Voordelen en nadelen van nat en droog scheren?

Nat en droog scheren heeft verschillende voor- en nadelen. Er zijn ook een aantal factoren die bepalen of je elke ochtend nat of droog moet scheren. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat de huid op je gezicht niet elke ochtend hetzelfde aanvoelt. We gaan door periodes waarin onze huid gevoelig kan zijn en het is belangrijk om te begrijpen wanneer dit gebeurt.

We gaan niet alleen de voor- en nadelen van nat en droog scheren behandelen, maar ons doel is om je een beter inzicht te geven wanneer je de een of de ander kiest.


 

De voordelen

Zowel nat als droog scheren hebben hun eigen geweldige voordelen. Het doel hier is niet om te beslissen welke je voor altijd moet gebruiken, maar om te weten welke je wanneer moet gebruiken. Je zal na verloop van tijd merken dat je zowel nat als droog scheren nodig hebt om je huid te geven wat het dagelijks nodig heeft.

 

Nat scheren

Nat scheren is de klassieke vorm van scheren, ook al is het in de loop der tijd behoorlijk veranderd. Vroeger besteedde we meer tijd aan het onderhoud van onze scheermessen en het leren opschuimen van scheercrème. In de wereld van vandaag hebben we scheerschuim in blik en wegwerpscheermessen die het scheren gemakkelijker maken.

Scheren Zonder Bultjes met krabbertje

De voordelen van nat scheren zijn de kwaliteit van de scheerbeurt die je krijgt. Niets geeft je de zijdezachte scheerbeurt die een scheermes je geeft. Er is geen echt alternatief voor hetzelfde scheerresultaat. We raden aan om een veiligheidsscheermes uit te proberen als je dat nog nooit gedaan hebt. Het is een manier om je inspanningen op het gebied van nat scheren te verbeteren. Nat scheren helpt ook om dode huidcellen te verwijderen en geeft je een jonger uiterlijk. Je huid zal na het scheren altijd een frissere gloed krijgen.

 

Droog scheren

Droog scheren vereist een scheerapparaat, maar het is een van de snelste en handigste manieren van scheren. Scheerapparaten zijn ontworpen om een supersnelle droge scheerbeurt te geven die voldoende is om de deur uit te gaan en te voorkomen dat er vragen op het werk gesteld worden over je gezichtshaar.

Nat scheren voor- en nadelen

De voordelen van droog scheren zijn de snelheid en het gemak. Wanneer je droog scheert, dan snijd je het haar kort genoeg dat het niet zichtbaar is, maar nog steeds gevoeld kan worden met de hand. Een ander groot voordeel van droog scheren, is dat je minder scheerproblemen ervaart. Je zult minder ingegroeide haren, minder huidirritatie en nooit scheerbrand hebben. Dat komt omdat er geen mesje is dat rechtstreeks contact maakt met je huid. De zeer korte haren die bij droog scheren achterblijven, voorkomen veel van de problemen die men bij nat scheren ervaart.

Je hebt ook de mogelijkheid om nat te scheren met een scheerapparaat. Dit laat nog steeds zeer korte haren achter, maar nat scheren geeft je extra hydratatie en andere voordelen voor je huid. Als je een gevoelige of droge huid hebt, zal je nat scheren met een scheerapparaat erg fijn vinden.


 

De nadelen

Hoewel zowel nat als droog scheren genoeg voordelen bieden, zijn er bijna evenveel nadelen. Helaas gaat scheren altijd gepaard met keerzijden en is iets wat een hoop personen moeten doen voor hun werk of andere redenen.

 

Nat scheren

Scheermesjes vervangen

Als je een gevoelige huid hebt, dan is nat scheren waarschijnlijk niet een van je favoriete bezigheden. Nat scheren vereist dat je vaker vervangend materiaal moet kopen. Alleen al het kopen van vervangingscassettes kan snel oplopen en kost een hoop geld in een jaar tijd. Qua de meer directe nadelen van nat scheren, zul je meer ingegroeide haren, scheerbrand en huidirritatie ervaren. Dit komt omdat het scheermes de haren zo dicht bij de huid scheert, dat ze vaak wanneer ze weer groeien onder de huid blijven steken.

Als je lichte acne hebt, kan nat scheren in het algemeen moeilijk zijn. Plus de toegevoegde oliën van scheercrème kunnen acne erger maken. Je bent ook meer vatbaar voor snijwonden van het scheermesje. Nat scheren kost ook veel meer tijd. Je hebt niet altijd de luxe om ’s morgens nat te scheren. Het leven is niet perfect en je ochtenden moeten goed gaan om tijd te hebben voor nat scheren. Daarom raden we altijd aan om ook een scheerapparaat te kopen.

LEES OOK: Hoe moet je scheren wanneer je acne hebt?

 

Droog scheren

Alhoewel je geen scheerproblemen ondervindt zoals ingegroeide haren, scheerbrand, etc met een scheerapparaat en droog scheren, zijn er nog steeds nadelen aan verbonden.

Baardtrimmer kopen

De nadelen van droog scheren zijn het niet kunnen bereiken van een korte scheerbeurt. Het is veel moeilijker om een zijdezachte scheerbeurt te krijgen met een scheerapparaat en dat moet je dus uit je hoofd zetten als je droog wilt scheren. Je kunt ook een droge huid ervaren door droog scheren. Je wrijft blootgestelde materialen tegen je huid terwijl je scheert, zonder dat er glijmiddel of buffer tussen je huid en het scheerapparaat zit. Dit kan je bestrijden met een snelle vochtinbrengende crème na het scheren.


 

Conclusie

Zoals je kan zien hebben zowel nat als droog scheren beide voor- en nadelen. Als we het gebruik moeten samenvatten, dan is dat als volgt:

Handen goed wassen voor betere scheerbeurt

Scheer nat wanneer je de tijd hebt en je huid niet gevoelig aanvoelt (en niet al geïrriteerd is). Als je een snelle scheerbeurt nodig hebt of een korte scheerbeurt niet heel belangrijk is, kies dan voor droog scheren. Al met al heeft droog scheren de beste voordelen en is de makkelijkste optie.

Als je tips of suggesties hebt voor de andere lezers, laat dan hieronder een reactie achter. Bedankt voor het lezen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo