Benen ontharen, dit zijn de mogelijkheden

Benen ontharen is waarschijnlijk een van de meest vervelende dingen om te doen. Er zijn zoveel verschillende manieren van ontharen, waarbij de meeste tijdrovend, duur en pijnlijk kunnen zijn. Maar toch besluiten we om het te doen. Maar als je iemand bent die het maar vervelend vindt dat je zo vaak moet scheren of hoe pijnlijk harsen is, dan is het misschien een idee om andere ontharingsmethodes te overwegen. Misschien geef je de voorkeur aan iets dat minder pijnlijk is. Of misschien juist wel iets dat meer permanent is.

Het maakt niet uit of je de manier van ontharen voor je benen, bikinilijn of oksels aan wilt passen, want ontharingscrèmes, sugaring, laseren / IPL en elektrolyse zijn allemaal opties om te overwegen naast het meer normale scheren en harsen. Uiteraard zijn er andere manieren, zoals epileren en threading, maar deze werken normaal gesproken het beste voor je gezicht, gezien de tijd die ze in beslag nemen en de resultaten die ze bieden. Dus als je nieuwsgierig bent over verschillende manieren van ontharen en hoe ze ten opzichte van elkaar scoren op het gebied van pijn, kosten en resultaat, lees dan snel verder.

 

Benen ontharen door te scheren

Benen ScherenDe meeste personen zullen bekend zijn met deze optie, maar scheren werkt door het haar ter hoogte van de huid af te snijden.

Hoe pijn doet het? Scheren is pijnloos zolang je oppast dat je je zelf niet snijdt. Door ervoor te zorgen dat je de juiste scheerschuim of olie en scherpe mesjes gebruikt, kan je de kans op bijwerkingen verkleinen.

Hoeveel kost het? – De prijs van een scheermesje kan uiteenlopen van €2 tot €20 afhankelijk van het type en hoeveel mesjes je wilt. En wederom afhankelijk van je voorkeur kunnen nieuwe mesjes tussen de €0,05 en €5 per stuk kosten (alhoewel ze vaak als pakket verkocht worden).

Hoe lang houdt het resultaat aan? – Omdat het haar ter hoogte van de huid verwijderd wordt, groeit dit meestal binnen een paar dagen weer terug.

 

Benen ontharen met ontharingscrème

beste ontharingscrèmeOntharingscrèmes werken door haar op te lossen. Over het algemeen smeer je een royale hoeveelheid over het gewenste gebied en dit laat je een paar minuten zitten voordat je het er weer af moet vegen. Deze crèmes verwijderen het haar vaak ter hoogte of net onder de huid. Ze zijn echter niet altijd effectief voor het verwijderen van dikker haar. En vanwege de chemicaliën kunnen ze soms een sterke onaangename geur hebben.

Hoe pijn doet het? – Ontharingscrèmes hebben een tintelende sensatie, maar over het algemeen zijn ze pijnloos. Als je pijn ervaart (over het algemeen een brandende sensatie) stop dan onmiddellijk en was de crème eraf. Pijn betekent dat je huid te gevoelig is of dat je het product er te lang op hebt laten zitten.

Hoeveel kost het? – Ontharingscrèmes kan je kopen in drogisterijen en prijzen lopen uiteen van €3 tot €10.

Hoe lang houdt het resultaat aan? – Omdat het haar in het beste geval net onder de huid verwijderd wordt, groeit dit vaak binnen een paar dagen weer terug.

 

Benen ontharen door te harsen

benen ontharen harsenHarsen is een van de meest pijnlijke opties, maar omdat je de haren bij de wortel verwijderd houdt het resultaat ook langer aan. Deze methode werkt door hars op de huid aan te brengen, wat aan de haren vastplakt. De hars wordt er dan snel af getrokken (soms met een strookje, soms zonder), waardoor de haren mee getrokken worden. De procedure is relatief snel, dus zelfs grotere gebieden zoals de benen kunnen binnen een mum van tijd geharst worden. Omdat de hars echter aan de haartjes moet blijven plakken, moeten de haren tenminste 5mm lang zijn voordat je kan harsen. Dit betekent dat je tussen het twee harsbeurten moet wachten totdat de haren weer lang genoeg zijn.

Hoe pijn doet het? – Harsen is net als het aftrekken van erg grote, plakkerige pleisters. Vooral de eerst keer (en afhankelijk van waar je harst) kan dit pijnlijk zijn. Er zijn echter genoeg tips op het internet te vinden om het minder pijnlijk te maken. Als je harsen je primaire vorm van ontharen is, dan zullen haren na verloop van tijd dunner worden, waardoor harsen na verloop van tijd ook een minder pijnlijke ervaring wordt.

Hoeveel kost het? – Om het professioneel te laten doen in een salon kost harsen tussen de €15 en €75, wat afhangt van de regio waar je het laat doen. Hars strips en kits kan je echter ook voor thuis kopen, welke tussen de €5 tot €50 kosten.

Hoe lang houdt het resultaat aan? – Na het harsen duurt het ongeveer drie tot zes weken voordat haar weer terug gegroeid is.

 

Benen ontharen met sugaring

Benen Ontharen manierenSugaring lijkt erg op harsen. Maar zoals de naam al aangeeft gebruik je een smeersel of gel met suiker om het haar te verwijderen. Het werkt door het smeersel aan te brengen en met de haargroei mee of tegen de haargroei in (afhankelijk van het type) het haar tot aan de wortel eruit te trekken. En omdat het allemaal natuurlijk is, kan je het zelfs thuis maken.

Hoe pijn doet het? – Net als bij harsen wordt het haar eruit getrokken, dus je zal nog steeds pijn ervaren. Omdat het smeersel echter niet zo goed aan de huid blijft plakken als hars, is het volgens veel personen minder pijnlijk.

Hoeveel kost het? – Om het professioneel te laten doen kan sugaring tussen de €10 tot €100 kosten afhankelijk van de regio. Sugaring kits kan je echter ook voor thuis kopen, welke tussen de €10 tot €40 kosten. Je kan echter ook voor een paar euro je eigen sugaring smeersel maken.

Hoe lang houdt het resultaat aan? – Net als harsen duurt het normaal gesproken drie tot zes weken totdat de haren weer terug groeien.

 

Benen ontharen door te laseren

Beste Laser Ontharingsapparaat PhilipsLaseren is een optie voor de lange termijn waarbij de wortels vernietigd worden met licht. Deze optie kan permanent zijn, maar meestal wordt de hoeveelheid haar verminderd en wordt het lichter en fijner gemaakt. Het werkt echter het beste bij personen met donkere haren en een lichtere huid, omdat de laser pigment detecteert. Dit betekent dat witte of blonde haren niet zo effectief verwijderd worden en een donkere huid kan verbranden. Voor optimale resultaten zijn ongeveer 12 sessies nodig voordat laseren effect heeft. En dankzij de technologie is het nu mogelijk om je haren te laseren in het comfort van je eigen huis.

Hoe pijn doet het? – De pijn bij laseren wordt vaak geassocieerd met een rubberen riem die tegen je huid aan geslagen wordt. Hoe pijn dit doet hangt af van je pijngrens.

Hoeveel kost het? Om het professioneel te laten doen kan laseren tussen de €200 tot €1000 kosten, wat afhangt van de grote van het gebied dat schoongemaakt moet worden. Opties voor thuis kosten tussen de €200 tot €500.

Hoe lang houdt het resultaat aan? – Als de optimale hoeveelheid sessies afgerond zijn, zou je om de zes tot 12 maanden voor herhaling moeten.

»» lees hier onze laser ontharingsapparaat / IPL apparaat koopgids + TOP 10 »

 

Benen ontharen met elektrolyse

Manieren van Benen OntharenElektrolyse is de enige manier om haar permanent te verwijderen. Het werkt door de wortel van elk haartje bij het haarzakje te vernietigen met een elektrische schok. En waarbij laseren niet altijd de beste optie is voor bepaalde soorten haar of huid, is elektrolyse geschikt voor iedereen. Maar omdat er bij deze manier van ontharen maar op een haar per keer wordt gefocust, kan het langer duren om deze manier af te ronden (15 tot 30 sessies). Je zal sneller resultaten zien met kleinere gebieden, zoals het gezicht of de bikinilijn, dan met grotere gebieden zoals de armen of benen.

Hoe pijn doet het? – Er is een prikkelende sensatie voor elk haarzakje, wat wel of niet pijnlijk is. Dit hangt wederom af van je pijngrens.

Hoeveel kost het? Een sessie van 30 minuten kost gemiddeld €45.

Hoelang houdt het resultaat aan? – Als je naar alle benodigde sessies gaat, dan kunnen resultaten permanent zijn. Het is echter niet altijd 100% permanent voor iedereen.

 

Conclusie

Welke manier geniet jou voorkeur? Deel hieronder je ervaringen!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo