Braun 9095cc review: beste wet/dry scheerapparaat

Het nieuwe premiummodel van Braun, de Series 9 Model 9095cc, is in alle opzichten uitstekend. Het heeft alles wat een scheerapparaat zou moeten hebben. Dit model werkt prima in zowel natte als droge situaties, en het mag duidelijk zijn hoe gebruiksvriendelijk de nieuwe Braun 9095cc is.

Braun 9095cc reviewBraun is een Duitste scheerproductenfabrikant die de markt al lange tijd beheerst. Deze Braun Series 9 is een nieuwe toevoeging aan het aanbod van Braun. In totaal zijn er door Braun 5 scheerapparaten in deze serie ontworpen, als opvolgers van de Braun Series 7. Het succes van de Series 7 799cc is dan ook waarschijnlijk de reden dat Braun deze nieuwe serie heeft ontwikkeld. De andere modellen in deze serie zijn de 9090cc, 9050cc, en de 9040s.

Al deze apparaten hebben overtuigende kwaliteiten. Een aantal moderne functies, zoals SyncroSonic- en Hyperlifting-technologie, is genoeg om de aandacht te trekken van iedere gebruiker van elektrische scheerapparaten. Vandaag geven we een eerlijke en complete Braun 9095cc review.

»» Vergelijk goed de prijzen bij Coolblue & Bol.com

 

Braun 9095cc review

Alle scheerapparaten in deze lijn zijn voorzien van een viervoudig scheersysteem, dat behoorlijk handig is om haren onder iedere hoek van het gezicht af te snijden. Hoe stevig de baard ook is, het komt er zonder moeite doorheen.

De Braun 9095cc is voorzien van een extra flexibele scheerkop  die in bijna alle richtingen kan bewegen. De scheerkop kan dan ook makkelijk alle vormen van het gezicht volgen. De glijdende kop zorgt voor een strak resultaat in gebieden zoals de bovenlip, kin, nek, en bakkebaarden.

Je vond het misschien gek om te zien dat we de 9095cc een wet and dry-apparaat noemden, omdat 9040s officieel het enige apparaat is in de Series 9 dat zowel nat als droog kan worden gebruikt.. De 9095cc is echter zowel draadloos als waterbestendig, en werkt behoorlijk goed onder de douche. Het is absoluut veilig om dit apparaat te gebruik in douche of bad.

Braun 9095cc kopen review

Alle scheerapparaten van de Braun Series 9 zijn volledig waterbestendig, zodat ze onder de kraan kunnen worden schoongemaakt. De 9095cc heeft echter een schoonmaak- en laadstation, waardoor het minder werk wordt. Het station is effectief genoeg om iedere haar van de scheerkop te halen. Het maakt de kop niet alleen schoon, maar het zorgt ook dat de kop droog blijft en klaar is voor het volgende gebruik. Alle apparaten van Braun met de aanduiding “CC” hebben een schoonmaak- en laadstation.

Het scheerapparaat is makkelijk in gebruik, en je hebt er niet echt een gebruikshandleiding voor nodig, maar er wordt voor de zekerheid toch een handleiding meegeleverd om alles uit je scheerapparaat te halen.

Veel mensen op het internet vragen zich af waar hem het prestatieverschil nu zit, en of het wel zoveel geld waard is. Zelf raad ik premiumapparaten enthousiast aan – de efficiëntere prestaties en de extra functies zijn het op de langere termijn zeker waard.

Het scheerapparaat is redelijk zwaar, maar niet lastig om te hanteren – het gewicht is afgesteld op comfortabel gebruik. De van rubber voorziene behuizing zorgt dat het apparaat waarschijnlijk niet makkelijk uit je handen gelipt en beschadigd raakt.

Braun Series 9 9095cc

Voordelen:

  • Erg comfortabel in gebruik
  • Kan zowel nat als droog worden gebruikt
  • Weinig vuil dankzij de grote scheerkop
  • Kalmerend geluid
  • Makkelijk een schoon en strak scheerresultaat

Nadelen:

  • Grote scheerkop is lastig te gebruiken op de bovenlip
  • Schoonmaakstation is vrij groot en lastig mee te nemen

 

In conclusie raad ik aan dat je, als je een oudere Braun of een ander scheerapparaat bezit dat aan vervanging toe is, deze Braun Series 9 overweegt. Het kan je beste scheerkameraad worden.

 

»» Vergelijk goed de prijzen bij Coolblue & Bol.com

9.5 Totale Score
De Braun Series 9 zijn de beste scheerapparaten op de markt

De Braun Series 9 momenteel de beste keuze om te scheren. Met het strakke ontwerp en de geavanceerde technologie is het duidelijk waarom dit de meest moderne scheerapparaten in de wereld zijn

Gebruikers Beoordeling: 2.65 (51 votes)
2 Opmerkingen
  1. Ik heb de Braun series 9. Minpunt is dat de afgeschoren haartjes slechts deels worden opgevangen en verder overal als een fijn poeder neerdwarrelen.

  2. Het blad van de scheerkop gaat heel snel kapot terwijl Braun just zegt dat deze beter zijn geworden. Nou nee het tegendeel zelfs. Heb hem nu ruim een jaar en inmiddels mijn 4de dure scheerbladkop moeten kopen. Daarnaast is het oplaad en reinigingsstation nu ook kapot. Laat niet mee op en pompt ook geen reinigingsvloeistof omhoog. Laad hem nu met alleen de kabel op. Overigens kan je niet scheren met de oplaadkabel in het apparaat.

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo