Philips RQ1280 review – Sensotouch 3D

Iedereen verwachtte dat computers zouden evolueren. En nu hebben we tablets. Slechts weinigen, waaronder ondergetekende, verwachtten dat elektrische scheerapparaten zo high tech zouden worden, maar enkele aspecten komen ook bij deze producten naar voren.

Philips RQ1280 laadstation scheerapparaat

klik om te vergroten

De Philips RQ1280 (ook wel1280cc) is een geweldig voorbeeld.

Gelukkig zijn de ouderwetse voordelen: goed scheerresultaat, veilig gebruik, uitstekende productiekwaliteit en gebruiksgemak, nog steeds aanwezig.

Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews >>>

High Tech Features

De 1280cc in de Philips SensoTouch 3D productlijn laat zien hoe technologie ook doordringt in de toch behoorlijk ontwikkelde wereld van de elektrische scheerapparaten. Natuurlijk zijn woorden als GyroFlex 3D, Skin Glide enz. bedacht voor marketingdoeleinden, maar ze beschrijven ook features die bestaan en echte waarde bieden.

 

GyroFlex 3D

Het GyroFlex 3D Contour Following systeem, bijvoorbeeld, bied meer dan een uiterlijk uit sciencefiction uit de jaren 50. Philips heeft het oude dilemma van het maken van een scheerapparaat voor de massamarkt dat op een specifiek persoon toegesneden lijkt prima getackeld. Ieder deel beweegt onafhankelijk en volgt de contouren van je gezicht. De kop kan in 3 richtingen bewegen, het hele scheerkopsysteem kan elke richting op kantelen. Tegelijkertijd kunnen de individuele scheerkoppen richting het centrum bewegen en kunnen de scheerkophouders onafhankelijk van elkaar bewegen.

 

UltraTrack–Super Lift & Cut

Philips RQ1280 scheerkop

klik om te vergroten

“UltraTrack”kan gemakkelijk worden gezien als weer een nieuw buzzword voor consumentenproducten. Maar verrassend genoeg voor deze oude scepticus, werkt het ook nog. 3 gespecialiseerde scheersporen werken samen om ieder haar te bereiken: kanalen grijpen de langere haren en kortere sleuven pakken de middellange haren, terwijl gaatjes de stoppels wegwerken. Tegelijkertijd doet iets wat Philips Super Lift & Cut noemt, een buzzword, precies wat het zegt. De eerste van een paar messen tilt de haren op zodat de tweede het net onder huidniveau kan afsnijden. Dit zorgt voor een glad en gelijkmatig scheerresultaat, net als je handmatige scheermes.

 

AquaTec & SkinGlide

En om het af te maken, kun je met de AquaTec verzegeling het apparaat in de douche gebruiken. Als je nat scheren met creme of gel prefereert, zelfs als je een elektrisch apparaat gebruikt, kun je dat veilig doen. Ik doe het met enthousiasme!

Het is natuurlijk geen probleem als je liever droog scheert. Het gladde SkinGlide oppervlak zorgt ervoor dat je geen brandende irritatie oploopt. Voordat je het weet overtuigen deze gasten me dat de marketingafdeling geïnformeerd werd door de ontwerpers, in plaats van andersom.

 

Scherm en Bediening

Philips RQ1280 bedieningspaneel

klik om te vergroten

Het bekijken van het scherm en de bedieningselementen laat zelfs nog meer high tech features zien, features die het doen lijken alsof scheerapparaten dezelfde kant op gaan dan computers.

Allereerst is er de elektronische aan / uit knop, met touch-bediening. De meeste mannen zullen hier niet van onder de indruk raken, maar ik ben fan van gadgets en ik hou van de manier waarop ze de aan / uit knop onzichtbaar maken en toch abusievelijk aan en uit zetten weten te voorkomen. Belangrijker in de praktijk is de goed verlichte indicator van het energieniveau en het aantal overgebleven minuten. Er is een klein kraantje te zien als indicator dat het apparaat moet worden schoongemaakt.

Aan de praktische kant is er een indicator voor geblokkeerde scheerkoppen. Gelukkig is deze ook na maanden gebruik nooit gaan branden. Er is ook een indicator voor het vervangen van de scheerunit. Ook deze is na maanden gebruik nooit gaan branden en ik hoop dat ie dat ook niet gaat doen met twee jaar garantie. Met mijn slechts middelmatig stugge baard, durf ik te wedden dat dit niet gaat gebeuren.

Een andere interessante feature is het Travel Lock. Ik heb nooit problemen met mijn scheerapparaat dat per ongeluk aangaat in mijn koffer. Sommigen misschien wel. Misschien ligt het aan hoe ik inpak, misschien gewoon geluk. Een druk op de knop gedurende 3 seconden en je bent veilig, en weer 3 seconden indrukken verwijderd het Travel Lock. Cool.

 

Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews >>>

Jet Clean System

Philips RQ1280 review sensotouch 3D scheerapparaat

klik om te vergroten

Het is niet moeilijk om goed voor de Philips RQ1280 te zorgen, dit is ook een must om de levensduur te verlengen. De 1280cc heeft het automatische Jet Clean System dat ook als lader dient.

Dit systeem biedt 3 reinigingsprogramma’s.

  • Een eco programma,
  • een automatisch programma
  • en een intensief programma.

De reinigingscyclus vergt ongeveer 5 minuten, gevolgd door een 2 uur durende droogcyclus. Het eco-programma reduceert de droogcyclus met ongeveer een uur terwijl de reiniging in het intensieve programma ongeveer 30 minuten duurt.

Het HQ200 Jet Clean reinigingsmiddel is een mengsel van alcohol en olie en zou dus goedkoop moeten zijn, maar zoals meestal het geval is met dergelijke producten, is het verre van goedkoop. Reken erop dat je het reservoir iedere 2 a 3 weken moet reinigen en navullen als je het scheerapparaat dagelijks reinigt.

Je kunt deze periode verlengen door afspoelen onder water na gebruik. Dit is een van de redenen waarom ik het apparaat graag onder de douche gebruik. Bij een goed verzegeld apparaat als dit is afspoelen van de scheerkoppen veilig, ook als je de hele scheereenheid losmaakt. Als je zonder mengsel of water wilt reinigen is dat ook mogelijk. Philips levert een handig borsteltje mee, voor precies dit doel.

Omdat de SensoTouch 3D scheerapparaten eenvoudig handmatig gereinigd kunnen worden, is het Jet Clean Systeem niet echt nodig maar kan het wel handig zijn. Het reinigt diep en helpt bij het in topconditie houden van de scheerkoppen op een wijze waarop simpel afspoelen dat niet kan en het is zeker eenvoudiger dan schrobben.

Als je in essentie hetzelfde apparaat zoekt maar dan zonder automatisch systeem, zoek dan naar de SensoTouch 3D modellen met /40 in de naam zoals de 1250x/40, 1280x/40 of 1290x/40. Deze scheerapparaten zijn minder duur in aanschaf en je hoeft het reinigingsmiddel niet te kopen. Voor een diepgravender vergelijking van de verschillende SensoTouch 3D scheerapparaten, klik hier.

 

Laadtijd / Scheertijd

Elektrisch scheerapparaat Philips RQ1280 scheerkop

klik om te vergroten

Voor sommige kopers zijn laadtijd en scheertijd niet van belang. Anderen vinden dit doorslaggevend. Het duurt ongeveer een uur om de Philips RQ1280 van volledig leeg naar vol te brengen. Je krijgt dan ongeveer 60 minuten scheertijd, of 20 dagen, volgens de officiële specificaties.

Let op, het aantal „dagen”betekent slechts dat Philips uitgaat van een gemiddelde scheertijd van ongeveer 3 minuten. Als je zo snel kunt scheren, prima. Gemiddeld ga ik er van uit dat ik er twee keer zo lang over doe, maar misschien ben ik wat traag.

Hou er rekening mee dat dit gemiddelden zijn, en optimale gemiddelden ook nog. Natuurlijk krijg je die volle waarden bij een nieuw scheerapparaat en nog een tijdje na aanschaf. In verloop van tijd wordt dit echter minder. Alle herlaadbare batterijen worden minder naarmate ze vaker worden opgelaten. Een (klein) punt van irritatie is dat het ontwerp het niet toelaat te scheren met de kabel bevestigd. Als de batterij leeg is moet je wachten tot hij is opgeladen. Dit betekent ook dat je de lader misschien mee op reis moet nemen. Jammer. Gelukkig is er wel een functie voor snel laden die het apparaat in een paar minuten voldoende oplaad om je genoeg stroom te geven voor 1 bescheiden scheerbeurt.

 

Samenvatting Philips RQ1280 review

Aan het begin zei ik dat de ouderwetse features niet verwaarloosd werden in de race om er high tech uit te zien. Ik voel dat als ik dit scheerapparaat vastheb. Ja, het ziet er modern uit, die GyroFlex kop op een dunne nek ziet er uit als iets uit de Aliens films. Maar het apparaat voelt zeker aan en heeft precies het goede gewicht en is in het algemeen goed uitgebalanceerd.

Is de Philips RQ1280 het beste elektrische scheerapparaat op de markt? Dat kan ik niet objectief beantwoorden. Maar ik denk dat het een uitstekend apparaat is en niet alleen met de high tech features, het model levert uitstekende scheerresultaten.

 

Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews >>>

 

Ben je er nog niet uit? Lees dan zeker dit:

8.5 Totale Score
Uitstekende scheerresultaten

Een uitstekend apparaat en niet alleen met de high tech features, het model levert uitstekende scheerresultaten

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
1 Reactie
  1. Ik zoek een nieuwe scheerkop voor een Philips RQ1280 maar kan deze nergens krijgen.

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo