Ontharen? Welke apparaten zijn er?

Van epilatoren tot laserontharing, deze gids zal je helpen om te beslissen wat de beste methode voor ontharen voor jou is. Neem een kijkje naar onze tabel om te ontdekken hoe je altijd kan genieten van een zijdezachte huid.

Onthoud dat alle tijden gebaseerd zijn op schattingen, aangezien haargroei per persoon verschilt.

TypeLadyshaversBikinitrimmersWaxenEpilatorenElektrolyseIPLLaserontharing
Hoe het werkt:Trimt haarTrimt haarVerwijderd haar bij de wortelVerwijderd haar bij de wortelVerwijderd haar en vertraagd hergroeiVertraagd en voorkomt hergroeiVertraagd en voorkomt hergroei
Hoe lang houden resultaten aan?1-2 dagen1-2 dagenEen maandEen maandVerminderd haargroei binnen 6 wekenNagenoeg geen haargroei meer na 10 wekenNagenoeg geen haargroei meer na 12 weken
Hoe vaak moet je herhalen?Elke
1-2 dagen
Elke
1-2 dagen
Een maand tot 6 wekenEen keer per maand2-3 keer per week gedurende 6 weken. Wanneer vereist daarnaElke 2 weken gedurende maximaal 3 maanden. Daarna wanneer vereistElke 2 weken gedurende maximaal 3 maanden. Daarna wanneer vereist
Hoe snel voor een volledige lichaamsbehandeling?Maximaal 30 minutenMaximaal 30 minutenMaximaal 40 minutenMaximaal 45 minutenMaximaal 30 minutenMaximaal 30 minutenMaximaal 45 minuten
Pijnlijk?NeeNeeJaJaNeeKan ongemak voor sommige huidtypes veroorzakenKan ongemak voor sommige huidtypes veroorzaken

 

Ontharen elektrolyse

 

Ladyshavers

Wat is een ladyshaver?

ladyshave reviewEen elektrische ladyshaver trimt haar boven de wortel door gebruik te maken van mesjes die onder een folie zitten. De folie houdt het haar vast, waarna het afgesneden wordt.

Hoe makkelijk zijn ladyshavers om te gebruiken?

Erg makkelijk – doe hem in het stopcontact of laad hem op en haal vervolgens de schakelaar over om te starten. Sommige shavers kunnen gebruikt worden onder de douche of met scheergel. Dit helpt je om een betere scheurbeurt te krijgen en is zachter voor de huid.

Hoe lang duurt het voordat geschoren haar terug groeit?

Haar groeit snel terug wanneer het boven de wortel afgesneden wordt. Shavers zijn ontworpen om regelmatig te gebruiken.

Doet scheren pijn?

Nee, alhoewel personen met een gevoelige huid last kunnen hebben van irritaties. Een shaver die gebruikt kan worden onder de douche of in bad zou dit moeten voorkomen.

Nog iets anders dat ik zou moeten weten?

Shavers kunnen bedraad of draadloos zijn. Als je voor draadloos kiest, controleer dan wat voor accu/batterij het apparaat heeft en hoe lang het duurt voordat hij opgeladen is.

 

Bikinitrimmers

Wat is een bikinitrimmer?

bikinitrimmer kopen tipsTrimmers werken op dezelfde manier als shavers, maar zijn ontworpen om gebruikt te worden voor lastiger te bereiken en gevoelige gebieden om haar te trimmen en gebieden op te schonen.

Hoe makkelijk is het om gebruik te maken van een bikinitrimmer?

Heel erg makkelijk – schakel hem simpelweg aan en je kan hem gebruiken. Net als bij ladyshavers kan je sommige nat gebruiken voor een betere scheurbeurt en gevoeligheid van de huid te verminderen.

Hoe lang duurt het voordat haar terug groeit?

Trimmers snijden haar boven de wortel, dus haar groeit vaak snel terug.

Doet haar trimmen pijn?

Nee. Omdat ze ontworpen zijn om gebruikt te worden voor de meer gevoelige gebieden, zijn ze vaak erg comfortabel om te gebruiken. Kies een model uit die nat gebruikt kan worden als je een gevoelige huid hebt.

 

Waxen

Wat is waxen?

Ontharen wax

Warme wax/hars wordt aangebracht op de huid in strips en zal vast blijven plakken aan haar terwijl het snel opdroogt. Vervolgens trek je de strips los om haar te verwijderen.

Hoe makkelijk is het om te waxen?

Waxen kan een beetje een rotzooi zijn en het duurt even voordat de hars opgewarmd is voordat je kan beginnen. Maar het is een snelle behandeling als je grote gebieden wilt behandelen.

Hoe lang blijven de haren bij waxen weg?

Ongeveer een maand tot 6 weken. Aangezien je haar bij de wortel weghaalt, duurt het langer om terug te groeien. Je moet echter wel wachten totdat het haar tenminste 0,2 cm lang is (0,6 cm is ideaal), want anders zal de wax niet zo goed werken.

Doet waxen pijn?

Waxen is net als het snel loshalen van een grote pleister en veroorzaakt een plotselinge schok. Er zijn manieren hoe je je huid kan voorbereiden om de pijn te verminderen en het zou elke volgende keer minder pijnlijk moeten zijn, aangezien het haar dunner terug groeit.

 

Epilatoren

Wat is epileren?

Ontharen epilatorEpileren is net als in een keer een hoop haren trekken. Er wordt gebruik gemaakt van roterende discussen, welke samen en gescheiden bewegen en haar vastpakken en uit je huid trekken.

Hoe makkelijk is het om een epilator te gebruiken?

Epileren is makkelijk en snel om te doen en kan over het algemeen gebruikt worden bij haar vanaf een halve millimeter. Controleer de richtlijnen van de fabrikant voor instructies.

Hoe lang blijft haar weg bij epileren?

Over het algemeen duurt het ongeveer een maand voordat haar weer terug groeit.

Doet epileren pijn?

Epileren kan oncomfortabel zijn, vooral wanneer je het doet in gebieden met dikke haargroei. Als je een gevoelige huid hebt, kies dan een model uit die je nat kan gebruiken om de irritatie te verminderen. Sommige modellen hebben mogelijk ook een massage functie die het comfortabeler maakt. Haar groeit over het algemeen dunner terug, dus na verloop van tijd kan het meer comfortabel worden.

LEES OOK: De beste epilator kopen? Gebruik onze TOP 10.

 

Elektrolyse

Wat is elektrolyse ontharen?

Elektrolyse thuis is anders dan traditionele elektrolyse, welke gebruik maakt van een sonde om haarzakjes permanent een voor een te elimineren. Elektrolyse thuis maakt gebruik van warmte om de haarzakjes te beschadigen, waardoor haar uitvalt en na verloop van tijd langzamer terug groeit.

Is elektrolyse ontharen makkelijk?

Thuis elektrolyse doen is simpel, maar het neemt tijd om grote gebieden te bewerken. Je moet je huid naderhand ook ‘polijsten’ om dood haar uit de wortels te verwijderen.

Hoe lang houden de resultaten van elektrolyse aan?

Elektrolyse voor thuis is zowel een haarverwijderaar als een groeiremmer. Na gebruik zal haar uit de wortels vallen en nieuw haar zal langzamer terug groeien. Normaal gesproken zou je het 2-3 keer per week gebruiken gedurende 4-6 weken en daarna alleen wanneer vereist.

Doet elektrolyse ontharen pijn?

Nee, de hoeveelheid warmte die gebruikt wordt zou je huid alleen warm moeten maken. Het kan echter een ietwat verbrande geur creëren, maar dit is alleen maar tijdelijk.

 

Intens gepulseerd licht (IPL) ontharen

Wat is IPL-ontharen?

Philips Lumea BRI956 ipl laser apparaatIntens gepulseerd licht is een salon technologie die zachte pulsen van licht op je huid uitvoert. Dit licht wordt geabsorbeerd door haarzakjes, wat warmte veroorzaakt en de melanine binnenin beschadigt. Dit vertraagt de groei en zorgt ervoor dat haar uitvalt. Na verloop van tijd zou de groei permanent verminderen.

Is IPL makkelijk om te gebruiken?

Het is makkelijk om te doen, maar het neemt tijd om grote gebieden te bewerken. Je zou de gebieden die je wilt scheren van tevoren moeten behandelen, maar haar mag niet uit de wortel verwijderd worden. Als je gewaxt of een epilator gebruikt hebt, dan moet je tenminste 2 dagen wachten voordat je IPL gebruikt.

Hoe lang houden de resultaten van IPL aan?

IPL vertraagt de haargroei tot op een punt dat je alleen maar af en toe onderhoud uit hoeft te voeren. Over het algemeen wordt een apparaat een keer in de 2 weken gebruikt gedurende een periode van 10 weken en daarna alleen maar af en toe. Het is het meest effectief op donker haar en een lichte huid. Controleer altijd de richtlijnen van de fabrikant met betrekking tot huidtypes die geschikt zijn.

Doet IPL pijn?

IPL zal je huid warm maken. IPL zou niet pijn moeten doen als je een lichte huidskleur hebt. Als je een gemiddeld donkere huidskleur hebt, dan moet je een model uitkiezen met een aanpasbare lichtintensiteit, zodat je gebruik kan maken van een lagere instelling als het oncomfortabel wordt.

Sommige modellen kunnen je huidtype detecteren en het apparaat vervolgens automatisch aanpassen aan een niveau die geschikt is voor je huid.

LEES OOK: Alles over IPL ontharen en Laser ontharen thuis

LEES OOK: Beste IPL ontharingsapparaat voor thuis koopgids 

 

Laserontharing

Wat is laserontharing?

Ontharen laserOntharen met laser maakt gebruik van een sterke, geconcentreerde straal van licht die zich richt op de melanine in je haarzakjes. Het licht wordt geabsorbeerd en veroorzaakt schade aan het haarzakje, waardoor haar uitvalt en groei na verloop van tijd nagenoeg stopt. Omdat een laser een hoop energie nodig heeft, is dit traditioneel alleen maar een behandeling voor in een salon geweest, maar er zijn vandaag de dag een aantal apparaten die geschikt zijn voor thuisgebruik.

Hoe makkelijk is laserontharing?

Het is makkelijk om te doen, maar het neemt tijd om grote gebieden te bewerken. Je moet gebieden die je wilt behandelen eerst scheren voor gebruik. Verwijder haar niet uit de wortel met behulp van wax of een epilator. Doe je dit wel, wacht dan tenminste 2 dagen voordat je gebruik maakt van laserontharing.
LEES OOK: Hoe werkt laserontharing?

Hoe lang houden de resultaten van laserontharing aan?

Laserontharing vertraagt en voorkomt haargroei, zodat er alleen nog maar af en toe onderhoud nodig is. Over het algemeen gebruik je het een keer in de 2 weken gedurende 3 maanden en daarna alleen maar wanneer vereist. Veel goedkopere apparaten gebruiken mogelijk HPL (warmte gepulseerd licht), wat op dezelfde manier werkt, maar minder krachtig is en daardoor meer tijd nodig heeft om te werken.

Doet laserontharing pijn?

Je huid zal warm worden, maar het zou niet pijn moeten doen zolang je de intensiteit aanpast op basis van je huidtype. Laserontharing is het beste geschikt voor lichtere huidskleuren. Een lagere intensiteit wordt aangeraden voor donkere huidskleuren om ongemak te voorkomen. Sommige apparaten maken gebruik van een automatische sensor om je huidtype te detecteren en zullen de intensiteit op de juiste manier aanpassen.

Nog iets anders dat ik zou moeten weten?

Laserontharing is het meest geschikt voor licht tot gemiddeld donkere huidskleuren. Niet elk apparaat is noodzakelijk geschikt voor een donkerdere huid. Het is niet effectief op wit of grijs haar, maar het is goed voor het behandelen van gebieden met dikke haargroei.

 

Wat is jou favoriete methode van ontharen? Deel je ervaringen hieronder!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo