Hoe Gebruik je Scheerschuim?

Voor we al te diep in detail gaan over hoe scheerschuim te gebruiken, laten we het even kort hebben over waarom je in de eerste plaats voor scheerschuim zou kiezen, de verschillende soorten scheerschuim en hun voordelen.

Indien je voor nat scheren kiest zal één van je belangrijkste keuzes zijn of je scheerzeep of scheerschuim gebruikt. Beiden hebben zo hun voor- en nadelen, uitgebreid besproken in dit artikel.

Hier zetten we de belangrijkste voordelen van scheerschuim op een rijtje:

 • Het is wat sneller en handiger. Scheerschuim is in theorie scheerzeep – al zij het in een wat andere vorm (schuimende emulsie). Dus het versnelt het scheerproces een beetje.
 • Het is wat gemakkelijker. Vooral als je een beginner bent. Scheerzeep gebruiken is in zekere zin een ambacht, en het vereist wat oefening de zeep goed te doen schuimen. Scheerschuim elimineert deze stap.
 • Het is een klein beetje veiliger. Indien nat scheren nieuw voor je is kan het een beetje veiliger zijn schuim te gebruiken. Het zorgt er niet alleen voor dat je de zeep niet meer hoeft te doen schuimen, het bevat een behoorlijke hoeveelheid glycerine, wat je scheerbeurt gladder zal doen verlopen.

 

Hier enkele redenen waarom je voor scheerzeep zou kiezen
(Opnieuw, scheerschuim is prima, we sommen gewoon de mogelijkheden op.)

 • Het gaat langer mee. Scheerzeep gaat meestal wat langer mee dan scheerschuim. Vooral als je driemaal gemalen zeep koopt. (Zeep die drie maal gemalen is om haar te harden en van vocht te ontdoen.) Het zou je geld kunnen besparen.
 • Het is traditioneel. We zien scheren graag als een ervaring, geen karwei. Scheerzeep is traditioneel, en volgens ons is het opschuimen van de zeep net zo goed deel van de pret.
 • Scheerschuim vervalt snel. Het is gewoon de aard van het product. Scheerschuim vervalt na een tijdje. Scheerzeep kan wat langer in de kast blijven liggen.

 

Wat je nodig hebt

 • Een badkamer met wasbak en stop
 • Een goede scheerkwast
 • Een scheerkom
 • Een goed, kwalitatief scheerschuim

Onze favoriete scheerschuim »

 

Hoe Gebruik je Scheerschuim in 6 Eenvoudige Stappen

 • Bereid de badkamer voor. Zorg er eerst voor dat je omgeving schoon is. Je borstel zal in je wasbak liggen, dus je wil geen bacteriën en microben daar. Zodra je alle materiaal en producten hebt ben je klaar om te beginnen. Laat het water lopen tot het lekker warm is. Plaats het stopje in de wasbak en vul hem ongeveer half. Alle wasbakken zijn verschillend, zorg er gewoon voor dat je de kwast kan onderdompelen.
 • Maak je borstel nat. Plaats je borstel in de wasbak met warm water. Het is het beste wanneer je de borstel kan rechtzetten op het handvat, maar als dat niet mogelijk is kan je de borstel ook vasthouden. Door de kwast nat te maken zorg je ervoor dat de haren zachter worden, wat belangrijk is wanneer je het schuim aanbrengt op je gezicht.
 • Maak je baard vochtig. Maak je gezicht klaar om geschoren te worden. Je stoppel bevochtigen met warm water maakt hem zachter en buigzamer, en dus gemakkelijker te scheren. De gemakkelijkste manier is uiteraard een lekker lange douche. Maar je kan ook een handdoek onderdompelen in warm water en die op je gezicht leggen. Dat zou je twee à drie keer moeten herhalen.
 • Zeep de kwast in. Aangezien het zal schuimen (niet iedereen doet het schuimen aangezien het al schuim is), zal je minder scheerschuim nodig hebben dan je denkt. Indien je een zilver-tipkwast gebruikt heb je genoeg schuim nodig om de lichte haartjes nat te maken. Dat is zo’n 2 centimeter.
 • Schuim de gel op. Gebruik je kom en scheerkwast
 • Breng de kwast aan op je gezicht. Gebruik de kwast om het scheerschuim in je gezicht te masseren in strakke cirkels. Je mag hier best wat tijd aan besteden. Het doel is je huid, haar en poriën volledig glad te maken. Dit zal je scheerbeurt aangenamer maken.

 

Beste Scheerschuim voor Nat Scheren

Zoals met andere scheerproducten zal je moeten experimenteren tot je een product vindt dat bij jou en je gezicht past. Ieder gezicht is anders en het is wat uitproberen. Maar als je op zoek bent naar een beginpunt zijn hier enkele van onze favoriete merken.

En wees vooral niet bang van scheerzeep! Het is wat oefenen in het begin, maar zeker de moeite waard. En, zoals eerder gezegd, als je besluit te gaan voor een zachte zeep, die gaat een eeuwigheid mee. (Trouwens, mocht je het vergeten zijn; we raden je af scheerschuim te eten. Blijkbaar zijn er mensen die dat doen.)

Onze favoriete scheerschuim »

 

LEES OOK:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo