Braun 760CC review – Braun Series 7

Conclusie

Een met drie instellingen aan te passen scheerkop maakt de Braun Series 7 scheerapparaten geweldig voor iedere baard/huid combinatie. En de Series 7-760cc biedt het meeste waar voor je geld. Bezitters ervan zeggen dat hij relatief stil is, goed in de hand ligt en dat het basale reinigings- en oplaaddock prima werkt.

 

Prestaties

Braun 760cc review

klik om te vergroten

Een snelle en gladde scheerbeurt. De Braun 760cc heeft minder toeters en bellen dan de Braun Series 7-790cc  (Ca. €250), en reviewers zeggen dat het dezelfde resultaten levert voor minder geld. Een flexibele folie vormt zich naar de contouren en drie instellingen zijn toepasbaar op verschillende soorten huid en haar.

De meeste reviewers zeggen dat de 760cc net zo goed werkt op gevoelige huid en stugge baarden, zelfs als je baardhaar alle kanten opgroeit.

 »» Vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue

Gebruikers van diverse websites Bol.com, Coolbue.nl en Amazon.com – melden dat dit scheerapparaat geen problemen heeft meerdere dagen aan baardgroei weg te halen.t

De Braun 760cc heeft een pop-up trimmer die korter is dan die van het vorige model. Hij heeft een lichte cure zoals een keukenmes en steekt in een hoek uit de body van het apparaat. Als gebruikers er eenmaal aan gewend zijn zien ze de nieuwe trimmer meestal als een verbetering.

 

Gebruiksgemak

Braun 760cc knoppen

klik om te vergroten

Ligt goed in de hand. Gebruikers zeggen dat de nieuwste versie van de Braun Series 7-760cc beter in de hand ligt dan de oude modellen. De body is meer als een banaan gevormd dan als een stuk zeep, met de scheerkop licht naar binnen gebogen. Hij voelt ook zekerder aan, dankzij wat 1 reviewer beschrijft als een „redelijk zachte rubberen afwerking”

Gebruikers melden ook dat het reinigingsdok van de Series 7-760cc prima werkt, zet het apparaat erin met het scheergedeelte naar beneden. De Series 7-760cc doet het 50 minuten na 60 minuten opladen. Er is ook een 5 minuten snellaad functie. De 760cc heeft een indicatielampje dat ook laat weten waneer je de mesjes moet vervangen.

 

Geluid

Fluisterstil scheren, niet zo stil reinigen. Testen van experts tonen aan dat de 760cc wat stiller is dan andere modellen. Hij krijgt een van de beste ratings in tests op het gebied van geluid door een grote organisatie in consumentenonderzoek. We waren een beetje verbaasd over de klacht van een gebruiker die vertelde dat het apparaat erg luidruchtig is. Hij legt dit verder niet uit. Een andere klant heeft misschien een verklaring, die schrijft namelijk dat het zelfreinigend mechanisme handig is, luidruchtig maar handig.

 

Garantie Braun 760CC

Braun 760cc scheerapparaat

klik om te vergroten

Standaard Garantie, geweldige omruilperiode. De Braun 760cc heeft een standaard twee jaar garantie en een langer dan normaal 60-dagen-geld-terug garantie. Sommige gebruikers zien op tegen de hoge prijs en melden dan dat het de moeite waard is meer te betalen voor kwaliteit en prestaties. Een klacht van een gebruiker bij Amazon vermeld dat het reinigingssysteem onverwacht „stierf”na vier maanden. En Braun’s klantenservice wile niet direct met hem praten. Verder zijn gebruikers blij met de kwaliteit en duurzaamheid van het apparaat. De relatieve lage kosten voor eigenaren helpen bij het verwerken van de initiële kosten. Vervangende scheerkoppen kosten ca. €30 en moeten iedere 18 maanden gekocht worden. Het enige probleem zijn de cartridges voor de reiniging (€15 per vier). Gebruikers zijn er nog niet uit of deze de prijs waard zijn.

 

 »» Vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue

 

Ben je er nog niet uit? Lees dan zeker dit:

7 Totale Score
Top scheerapparaat

Geweldig voor iedere baard/huid combinatie. De Series 7-760cc biedt het meeste waar voor je geld

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo