Braun CoolTec CT5cc review

Het uiterlijk van de Braun CoolTec CT5cc is een beetje misleidend. In eerste instantie ziet het er uit als een variatie op een van een dozijn andere modellen. Maar dit elektrische scheerapparaat is helemaal Braun: innovatief, duurzaam en erg functioneel.

Braun CoolTec CT5cc review

klik hier om te vergroten

De CoolTec CT5cc lijkt sterk op veel andere scheerapparaten van Braun, zeker de Series 3 modellen. Met dit model en de andere modellen in de CoolTec productlijn laat het bedrijf zien waarom het aan de top blijft. Het doet alles wat je verwacht en voegt dan ook iets nieuws toe. Die nieuwe mogelijkheid is duidelijk weergegeven door de naam, maar laten we een paar minuten wachten met het toelichten van CoolTec. Als de basis niet werkt, is deze interessante nieuwe optie ook niet veel waard.

Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews >>>

 

3-Stage Cutting System

Het hart van een elektrisch scheerapparaat is het snijsysteem. Dat is waar de actie is, zogezegd. In dit geval wordt deze actie uitgevoerd door een drievoudig werkende snijinrichting met componenten die onafhankelijk bewegen.

Het resultaat is een verbeterd vermogen om gezichtscontouren te volgen. Dat is een groot voordeel voor iemand als ik. Ik ben opgezadeld met een ietwat ongewone mix van scherpe hoeken en ronde hoeken. Op iemand met een meer gemiddelde gezicht, zullen de resultaten nog beter zijn.

Zo dicht contouren volgen wordt bereikt op twee manieren. De 2 afzonderlijke blad / folie secties zweven. En er is een interessante, wave-achtige folie in het midden.

Braun CoolTec CT5cc eigenschappen

klik om te vergroten

Het is ontworpen om platliggende haartjes te helpen tillen en beweegt 130 keer per seconde heen en weer. Om goed te werken moet dat systeem goede messen hebben. Gelukkig, net als bij veel andere modellen in Braun collecties, heeft de CT5cc super scherpe, zeer duurzame stalen messen. Dit wordt versterkt door iets wat hun marketing afdeling besloot SensoBlade noemen.

Toegegeven, het is een modewoord, maar in dit geval doet het wat het zegt: echte snorgroeipatronen. De meeste mannen hebben nekhaar dat de ene kant op gaat, haren op de wangen dat de andere kant op groeit en wat haar dat overal groeit en alle kanten op. De SensoBlade feature laat de Braun CoolTec CT5cc het haar grijpen, ongeacht de richting die het opgroeit. Cool.

 

CoolTec Technology

Nu dan, het pièce de résistance, zoals de Fransen zeggen, de meest opvallende optie: CoolTec.

En ja, dat is een ander modewoord maar ook dit heeft een functie. Het systeem koelt je huid als de scheerkop eroverheen beweegt.

scheerapparaat Braun CoolTec CT5cc review

klik om te vergroten

Dat klinkt als een marketinghype maar het werkte zoals gezegd. Een aluminium koelstrip is geïntegreerd in de scheerkop (naast de middelste trimmer) en de technologie die ze Thermo Electric Cooling noemen (een acroniem dat de „tec”in „Cooltec”vormt) werken samen om hitte van je huid weg te leiden gedurende het scheren.

In essentie is het idee erg simpel. Het wordt al decennia in allerlei toepassingen gebruikt. Neem een stuk hittegeleidend materiaal en gebruik het als een „brug”om de hitte van de plek waar je het niet wil hebben te verplaatsen naar een plek waar het niet uitmaakt. In essentie doet de heat sink onder de processor van je PC hetzelfde.

De wetenschap terzijde, gebruik in de echte wereld laat zien dat het goed werkt. Hittebeeld laat visueel zien hoe goed, maar dat is niet nodig. Voel gewoon aan je huid na het scheren. Minder irritatie, gebrek aan die zo vaak voorkomende brandende plekken en in het algemeen een plezieriger scheerervaring. Dank je, Braun.

Er is een potentieel nadeel aan deze technologie. De Braun CT5cc, net als ieder ander CoolTec scheerapparaat is gemaakt voor droog gebruik. Geen creme, lotion of water. Zeker, je kunt hem in de douche gebruiken, in die zin is het een volledig verzegeld Nat & Droog scheerapparaat. En het werkt ook met hulpmiddelen voor elektrisch scheren. Maar voor de beste resultaten raad Braun aan deze te laten varen, en daar ben ik het mee eens.

 

Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews >>>

De scheerkop kan het afspoelen zeker weerstaan. Het reinigingssysteem, waar we straks dieper op ingaan, doet dat uiteraard, of je gebruikt gewoon kraanwater. Maar je kunt het best scheren zonder enig hulpmiddel. Ikzelf gebruik mijn elektrisch scheerapparaat niet op die manier en misschien is het ook niet jouw stijl. Als je minder huidirritatie wilt, en wie wil dat niet, is dit de manier. Maar als je net als ik nat scheert, zou ik nog eens over nadenken.

 

Oplaad & Reinigingssysteem

Nu we het toch hebben over het reinigingssysteem van de Braun CoolTec CT5cc zul je blij zijn te horen dat dit in essentie hetzelfde werkt en net zo goed als elk ander Braun scheerapparaat. Je steekt het gewoon op zijn kop in de behuizing en drukt op de knop. Het opladen begint vanzelf bij het plaatsen van het apparaat.

Maar hoewel het hetzelfde werkt, is het nieuw en ontworpen om met de CTxcc productlijn te werken. Het is geen universele lader of geschikt voor elk willekeurig scheerapparaat van Braun. Het gebruikt een op alcohol gebaseerde reinigingscassette.

Braun CoolTec CT5cc kit

klik om te vergroten

Dit betekent een extra uitgave. 1 cassette gaat ongeveer 30 reinigingen mee. Je kunt die kosten verminderen door het apparaat af en toe af te spoelen in plaats van de reiniger te gebruiken. Hou er echter rekening mee dat uitsluitend water niet alle residue weg krijgt. Het biedt ook geen antibacteriële behandeling buiten wat de stroming van het water doet.

Korte uitleg: het wassen van je handen reduceert de verspreiding van ziektekiemen, dat is waar. Maar dat komt vooral door de zeep die, zelfs al is ze niet antibacterieel, oppervlaktespanning verminderd. Het water schuift de ziektekiemen dan eenvoudig weg. Hier helpt de alcohol in de cartridge bij het verbeteren van de hygiene. De andere bestanddelen van het middel doen in essentie hetzelfde als vloeibare handzeep. Ook smeert dit middel de messen.

Een mooi aspect van het systeem is iets wat je niet eens kunt zien. Aan de basis van de cartridge is een klein raster. Dit laat losgetrilde haartjes naar de bodem vallen. Dit optimaliseert het schoonmaaksysteem en houdt de reiniger langer vrij van vervuiling.

En zoals veel modellen van Braun, zal dit laadstation het apparaat opladen als het in de houder zit, ongeacht of er actief gereinigd wordt of niet. Niets speciaals echter. Het duurt nog steeds een uur om van nul naar vol te gaan. Dan krijg je ongeveer 45 minuten scheertijd. Er is een optie voor snelladen. Vijf minuten geven genoeg energie voor een korte scheerbeurt. Erg handig als je op weg bent naar een afspraak en ontdekt dat je vergeten bent je scheerapparaat op te laden.

 

Samenvatting Braun CoolTec CT5cc review

De Braun CoolTec CT5cc heeft het hoogste nummer in de serie, maar dat maakt hem niet de beste. De andere CoolTec modellen zijn in wezen hetzelfde met andere kleuren en accessoires. Dit gezegd hebbende, hij doet het net zo goed als een Series 3, met de toevoeging van een goed voelende koeling die helpt irritatie te verminderen.

 

Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews >>>

 

Ben je er nog niet uit? Lees dan zeker dit:

6.5 Totale Score
Er zijn betere

De Braun CoolTec CT5cc heeft het hoogste nummer in de serie, maar dat maakt hem niet de beste. De andere CoolTec modellen zijn in wezen hetzelfde met andere kleuren en accessoires.

Gebruikers Beoordeling: 3.6 (5 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo