Philips BT5200 review

Philips BT5200 kopen?

Als je overweegt om je oude trimmer te vervangen door een solide en stevige baardtrimmer, dan hoort de Philips BT5200 zeker bovenaan je lijstje thuis. Dit is een van de meest populaire baardtrimmers die je op dit moment kan kopen. We gebruiken hem nu al een week en hij is goed ontworpen, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en voorzien van handige functies.

Wat maakt de BT5200 een van de beste baardtrimmers die je op dit moment kan kopen? Is het alleen het ontwerp? Of zijn het de prestaties? Of is het meer dan alleen een goed ontwerp en goede prestaties? In deze Philips BT5200 review zullen we deze trimmer onder de loep nemen en aangeven waarom dit een goede kandidaat voor je volgende baardtrimmer is.

Vergelijk prijzen nu bij:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Philips BT5200

Positief:
  • Een solide ontwerp met een geweldige bouwkwaliteit
  • Scherpe metalen messen voor sneller trimmen
  • Soepele trimverstelling welke het makkelijk maakt om de gewenste trimlengte te gebruiken
  • Uitstekende gebruikstijd per volle accu
  • Wordt geleverd met een afneembaar, waterdicht kopstuk voor eenvoudige reiniging en onderhoud
  • Deze trimmer kan zelfs tijdens het opladen worden gebruikt
Negatief:
  • Niet ideaal voor een erg korte scheerbeurt, maar daar is hij ook niet voor bedoeld
  • De baardaccessoire is breekbaar, klemt niet gemakkelijk vast en worstelt een beetje met het trimmen van lange, dikke haren
  • Wordt geleverd met slechts een accessoire, wat gezien de prijs niet echt een nadeel is. Maar sommige baardtrimmers in deze prijsklasse bieden meerdere accessoires

 

Uitstraling en gevoel

Toen we de BT5200 trimmer uit zijn doos haalde en op de tafel legde, konden we direct zien dat we qua ontwerp te maken hadden met een van de beste baardtrimmers van Philips. Met een lengte van ongeveer 18 cm en een breedte en diepte van ongeveer 2,5 cm heeft de BT5200 trimmer een solide vormfactor. Met een gewicht van iets minder dan 600 gram is hij zeker zwaarder dan de meeste trimmers en mogelijk past hij niet goed in kleine handen, maar dat betekent niet dat hij moeilijk om te gebruiken is. Hij voelt aangenaam om vast te houden, helemaal niet goedkoop. Wat hij mist op het gebied van ergonomie maakt hij meer dan goed met zijn bouwkwaliteit, grip en comfort.

philips bt5200 review beste baardtrimmer kopen

 

Vergelijk prijzen nu bij:

De BT5200 heeft een stevige aan/uit-knop en een verstelwiel met een fijne zachte rubberen textuur aan de voorkant. Hij heeft een getextureerd plastic oppervlak met een gladdere afwerking aan beide zijden, wat erg handig is om je vingers omheen te wikkelen. We vonden het gebogen ontwerp met de getextureerde zijdelen erg fijn, zodat je je duim goed kan plaatsen voor extra grip.

philips bt5200 review baardtrimmer vergelijkenHoewel de behuizing van de BT5200 goed en stevig is, lijkt het alsof Philips niet veel aandacht heeft besteed aan het meegeleverde opzetstuk. Toen we deze voor de eerste keer zagen dachten we dat deze binnen de kortste keer zou breken. Deze lijkt gemaakt van goedkoop plastic en heeft een breekbare bouwkwaliteit. Een opzetstuk met betere kwaliteit was zeker geen overbodige luxe geweest en een makkelijkere bevestiging zouden we ook zeker op prijs gesteld hebben.

Laten we het nu in deze Philips BT5200 review eens hebben over het draaiwiel. De trimmer heeft een iets groter draaiwiel dan normaal en hiermee heb je de keuze uit 17 verschillende instellingen van 0,4 tot 10 mm. Hoewel je bij de BT5200 minder instellingsmogelijkheden hebt dan sommige andere merken en modellen, kan je over het algemeen wel een kortere trimbeurt bereiken. Perfect dus voor mannen die houden van een stoppelbaard of driedaagse baard uitstraling. Het wiel draait eenvoudig en komt nergens vast te zitten, wat een aangename verrassing is, aangezien Philips in het verleden wel eens problemen heeft gehad op dit gebied.

Een zachte, handige aan/uit-knop op de voorkant van de trimmer net onder het draaiwiel maakt het starten en stoppen van de trimmer heel eenvoudig. De knop voelt erg fijn aan en is makkelijk om te gebruiken.

Zoals de meeste Philipstrimmers werkt de BT5200 draadloos. En het beste is dat je hem zelfs kan gebruiken tijdens het opladen. De oplaadpoort is handig aan het uiteinde van de baardtrimmer geplaatst.


 

Prestaties van de Philips BT5200

Dankzij de krachtige motor zorgt de baardtrimmer van Philips voor voldoende vermogen om zelfs door de ruwste en meest volle baarden te werken. De BT5200 is niet luidruchtig, vibreert niet veel, kan lang gebruikt worden zonder dat hij erg warm wordt en biedt al met al een geweldige trimervaring.

Nu we dat gezegd hebben is hij niet perfect. Hij is niet ideaal voor een erg korte scheerbeurt en dat zie je terug in de prestaties. Dit heeft meer te maken met het feit dat de messen niet bedoeld zijn om je een zo kort mogelijke scheerbeurt te geven. Er is een bepaalde mate van speling tussen het bovenste en onderste deel van het mes en als gevolg daarvan kan je niet zo’n korte scheerbeurt krijgen als sommige baardtrimmers.

beste baardtrimmer philips bt5200 review baardtrimmer kopen

Er is nog iets waar je rekening mee moet houden. De metalen messen van de BT5200 trimmer zijn vrij scherp en snijden zeer goed. Zelfs de meest volle baard zullen ze soepel doorsnijden; echter, met de baardclip bevestigd zien de trimmermessen er plotseling niet zo goed uit als dat ze eigenlijk zijn. De reden hiervoor is dat de baardclip vrij beperkend is en voorkomt dat lange haren bij de messen komen. Het opzetstuk tilt de haren goed op, maar op het gebied van snijden van lange haren is hij simpelweg beperkend. En mogelijk moet je meerdere keren over hetzelfde gebied gaan om alles gelijkmatig door te snijden.


 

Lengte instellingen

De BT5200 geeft je in totaal 17 verschillende instellingen om je baard er verzorgd uit te laten zien. Met zijn 0,4 mm instelling kan je een korte stoppel look krijgen, wat je niet vaak ziet bij Philips trimmers. Er zijn drie verschillende stappen welke we hieronder laten zien.

Stappen Afmetingen van de stappen Lengte instellingen
1 0,2 mm 0,4; 0,6; 0,8; 1 mm
2 0,5 mm 1,5; 2; 2,5; 3; 3,5; 4; 4,5; 5 mm
3 1,0 mm 6; 7; 8; 9; 10 mm

Zoals eerder gezegd is het draaiwiel een van de beste die we gebruikt hebben bij een Philips baardtrimmer.

 


 

Opladen, accu en gebruikstijd

De prestaties van de accu van deze baardtrimmer tijdens deze Philips BT5200 review zijn uitstekend. Hij geeft je tot 60 minuten gebruikstijd wanneer deze volledig opgeladen is. Dat is geweldig gezien het feit dat het meestal net zo lang duurt om hem weer op te laden. Deze trimmer is ontworpen om zelfs tijdens het opladen te werken, wat geweldig is als je vergeten bent om hem op te laden.

baardtrimmer philips bt5200 review kopen

Nog iets interessants om te vermelden, is dat er een accu-indicator is die tijdens verschillende situaties oplicht. Een knipperend oranje licht geeft aan dat de accu bijna leeg is en een knipperend wit licht stelt je op de hoogte dat de trimmer opgeladen wordt. De accu in deze baardtrimmer kan niet vervangen worden, wat op de lange termijn natuurlijk niet ideaal is, maar iets wat de meeste baardtrimmers hebben.


 

Schoonmaak en onderhoud

Net als zijn voorgangers kan je het kopstuk met de messen verwijderen en is waterdicht. Haal het kopstuk eraf, doe hem onder de lopende kraan en wacht tot alle haren verwijderd zijn. Dit is de makkelijkste manier om alle haren die vast komen te zitten te verwijderen, wat zeer waarschijnlijk zal gebeuren als je ruwe, dikke baardharen hebt.

baardtrimmer kopen philips bt5200

Philips geeft aan dat de BT5200 volledig wasbaar is, maar onthoud wel dat hij niet volledig waterdicht is. De motor en de schakelingen aan de onderkant van de trimmer zijn niet waterdicht, dus je kan deze trimmer niet onder de douche gebruiken.


 

Conclusie van deze Philips BT5200 review

beste baardtrimmer philips bt5200 review kopen

Een paar kleine minpunten voorkomen dat deze baardtrimmer een perfecte score behaalt tijdens deze Philips BT5200 review. Voor de rest is dit een erg goede trimmer met scherpe messen, een makkelijk te gebruiken draaiwiel en uitstekende accuprestaties.

Aarzel dus niet en koop hem, want je zal niet teleurgesteld zijn. Hij is zijn prijskaartje zeker weten waard. Er zijn uiteraard goedkopere modellen te vinden, ook van Philips, maar deze presteren niet zo goed. Een garantie van twee jaar zal je ook gerust moeten stellen over de duurzaamheid van deze baardtrimmer.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan zeker onze baardtrimmer TOP 10

9 Totale Score
Goede baardtrimmer voor weinig geld

Op een paar kleine minpunten na, is dit een uitstekende baardtrimmer met scherpe messen, een makkelijk te gebruiken draaiwiel en uitstekende accuprestaties. Wij vonden het een top apparaat en hij is zijn prijskaartje zeker weten waard. Ben je op zoek naar een goede baardtrimmer dan moet dit kwalitatieve model hoog op je lijstje staan Aarzel dus niet en koop hem, want je zal niet teleurgesteld zijn. Hij is zijn prijskaartje zeker weten waard. Er zijn uiteraard goedkopere modellen te vinden, ook van Philips, maar deze presteren niet zo goed. Een garantie van twee jaar zal je ook gerust moeten stellen over de duurzaamheid van deze baardtrimmer.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo