Philips Lumea Comfort review SC1981 en SC1983

De Philips Lumea Comfort is een compacte, door stroom aangedreven handheld apparaat. Het is de kleinste en lichtste van de Philips IPL-collectie met een huidskleursensor en eenvoudig gebruik. Hij wordt omschreven als IPL zonder poespas en dit basismodel biedt geweldige waarde voor je geld. Hij is het beste geschikt voor kleine gebieden, zoals je gezicht, voorarmen, onderarmen en bikinilijn. Lees de volledige Philips Lumea Comfort review om meer te leren.

 

Philips Lumea Comfort review:

Belangrijkste eigenschappen

 • Gebruik op lichaam en gezicht;
 • Aangedreven door stroom;
 • Gebruikersscore tijdens deze Philips Lumea Comfort review 3,9 sterren;
 • Geschikt voor alle soorten behandelingen, vooral kleine gebieden;
 • Philips Lumea ComfortBehandel een volledig lichaamsgebied van 540.000 cm² (met de SC1983 en de helft met de SC1981);
 • 135 volledige lichaamsbehandelingen/5+ jaar gebruik (met de SC1983 en de helft met de SC1981);
 • Oksels nemen 2,5 minuut in beslag;
 • Een volledig been neemt maar zo’n 19 minuten in beslag;
 • Lumea Comfort SC1981 prijs: bekijk aanbieding
 • Lumea Essential SC1983 prijs: bekijk aanbieding

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Compact design dat makkelijk om vast te houden en op te bergen is;
 • Hij wordt door stroom aangedreven, dus je hoeft hem simpelweg alleen maar in het stopcontact te doen en te beginnen;
 • Een hoop behandelingen;
 • Erg goede waarde voor je geld met een prijs onder de €200;
 • Snelle behandelingen voor kleine gebieden;
 • Eenvoudig en comfortabel om te gebruiken;
 • Alle veiligheids- en behandelingseigenschappen die je zou verwachten;
 • Geïntegreerde huidskleursensor;
 • Geïntegreerde UV-filter;
 • CE-certificering (EU-conformiteitsverklaring om aan veiligheidsvereisten te voldoen);
 • Uitstekende reputatie en klantenondersteuning van Philips.

Negatief

 • Behandelingen zijn langzaam op grotere gebieden, dus hij is het beste geschikt voor kleinere gebieden. Meer hierover in de volledige review;
 • Vergt een beetje oefening om de exacte positie van het flitsscherm te bepalen vanwege de vorm van het apparaat;
 • Het is soms lastig om hem te activeren op ongelijke gebieden, zoals de knieën en schenen;
 • Het is lastig om hem op je bovenlip te plaatsen;
 • Stroomkabel zit soms in de weg;
 • Je kan hem niet gebruiken op donkerdere huidtypes V en VI;
 • De huidskleursensor selecteert niet automatisch je intensiteitsniveau.

LEES OOK: Philips Lumea Prestige BRI956 / BRI953 / BRI950 review

 

Philips Lumea Comfort review:

Geschikte huids- en haarkleuren

huidskleur en haarkleur type kaartJe kan hem gebruiken op zwart, donkerbruin, bruin, donkerblond haar en licht tot middelbruine huidskleuren (Fitzpatrick huidtypes I tot IV).

Je kan hem niet gebruiken op lichtblond, rood, grijs of wit haar en donkerbruine, bruinzwarte en donkerdere huidskleuren (Fitzpatrick huidtypes V en VI) of op sproeten en moedervlekken.

 

Biedt de Philips Lumea Comfort goede waarde?

Jazeker. Beide modellen hebben een behandelingsscherm van 2,7 cm² en de SC1981 wordt geleverd met 100.000 flitsen, zodat je een maximaal lichaamsgebied van 270.000 cm² kan behandelen. Je krijgt ongeveer 65 volledige lichaamsbehandelingen (volledige benen, bikinilijn, onderarmen en gezicht). Dat zal ongeveer 4 jaar maandelijkse onderhoudsbehandelingen bieden en zal meer dan genoeg voor de meeste zijn om de gewenste resultaten te bereiken en behouden.

Goedkoopste Philips Lumea Comfort Review

De SC1983 heeft een keer zoveel flitsen en ook een keer zo groot behandelingsgebied (540.000 cm²) voor ongeveer 135 volledige lichaamsbehandelingen. Dat is meer dan 5+, maar dichterbij 8 jaar maandelijkse onderhoudsbehandelingen. Dat is waarschijnlijk veel meer dan je nodig hebt, maar het is desalniettemin geruststellend.

Beide bieden voldoende behandelingen, wat ze geschikt maakt voor grote gebieden, zoals de rug, torso en volledige lichaamsbehandelingen. Behandelingstijden voor die gebieden zijn echter langzaam en vervelend. Dus verdeel volledige lichaamsbehandelingen over meerdere sessies of gebruik het apparaat om kleine gebieden te behandelen, zoals gezicht, onderarmen, bikinilijn en voorarmen.

Beide modellen worden tussen de €160 en €200 verkocht en ze bieden een uitstekende waarde. Maar als ze beide beschikbaar zijn voor een vergelijkbare prijs, kies dan voor de SC1983.

Beste Philips Lumea Comfort

De gebruiksjaren heb ik alleen maar gebaseerd op de gebruiksduur van de lamp en hierbij heb ik niet algemeen gebruik en slijtage meegenomen, welke ook een invloed hebben op hoe lang je apparaat zal blijven werken.

LEES OOK: Philips Lumea Prestige review: modellen BRI956, BRI95S en BRI950

 

Hoe is het om de Philips Lumea Comfort te gebruiken?

De Lumea Comfort is een door stroom aangedreven handheld apparaat die simpel om te gebruiken, makkelijk om te manoeuvreren, licht en comfortabel om vast te houden is.

Wat zit er in de doos?

 • Lumea Comfort SC1981/Essential SC1983;
 • Stroomadapter;
 • Gebruikshandleiding;
 • Een schoonmaakdoek.

Beginnen

Let goed op: Lees voor gebruik altijd de gebruikshandleiding en voer ook een huidtest uit. Hieronder zullen we in deze Philips Lumea Comfort review uitleggen hoe je moet beginnen.

 1. Scheer eerst en zorg ervoor dat het behandelingsgebied schoon en droog is.
 2. Ga ergens comfortabel zitten. Je moet in de buurt van een stopcontact zitten. Probeer een verlengsnoer te gebruiken wanneer nodig, zodat je het meest comfortabele gebied uit kan kiezen, zoals je bed of in de buurt van een spiegel.
 3. Doe de stekker in het stopcontact en druk op de aan/uit-knop om het intensiteitsniveau te verhogen en de indicatorlichten rond de knop laten het geselecteerde niveau zien.
 4. Een ‘ready’-licht zal oplichten wanneer hij volledig contact maakt met je huid en vervolgens druk je op de flitsknop.
 5. Wanneer je op deze knop drukt zal de huidskleursensor je huid controleren en alleen maar flitsen als je huidskleur geschikt is.
 6. Je kan simpelweg de knop ingedrukt houden en na elke flits doorschuiven naar een nieuw gebied (schuif en flits).
 7. Of het scherm op een andere plek positioneren en elke keer de flitsknop opnieuw indrukken (step en flits).

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Eigenschappen en functies

 • 5 energieniveaus. Gebruik het hoogste intensiteitsniveau dat comfortabel voor je is om de beste resultaten te bereiken. De lagere energieniveaus zijn voor donkerdere huidskleuren;
 • Voldoende ruimte om te manoeuvreren met een 1,8 meter kabel;
 • Step en flits: een standaard stempelmodus, welke het beste is voor kleine en lastige gebieden;
 • Schuif en flits: Schuif langzaam over je huid met een continue beweging om het makkelijker en comfortabeler te maken om grote gebieden te behandelen;
 • Huidcontactsensor om per ongeluk flitsen te voorkomen;
 • Huidskleursensor die je huid controleert voor de eerste flits en zal alleen flitsen als je huidskleur geschikt is.

 

Hoe snel zijn behandelingen met de Lumea Comfort?

De Lumea Comfort heeft een gemiddeld behandelingsscherm van 2,7 cm² en het duurt maximaal 3,5 seconden tussen flitsen. Dit betekent dat je 120 cm² kan behandelen (een paar onderarmen) in maximaal 2 minuten en 36 seconden.

Philips adviseert dat het 19 minuten duurt om een volledig been te behandelen. Dat is langzaam en dus niet een geweldige keuze als je grote gebieden wilt behandelen, zoals volledige benen, rug, torso of volledige lichaamsbehandelingen. Maar als je alleen kleine gebieden wilt behandelen, zoals de bikinilijn, armen en onderarmen, dan zijn de behandelingstijden te doen en voelen ze niet vervelend aan.

Beste Philips Lumea Comfort Review

 

Wat zeggen gebruikers erover?

De totaalscore is een respectabele 3,9 sterren in deze Philips Lumea Comfort review, wat een gemiddelde is van alle verzamelde recensies over de Lumea Comfort en Lumea Essential.

 

De negatieve delen

Het is geruststellend dat maar een paar recensies zijn van personen die een product hebben dat niet meer werkt.

Goedkope Philips Lumea Comfort ReviewVerscheidene gebruikers vertrouwde het apparaat niet en werden afgeschrikt door de waarschuwingen in de gebruikshandleiding. Sommige gebruikte het apparaat een paar keer en stopte daarna en andere kwamen niet eens zo ver. Dit is misschien niet een eerlijke reflectie van de Lumea Comfort, aangezien de tegenstrijdigheden voor alle IPL-apparaten gelden.

Sommige gebruikers gaven aan dat het apparaat werkte, maar ze waren niet blij met de langzame behandelingstijden en vonden het erg tijdrovend. Ze hadden gewild dat hij wat sneller was en dit negatieve was genoeg om de positieve resultaten die uiteindelijk bereikt werden teniet te doen.

Een aantal geven ook aan dat het moeilijk is om het flitsscherm te zien, zodat je niet precies weet waar je deze gepositioneerd hebt. Een verbetering van het design zou hier helpen om een betere dekking van je huid te krijgen, zodat je geen delen overslaat.

Een aantal gaven ook aan dat het een beetje lastig was om op hun bovenlip te plaatsen.

Sommige gebruikers gaven ook aan dat het niet voor hun werkte en dat ze niet de resultaten behaalde die ze verwacht hadden. Verscheidene recensies waren geplaatst na maar 2 of 3 behandelingen, sommige gaven niet een tijd aan en andere hadden het zonder succes gedurende 2 tot 4 maanden gebruikt.

 

De positieve delen

De meeste gebruikers vinden de compacte afmetingen en hoe makkelijk hij te gebruiken is erg fijn. Een gebruiker omschrijft het als IPL zonder poespas, maar nog steeds met de bouwkwaliteit die je verwacht van Philips. Er werden ook geweldige resultaten vermeldt.

Philips geeft aan dat je resultaten kan beginnen te zien vanaf 4 behandelingen om de 14 dagen (wat 6 weken duurt). De gebruikshandleiding geeft meer realistische verwachtingen (volgens mij), door een tijdsbestek van 18 weken aan te geven; 6 behandelingen om de 14 dagen en daarna 3 behandelingen met een interval van 4 weken.

En sommige zagen na 1 of 2 behandelingen al resultaten, terwijl andere veel meer weken of maanden nodig hadden. Gebruikers geven aan dat je langzamere en fijnere haargroei kan verwachten. Haar wordt lichter en kale plekken beginnen te verschijnen en je hoeft minder vaak te scheren. Een gebruiker ging van 3 tot 4 keer scheren per week naar een keer in de 2 weken. Scheren wordt uiteindelijk onnodig voor behandelingen en de frequentie van deze steeds minder om langdurige resultaten te behouden.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat IPL-behandelingen tijd en inspanning vereisen. Resultaten verschillen ook per individu.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Philips Lumea Comfort SC1981 vs SC1983?

Philips Lumea ComfortBeide modellen beloven dezelfde eenvoud en gebruiksgemak. Beide bevinden zich meestal in de €€ prijsklasse. Het is alleen de gebruiksduur van de lamp dat verschillend is tussen de twee modellen.

Als je hem wilt gebruiken voor kleine behandelingsgebieden (gezicht, onderarmen, bikinilijn en voorarmen), dan bieden beide meer dan genoeg behandelingen. De SC1981 biedt zo’n 10 jaar onderhoudsbehandelingen en de SC1983 het dubbele (voor kleine gebieden). Kies simpelweg het apparaat dat het goedkoopste is.

Als je je hele lichaam of grote gebieden zoals je rug en torso wilt behandelen, dan bieden beide een hoop behandelingen. De SC1981 biedt zo’n 4 jaar onderhoudsbehandelingen en de SC1983 het dubbele. Dus als beide beschikbaar zijn voor een vergelijkbare prijs, dan is het slim om de SC1983 te kiezen voor extra geruststelling.

 

Moet ik de Philips Lumea Comfort kopen?

Ja het is een uitstekende keuze zonder poespas die een hoop behandelingen biedt. De prijs is meestal ook lager dan de meeste andere IPL apparaten, dus hij past bij de meeste budgetten.

Het is een geweldige keuze voor kleine behandelingsgebieden, zoals het gezicht, voorarmen, bikinilijn, onderarmen, etc. Dat komt omdat je meer dan genoeg behandelingen krijgt voor 10+ jaar en de behandelingstijden zijn snel genoeg.

Het is een goede budget keuze voor volledige lichaamsbehandelingen en andere grote gebieden, wederom omdat je verscheidene jaren aan gebruikt krijgt. Maar vergeleken met andere apparaten zijn de behandelingstijden langzamer op deze grotere gebieden. Als je je budget iets uit kan breiden, dan ben je beter af met een sneller alternatief apparaat.

De Philips Lumea SC1981 en SC1983 zijn simpele apparaten die het werk gedaan krijgen voor een erg aantrekkelijke prijs. Ze komen ook van een erg gerenommeerd merk, dus je kan erop vertrouwen dat de kwaliteit goed is.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

8 Totale Score
Uitstekend IPL apparaat

Ja het is een uitstekende keuze zonder poespas die een hoop behandelingen biedt. De prijs is meestal ook lager dan de meeste andere apparaten, dus hij past bij de meeste budgetten.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo