskleuren. Dit heeft namelijk de diepste penetratie, maar de minste melanine absorptie. Hierdoor is het de beste behandeling voor donkere huiden, aangezien de golflengte de melanine van de huid niet beïnvloedt.

Met laseren kan je alle huidskleuren behandelen.

 

IPL ontharing behandeling

IPL is witlicht. Het is een mengsel van veel verschillende golflengtes (kleuren). De golflengte voor licht die bij deze als beste wordt gezien is 650mm.

Met IPL kan je bijna altijd huidskleuren behandelen, behalve een donkere huid.

 

Dus wat is beter IPL ontharing of laseren?

Er is geen definitief antwoordt, aangezien er veel variabelen zijn die overwogen moeten worden, zoals de huidskleur van de persoon die behandeld wordt, de kleur van het haar, de locatie van het haar op het lichaam en de afmetingen van het gebied dat behandeld moet worden.

IPL en laserbehandelingen hebben een aantal beperkingen, aangezien sommige rode en witte of grijze haren niet reageren op de behandeling, aangezien er weinig of geen melanine is waar het licht op gericht kan worden.

Beide methodes zijn effectieve manieren van ontharing. Uiteraard moet je wel de aangeraden sessies volgen om resultaten te zien, wat deze behandelingen duur kan maken.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo