Braun Silk Epil 5 review

Braun Silk Epil 5 kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een epileerapparaat, dan is Braun altijd een uitstekende merkkeuze. Ze hebben veel verschillende epilatoren in hun Silk Epil-serie die aan veel verschillende behoeften voldoen. De Silk Epil 9 is een krachtpatser die absoluut alles kan en die wordt geleverd met een enorm aantal accessoires, de Silk Epil 7 is een voorganger die zich nog steeds kan handhaven, en de 5 is een compactere versie die in sommige situaties superieur is dan alle anderen. Wanneer heeft het gebruik van de Braun Silk Epil 5 het meeste zin? Je ontdekt het in deze Braun Silk Epil 5 review.


 

Voor- en nadelen van de Braun Silk Epil 5

Voordelen:
 • Trekt haar 4x korter dan hars (0,5mm)
 • 28-40 Pincetten (afhankelijk van het model)
 • Werkt op accu (de nieuwste modellen)
 • Draaibare kop
 • Ingebouwde massage om pijn te verminderen
 • 2 snelheidsinstellingen
 • Zowel voor nat als droog gebruik (de nieuwste modellen)
Nadelen:
 • Oude modellen kunnen alleen droog gebruikt worden (aangezien ze niet snoerloos zijn)
 • Niet zo krachtig als de Silk Epil 9
 • Niet geschikt voor gebruik op je gezicht

Vergelijk prijzen nu bij:


 

Wat zit er in de doos?

epilator kopen braun silk epil 5 sensosmart epilator review

Laten we in deze Braun Silk Epil 5 review eens kijken wat er in de doos zit. De inhoud die we hieronder opnoemen is gebaseerd op de nieuwste modellen, dus kijk altijd goed wat er meegeleverd wordt en welke functies geboden worden voor je een epilator koopt.

  • Braun Silk Epil 5 epilator
  • Beginnersopzetstuk
  • Beschermingsopzetstuk
  • Massageopzetstuk
  • Huidcontactopzetstuk
  • Scheeropzetstuk
 • Opbergetui
 • Handleiding

 

Ontwerp en functies

Pincetten

Net als de andere epileerapparaten in de Silk Epil serie maakt de Silk Epil 5 gebruik van kwalitatieve pincetten. De hoeveelheid pincetten verschillen per model en lopen uiteen van 28-40. Hij maakt gebruik van dezelfde technologie die gebruikt wordt in alle epileerapparaten van Braun en dus krijg je dezelfde krachtige haartrektechniek die je zelfs bij de duurste modellen krijgt. Dit betekent dat de Silk Epil 5 in staat is om haren uit te trekken die zo kort zijn als ongeveer 0,5 mm.

 

Massagerollers en koelhandschoen

We weten allemaal dat epileren pijnlijk kan zijn en daarom heeft Braun massagerollers geïntroduceerd die in kop van hun epileerapparaten zijn gebouwd. We moeten eerlijk zeggen dat ze niet een enorm verschil maken, maar elke kleine verlichting is natuurlijk mooi meegenomen.braun silk epil 5 sensosmart epilator review epilator kopen

Vergelijk prijzen nu bij:

Naast de massagerollers wordt er in sommige gevallen ook een verkoelingshandschoen meegeleverd. Het idee hierachter is dat wanneer je de handschoen in de koelkast legt om de gel af te koelen, deze na het epileren gebruikt kan worden als pijnverlichting. De koele sensatie moet de pijn die je voelt tijdens na het uittrekken van de haren verlichten.

We vonden eigenlijk dat het heel goed werkt als een verdovend middel. Dus doe hem een uur voor het epileren in de koelkast, breng hem aan op de huid die je wilt epileren en ga er vervolgens over heen met je epileerapparaat. De verdoofde huid zou er voor moeten zorgen dat je de pijn minder voelt, vooral de eerste paar keren. Mocht er bij het model dat je koopt niet een verkoelingshandschoen meegeleverd worden, dan kan je zulke koude kompressen in overvloed online vinden.


 

Verschillende opzetstukken

Zoals je eerder in deze Braun Silk Epil 5 review hebt kunt lezen, worden er vaak verschillende opzetstukken meegeleverd. Deze kunnen je epilator meer divers maken voor bepaalde situaties.

braun silk epil 5 sensosmart epilator review epileren

Als je je benen of een ander groter oppervlak wilt epileren, dan is het huidcontactopzetstuk bijvoorbeeld erg handig, omdat er met deze bevestigd direct een hoop haren in een keer uitgetrokken worden, wat je tijd bespaart.

We vonden vooral het scheeropzetstuk erg fijn, omdat dit betekent dat je epileerapparaat ook kan fungeren als scheerapparaat. Hiermee bespaar je geld, omdat je niet een ander apparaat hoeft te gebruiken voor het trimmen van je haren.

Kijk altijd goed welke opzetstukken meegeleverd worden, aangezien dit per model aardig kan verschillen.


 

Met of zonder snoer

Epilatoren met snoer hebben zo hun voor- en nadelen. Het hangt allemaal af van hoe je je epileerapparaat het liefst gebruikt. Als je wilt epileren onder de douche of in bad, bekijk dan een Silk Epil 5 model dat zowel nat als droog gebruikt kan worden.

braun silk epil 5 sensosmart epilator review

Een enorme bonus voor het hebben van een bedraad epileerapparaat, is het feit dat je hem zo lang kunt gebruiken als je nodig hebt. Als je van plan bent om haar te verwijderen op je benen, armen, bikinilijn, etc, dan kan dat aardig wat tijd in beslag nemen. Met een snoerloos apparaat word je beperkt door de gebruiksduur van de accu en moet je stoppen voor het opladen.

Zolang je het niet erg vindt dat je in de buurt bent van een stopcontact moet zijn (wat je bewegingsvrijheid enigszins beperkt) en de epilator alleen maar droog kan gebruiken, dan is een apparaat met snoer zeker niet een slechte optie. Als je echter voor snoerloos kiest, kijk dan goed hoe lang het duurt om het apparaat op te laden en hoe lang je er gebruik van kan maken.

 

Smart light

Dit is echt een handige functie om te hebben als je dunne haren hebt (vellushaar). En na een tijdje epileren zullen je haren sowieso dunner worden. Het smart light verlicht de kleine fijne haren die je nog moet trekken, maar die je zonder het licht mogelijk over het hoofd ziet.

Draaiende kop

Om de meest effectieve resultaten te krijgen, moet je je epileerapparaat voortdurend onder een hoek van 80 of 90 graden ten opzichte van je huid houden. Gelukkig hoef je daar met de draaibare kop niet veel over na te denken. Deze zal meebewegen met de contouren van je lichaam, waardoor je voortdurend de optimale hoek behoudt.


 

Ervaring met de Braun Silk Epil 5

Beste voor benen, oksels, bikinilijn en lichaam, niet je gezicht

Een probleem met de Silk Epil 5 is dat hij niet erg geschikt is voor gebruik op je gezicht. Technisch is het mogelijk, maar die pincetten op de kop zijn een beetje intimiderend zonder beschermend opzetstuk. Andere epilatoren hebben gezichtskappen (zoals de Silk Epil 9), en sommige zijn speciaal gebouwd voor gezichtsepilatie (zoals de Braun Face modellen).

Dit gezegd hebbende, is de Silk Epil 5 geweldig voor benen en oksels en afhankelijk van het model ook voor de bikinilijn en de grotere lichaamsdelen. De serie heeft nog steeds die uitstekende pincet technologie. Als je geïnteresseerd bent in het verwijderen van lichaamshaar dan is dit zeker een goede keuze.

 

Hoe zit het met de Silk Epil 9?

epileren braun silk epil 5 sensosmart epilator review epilator kopen

Als je op zoek gaat naar het beste epileerapparaat dan zal je veel Silk Epil 9 modellen tegenkomen en daar is een goede reden voor. Qua prestaties biedt deze serie het beste wat Braun kan geven op het gebied van epileren, met alle opzetstukken die je mogelijk maar nodig hebt, nat/droog gebruik en als je de twee series naast elkaar gebruikt, dan zal je zeker het verschil zien. De prijs is hier echter ook naar en je zal voor jezelf goed moeten overwegen of je bereid bent om €100+ te betalen voor een epileerapparaat. Je zal zien dat deze prijs zeker gerechtvaardigd is, maar uiteindelijk hangt het natuurlijk af wat je beschikbare budget is.


 

Conclusie van deze Braun Silk Epil 5 review

kopen epilator braun silk epil 5 sensosmart epilator review

De Braun Silk Epil 5 is een uitstekende optie als je goede prestaties wilt, maar niet bereid bent om hier de hoofdprijs voor te betalen. Er is geen twijfel over mogelijk dat de Silk Epil 9 beter presteert dan deze serie, maar de prijs is mogelijk een struikelblok. De Silk Epil 5 biedt dezelfde geweldige Braun technologie, maar voor een meer acceptabele prijs. Als je je gezicht wilt epileren, dan zijn er betere modellen beschikbaar, maar in alle andere gevallen biedt deze serie alles wat je mogelijk nodig hebt.

De twee meest populaire modellen die je op het moment van schrijven van deze Braun Silk Epil 5 review kan kopen zijn de 5-890 en de 5-531. Ze verschillen een hoop van elkaar, dus kijk goed wat je krijgt en maak op basis daarvan je keuze. Veel succes!

Vergelijk prijzen nu bij:

7.5 Totale Score
Middenklasse epilator voor een middenklasse prijs

De Braun Silk Epil 5 is een uitstekende optie als je goede prestaties wilt, maar niet bereid bent om hier de hoofdprijs voor te betalen. Er is geen twijfel over mogelijk dat de Silk Epil 9 beter presteert dan deze serie, maar de prijs is mogelijk een struikelblok. De Silk Epil 5 biedt dezelfde geweldige Braun technologie, maar voor een meer acceptabele prijs.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo