Hoe gebruik je een elektrisch scheerapparaat

De meeste mannen scheren ongewenst gezichtshaar en ook ander lichaamshaar. Een van de meest gebruikte scheergerei is het elektrisch scheerapparaat. Er zijn talloze soorten elektrische scheerapparaten op de markt die gebruikt worden voor de beste en gladste scheerresultaten.  Wil je af van die ongewenste haargroei op je gezicht of andere lichaamsdelen, en heb je nog nooit een elektrisch scheerapparaat gebruikt, dan is het ontzettend belangrijk om eerst de basiskennis tot je te nemen. Hieronder volgen een aantal tips:

  1. Was je gezicht, en lichaamsdelen die je wilt scheren, voordat je begint met het gebruiken van een scheerapparaat. Zeker met een scheerapparaat is huidhygiene erg belangrijk. Na het wassen, spoel met schoon water en maak je huid droog met een schone handdoek. Een elektrische schok van een elektrisch scheerapparaat is zeldzaam, maar bij onjuist gebruik niet afwezig. Fabrikanten willen je de garantie geven dat je erg tevreden zult zijn met het gebruik van het scheerapparaat, dus zal het product vaak ontworpen voor zowel droge als natte huid.
  2. Verwijder eerst de lange haren in je gezicht voordat je begint met scheren. Je kunt wellicht ook een scheermesje gebruiken. Lange haren kunnen je elektrisch scheerapparaat mogelijk beschaden, dus door deze zelf al weg te halen kun je de levensduur van het apparaat verlengen.
  3. Scheer altijd tegen de haargroeirichting in. Dit is belangrijk om te onthouen, vooral als je zo weinig mogelijk wilt scheren. Scheren tegen je haargroeirichting in levert ook altijd een zeer glad scheerresultaat op.
  4. Scheer in kleine ronddraaiende bewegingen in het geval dat je kleine stoppels hebt. Bij grotere stoppels, maak dan de ronddraaiende scheerbewegingen gewoon wat groter.
  5. Scheer niet steeds opnieuw over dezelfde stuk huid, anders vergroot je de kans op huidirritaties, wondjes en zelfs littekens!
  6. Gebruik alleen elektrische scheerapparaatjes die goed aangeschreven staan

 

Nog wat tips voor het elektrisch scheren

Naast dat wat hierboven vermeld staat, zijn er nog wat andere belangrijke, cruciale aspecten die je in ogenschouw moet nemen:

  • Elektrisch scheren kan wat langer duren dan je gewend bent. Neem gewoon die tijd, om de kwaliteit te garanderen.
  • Laat het snoer van een elektrisch scheerapparaat niet in water onderdompelen. Dit geldt ook voor elektrisch scheerapparaten die op een batterij werken.Waar mogelijk, ga voor een waterbestendig scheerapparaat.
  • Scheer jezelf altijd rustig met een scheerapparaat. Onthou dat ook elektrische scheerapparaten wondjes en ingegroeide haren kunnen veroorzaken als je niet weet wat je oet.

Deze simpele tips kunnen je helpen om een het beste elektrisch scheerapparaat effectiever en nauwekeuriger te gebruiken.

 

1 Reactie
  1. Ik heb mij m’n hele leven perfect glad kunnen scheren met een elektrisch apparaat, maar nu ik ouder word niet meer. Veel haren lijken dunner geworden zoals “nestharen” en die worden niet goed geschoren. Weet iemand een verklaring en liever nog een oplossing?

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo