Ontharingscrème: de voordelen en nadelen

Wil je zeker zijn dat ontharingscrème van pas kan komen om jou te helpen met het verwijderen van al die ongewenste haartjes? Of heb je geen flauw idee wat het precies inhoudt?

Wel, op het einde van deze post zal je al een stuk wijzer zijn, nadat we ieder detail hebben besproken en de voor- en nadelen tegen elkaar hebben afgewogen.

LEES OOK: Wat is nu de beste ontharingscrème voor vrouwen?

 Bekijk de TOP 10 bestverkochte cremes volgens: 

 

Ontharingscrème versus scheren

Er bestaan twee methodes om ongewenst haar te verwijderen die helemaal pijnloos zijn. Ja, je hebt het goed, ik heb het natuurlijk over scheren en ontharingscrème.

En dat is dan ook het enige wat ze met elkaar gemeen hebben.
Net zoals waxen en epilatie enkel overeenstemmen in het feit dat beide methodes de haren verwijderen aan de wortel, wat ervoor zorgt dat het resultaat er langer is (en de haartjes dus langer wegblijven). Maar die methodes zijn natuurlijk niet echt ‘pijnloos’ te noemen.

Scheren en ontharingscrèmes daarentegen werken net iets ander. Bij het ene snijd je de haartjes met een mesje weg aan de oppervlakte van de huid, én bij het andere werken een aantal chemische stoffen op de haartjes in om ze te ontbinden.

Echter is dit niet het grootste verschil, maar wel dat ontharingscrème bijlange na niet zo populair is als scheren met een mesje. Maar laten we eerst eens kijken wat nu precies de voor- en nadelen zijn van ontharingscrème.

LEES OOK: Epilator kopen? Hou rekening met deze tip.

 

(+) Ontharingscrèmes zijn pijnloos

Dit moet wel het grootste voordeel zijn.

Het is daarnaast ook de belangrijkste reden dat vrouwen die niet willen scheren én ook geen pijn willen voelen door de haartjes van de wortel af te trekken, standaard voor ontharingscrème kiezen.

De haartjes lossen op in een paar minuten. Het enige wat je moet doen is de haartjes van je afvegen met een spateltje en je huid verzorgen of onmiddellijk in de douche te springen. Echter raad ik je aan om je huid in de douche reinigen, zodat je onnodige irritaties kan vermijden en alle ontharingscrème in één keer van je af kan spoelen. Snel, eenvoudig en helemaal geen geknoei.

En dat is hoe je een ongelofelijk zachte huid verkrijgt!

 Bekijk de TOP 10 bestverkochte cremes volgens: 

 

(-) Zachte huid blijft maar 3 tot 5 dagen lang

We hebben het grootste voordeel achter de rug, dus waarom behandelen we dan ook niet meteen het grootste nadeel wat ontharingscrèmes betreft?

Wanneer je ontharingscrème gebruikt, blijft het resultaat maar een paar dagen tot de haartjes opnieuw tevoorschijn komen, maximaal een vijftal dagen als je geluk hebt.

Echter moet ik hierbij wel opmerken dat ontharingscrèmes hier een klein voordeel hebben in vergelijking met scheren, aangezien je huid daarbij maar maximaal 3 dagen goed blijft. Met crème zit je dus nog een extra dag ‘safe’.

 

(+) Het is een eenvoudige methode

ontharingscrème kopenIedereen kan dit soort crème zonder problemen gebruiken.

Je moet gewoon een goede laag crème over je huid smeren. Daarna laat je het even inwerken (kijk hiervoor op de verpakking) en wacht je tot alle haartjes opgelost zijn. Het duurt meestal zo’n 3 à 6 minuten tot alle chemicaliën volledig zijn ingewerkt.

En dat is eigenlijk het moeilijkste deel, want je mag het maximale aantal minuten absoluut niet overschrijden. Anders vraag je gewoon achter brandwonden en irritaties!

 

(-) Vrouwen met donker haar kunnen zwarte plekken vertonen

Dit is eigenlijk vrij gelijkaardig aan scheren. Het overkomt heel wat vrouwen die donkere haartjes hebben. Ook al scheren ze zich of lossen ze de haartjes op met ontharingscrème, toch blijven er altijd wel een aantal zwarte stoppels achter.

Wat mij betreft is dit toch een van de grootste voordelen van ontharingscrème (alsook scheren). En er is niets wat je eraan kan doen, zolang je niet beslist om te switchen naar waxen of epileren.

 

(+) Ontharingscrème is relatief goedkoop

Of dat is tenminste wat je denkt. Maar wanneer je het allemaal optelt, kom je toch al gauw aan een aardig bedrag.

Stel dat het zo’n €5 aan ontharingscrème kost om je lichaam volledig te ontharen. Wanneer je om de vijf dagen een nieuwe ‘sessie’ inlast, kost je dat telkens €5. Zo’n zes sessies per maand in de zomer kost je dus €30, een bedrag waarmee je al een goedkope epilator mee kan kopen. Maar die methode is natuurlijk niet geheel pijnloos.

 Bekijk de TOP 10 bestverkochte cremes volgens: 

 

(-) Het merendeel van de crèmes niet echt fris

‘Niet echt’ is zelfs nog redelijk simpel verwoord. Maar zover ik weet bestaat er één uitzondering op die regel: Veet Gel Ontharingscrème met essentiële oliën. Dat is de enige geur die ik persoonlijk te harden vind. Het ruikt eigenlijk zelfs nog best lekker!

 

Waarom zou je crème boven scheren verkiezen?

Persoonlijk zie ik epilators als mijn absolute favoriet.

Een tijd geleden heb ik me wel af en toe eens geschoren omdat ik ongelofelijk bang was om pijn te ervaren. Ook ontharingscrème heb ik dikwijls geprobeerd, maar het kan me niet echt overtuigen. Waarom?

Scheren is gewoonweg stukken eenvoudiger: je neemt een scheermesje, moet maar een paar keer heen en weer bewegen en voor je het weet hebt je een gladde huid. Daarentegen moet je met ontharingscrème eerst een goede laag aanbrengen en daarna 5, 6 of soms 8 minuten wachten. En daarna moet je die plakkerige boel nog eens allemaal van je afspoelen!

Maar als je toch voor ontharingscrèmes kiest, vind je hier een artikel terug over de beste crèmes voor vrouwen die beschikbaar zijn op de markt. Wie weet vind jij wel een crème die je bevalt!

 Bekijk de TOP 10 bestverkochte cremes volgens: 

 

Op zoek naar een andere methode om te ontharen:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo