Alles over IPL ontharen en laser ontharen thuis

In dit artikel zal je alles leren wat je moet weten over intens gepulseerd licht (IPL ontharen) en laserontharing. Van de wetenschap achter de technologie tot wie apparaten voor thuis kunnen gebruiken. Ik heb alle feiten verzameld en ze in begrijpelijk Nederlands op papier gezet.

 

Zoek je het beste Laser/IPL ontharingsapparaat?

Bekijk onze koopgids en TOP 5

 

Wat is IPL ontharen en laserontharing?

Intens gepulseerd licht (IPL) en lasers gebruiken lichtenergie om haargroei te vertragen. Ze zijn beide erg populair en succesvol voor het verminderen van haargroei. Ze hebben veel voordelen wanneer je ze vergelijkt met traditionele ontharingsmethodes. Mensen gebruiken de term ‘laserontharing’ voor beide methodes, maar IPL en lasers werken op iets andere manieren. Verschillende soorten lasers worden gebruikt in klinieken en gezondheidsspa’s. Dankzij hun succes en populariteit zijn er nu verschillende apparaten die je comfortabel in je eigen huis kan gebruiken.

Meer over Wat is IPL ontharing of lichtontharing

 

Hoe werkt laserontharing?

Zowel IPL ontharen als laserontharing maakt gebruik van lichtenergie en volgt de principes van selectieve fotothermolyse om ongewenst haar te behandelen. Dit artikel beschrijft dit en de belangrijkste verschillen tussen IPL en laser lichtenergie. Je zal ook meer leren over de oorsprong en wanneer behandelingen voor het eerst beschikbaar waren voor het publiek. Er zijn ook honderden klinische onderzoeken. Deze bewijzen dat ze werken in veilige en getrainde handen en nog belangrijker de risico’s en mogelijke bijwerkingen toelichten.

Lees meer over Hoe werkt laserontharing?

 

Dus zijn apparaten voor thuisgebruik net zo goed?

Laser ontharingsapparaten voor thuis moeten veilig zijn voor het algemene publiek en daarom zijn ze anders dan de professionele apparaten. Ik vergelijk thuisgebruik met professionele behandelingen, zodat jij kan besluiten welke het beste voor je is. Daarna leg ik meer uit over hoe apparaten voor thuisgebruik anders zijn en het bewijs dat ze werken.

Lees meer over IPL ontharen thuis vs professionele behandeling

 

Zijn de resultaten permanent?

Veel personen hebben hoge verwachtingen van IPL en laserontharing. Ze denken dat een behandeling hun permanent vrij van haar zal maken. En dat komt omdat de marketing die gebruikt wordt vaag of misleidend kan zijn. Dus het is belangrijk om te begrijpen wat deze beweringen eigenlijk betekenen.

Is laser ontharing permanent? Lees hier meer
ScheerZone
Logo