Hoe vervang je de batterij van een elektrisch scheerapparaat?

Hygiëne vormt een probleem voor de mens sinds het begin der tijden, en de drang om overtollig lichaamshaar te verwijderen is al altijd een strijd geweest. De oudste bron van scheertoestellen dateert uit 30.000 voor Christus, toen de neanderthalers stukjes vuursteen scherp maakten en wreven over hun huid om het haar te verwijderen. De uitvinding van het elektrisch scheerapparaat maakt scheren uiteraard veel veiliger en eenvoudiger.

Het vervangen van de batterij is niet moeilijk en zal helpen om uw huid in een mum van tijd glad en zacht te maken.

 

Benodigdheden

 • Elektrisch scheertoestel
 • Bijhorende batterij
 • Kleine schroevendraaier
 • Kleine draadjessnijder

 

Instructies

 1. Schakel je apparaat aan en laat deze werken tot je accu helemaal leeg is. Om de batterij te vervangen moet je behuizing van je apparaat openen en toegang krijgen tot de chip/printplaat. Je laat de batterij best leeglopen, anders loop je de kans om een elektrische schok te krijgen.
 1. Open de behuizing van je apparaat. De meeste toestellen zijn gemonteerd met behulp van enkele kleine vijsjes of schroefjes die toegankelijk zijn op de achterkant van je apparaat. Verwijder elk schroefje met je schroevendraaier en leg ze aan de kant. Leg ze best in een potje zodat je ze niet kwijtraakt.
 1. Open het apparaat door de behuizing zachtjes uit elkaar te trekken. Als jouw toestel niet gemakkelijk, zoek dan naar kleine plastic klipjes die de behuizing aan de rand bijeenhouden. Druk de klipjes zachtjes in met je schroevendraaier om ze los te maken.
 1. Verwijder de lege batterij uit je apparaat. De accu zal hoogstwaarschijnlijk aan de chip gesoldeerd zijn. Gebruik daarom de draadjesknipper om de batterij los te maken ter hoogte van het soldeer voordat je probeert de draadjes uit het soldeer te trekken.
 1. Plaats de nieuwe batterij op de chip. De batterij heeft normaal gezien een klein metalen lipje om ze vast te maken. Hierdoor hoef je batterij niet te solderen aan de chip. Zorg ervoor dat de batterij goed tegen de chip aandrukt zodat deze een goeie verbinding maakt.
 1. Monteer je apparaat opnieuw. Sluit het aan op het stopcontact en laat de batterij opladen voor zo’n 30 minuten. Test daarna je toestel en controleer of alles naar behoren werkt.

 

Hints

Zorg ervoor dat je batterijen aankoopt in hetzelfde formaat als de originele batterijen. Andere batterijen zullen compatibiliteitsproblemen veroorzaken of je toestel zelf permanent beschadigen.

Raak ook geen metalen delen van je scheerapparaat aan nadat je de batterij geïnstalleerd hebt. Je kan mogelijks een elektrische schok krijgen.

 

 > Lukt het je niet, dan kan je altijd een nieuwe kopen.

 > Bekijk hier onze #1 beste scheerapparaat van dit moment.

 

2 Opmerkingen
 1. Een schok van een 3 volts batterijtje? Ik zou zeggen, haal de eventuele ladstekker eruit voo je begint, dat is voldoende.

 2. Misschien een schokje van de elcos?

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo