Scheerapparaten vergelijken? Zo kies je het beste toestel?

Wanneer je klaar bent om een elektrisch scheerapparaat aan te kopen, voor jezelf of als cadeau voor iemand anders, zijn er vele zaken waarmee je rekening moet houden. Niet alleen het merk telt, maar ook de kwaliteit en de functies van je scheerapparaat zijn belangrijk. Weet waarnaar je zoekt voordat je naar de winkel gaat en een apparaat aanschaft.

ScheerapparaatBeste voorbeste prijs
Braun Series 9 proBeste all-round apparaat van topklassebekijk info
Philips s9000Beste voor mannen met een zware baardgroeibekijk info
Philips OneBlade Pro QP6650Beste apparaat met een trimmer. Voor het perfecte "drie dagen baardje"bekijk info
Panasonic ES-LV95Beste voor nat scheren met scheergel of schuimbekijk info
Philips Shaver Series 5000 S5584Beste voor personen met een gevoelige huidbekijk info
Philips Shaver S9000 Prestige SP9820beste scheerapparaat met zelfslijpende messenbekijk info
Braun Series 9 Pro 9476ccbeste voor gemakkelijk in onderhoudbekijk info
Philips Shaver series 9000 S8860Iconisch mooi designbekijk info
Skull Shaver Silver PRObeste voor het hoofdBekijk info
Philips Shaver 1000 S1332Beste goedkope scheerapparaatbekijk informatie
[/geoip_detect2_show_if]

 

>> Bekijk hier onze #1 beste scheerapparaat

Scheerapparaten vergelijken instructies

 1. De goedkoopste apparaten op de markt zijn meestal van povere kwaliteit en de duurste zijn soms te geavanceerd. Een goed elektrisch scheerapparaat zal een hoge levensverwachting hebben, waardoor je waar voor je geld krijgt. De investering die je initieel plant werpt zijn vruchten af voor vele jaren. Zoek uit wat je wil geven voor een toestel zodat je een scheermachine kan zoeken die het best past binnenin je geraamd budget.
 1. Er zijn enkele soorten elektrische scheerapparaten die diverse niveaus in “mate van scheren” bieden.
 • Foliescheerapparaat – Een dun metalen gaas bedekt de cutter als die beweegt van links naar rechts. Het enkelvoudige foliescheerapparaat is geschikt voor mensen met trage haargroei en het dubbele en/of drievoudige foliescheerapparaat voor intensievere scheerbeurten.
 • Draaiend of roterend scheerapparaat – Deze scheerapparaten hebben twee of drie draaiende bladen die worden gedekt door ronde scheerkoppen. Er zijn twee soorten: double-action-scheerapparaten, waarbij het haar gelift wordt voordat het scheerapparaat de haartjes verwijderd, en een micro-action, die minder metaal tussen de huid en het messenblok hebben, wat zorgt voor een gladder scheerresultaat.
 • Nat/droog elektrisch scheerapparaat – Dit scheerapparaat is voor degenen die het scheerapparaat willen gebruiken in de douche of met scheerschuim. Deze soort scheerapparaten bieden ook extra smering voor de huid en voorkomen irritatie.
 • Waterdicht elektrisch scheerapparaat – Scheren onder de douche kan een deel van je ochtendroutine vormen. Deze scheerapparaten beschermen de elektronische componenten in een waterdichte behuizing. Ze zijn verschillend met toestellen die ‘wasbaar’ zijn. Wasbaar betekent enkel en alleen dat het hoofd van je toestel onder stromend water kan worden gehouden om gereinigd te worden.
 • Trimmers – Wanneer je baard, snor, bakkebaarden, of gezichtshaar te lang is om te scheren, dan kies je best voor een apparaat met ingebouwde trimfunctie.
 1. Hoe het apparaat voorzien wordt van stroom is érg belangrijk: er zijn plug-in scheerapparaten, maar de meeste apparaten zijn draadloos. Daarnaast zijn er ook heel wat verschillen op te merken bij toestellen die draadloos, en dus mét batterij functioneren.
  scheerapparaten vergelijken & kiezen
  Laad in een laadstation (dock) – Dit zijn meestal erg goede apparaten. Helaas kan het wel eens voorkomen dat je batterij bijna leeg is en je jezelf snel moet scheren. Kijk voor een apparaat met een batterij-indicator. Zo weet je wanneer de accu bijna leeg is en je het toestel moet opladen.Indien je een apparaat wenst dat je overal naartoe kan meenemen, op reis of naar je werk, dan kijk je best voor een scheertoestel met een batterij van 220 volt. Als je een grove baardstructuur hebt, kies je ook beter voor dergelijk apparaat. Het duurt namelijk langer en vergt meer energie om je baard te scheren.
 1. Gemakkelijke reiniging kan een overweging zijn om een specifiek apparaat aan te schaffen.
  Er zijn toestellen die met een zelfreinigende functie komen in het laadstation, maar de meeste toestellen moeten manueel schoongemaakt worden. Een nat-droog elektrisch scheerapparaat is doorgaans makkelijker schoon te maken dan andere toestellen, afhankelijk van hoe je het toestel zelf gebruikt.
 1. Kijk voor een toestel dat goed in de hand ligt. Er zijn verschillende maten en vormen waaruit je kan kiezen. Scheerapparaten die lijken op wegwerpmesjes liggen vaak érg goed in de hand, behalve voor mannen die grotere handen hebben. Dan kijk je best voor een grotere soort. Koop je apparaat niet (onmiddellijk) op het internet, maar ga naar de winkel en voel hoe de verschillende toestellen in je hand liggen. Als er geen demoscheerapparaten zijn, vraag dan aan de verkoper of het mogelijk is dat je één van de dozen even open doet. Indien dit niet het geval is, vraag dan na of er een terugkeerbeleid is. Zo kan je het toestel aanschaffen, en indien je niet tevreden bent, terugbrengen naar de winkel of omruilen voor een ander, beter apparaat. Een goed apparaat moet alle zones van je gezicht makkelijk kunnen bewerken. Denk maar aan de zone onder neus, rond de lippen en andere moeilijkere zones.
 1. Overschakelen van een traditioneel wegwerpscheerapparaat naar een elektrische betekent niet dat je nooit de mesjes zult moeten vervangen. De bladen en de folie in het apparaat zullen met der tijd verslijten en moeten ongeveer elk jaar vervangen worden. Kijk dus eens goed rond of je geen apparaat kunt vinden dat komt met een extra set mesjes of een messenblok. Zorg ervoor dat je ook te weten komt hoe je vervangingsonderdelen voor je apparaat kan bestellen. Sommige apparaten hebben namelijk erg dure onderdelen, waardoor je misschien beter kiest voor een ander merk of model.

 

Scheerapparaten vergelijken?

>> Bekijk hier onze #1 beste scheerapparaat

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo