Zorgt het borstelen van je baard ervoor dat deze sneller groeit?

Je baard borstelen

Helpt het borstelen van je baard om de baardgroei te versnellen? Het is een populaire vraag en het antwoord is niet glashelder, omdat het zowel ja als nee is. Het borstelen van je baard kan je baardgroei bevorderen en je helpen om een vollere, gezondere baard te krijgen. Het nadeel is dat te vaak borstelen het tegenovergestelde effect kan hebben. Als je te veel borstelt, kan je je baard beschadigen en je groei vertragen. Daarom zie je op het internet veel verschillende antwoorden op deze vraag.

We gaan je leren hoe je je baard op de juiste manier kunt borstelen, zodat je alleen maar profiteert van het borstelen. Het belangrijke is om van het borstelen van je baard geen gewoonte te maken en je baard niet alleen maar te borstelen om het borstelen.

LEES OOK: Hoe kan je een stijlvolle baard laten groeien


 

Moet je je baard borstelen?

baard borstelen voor groei

Ja, je moet zeker je baard borstelen. Het borstelen van je baard heeft veel voordelen. Borstelen helpt bij het verwijderen van dode huidcellen van de huid, deeltjes uit je baard en het scheidt en maakt je baardharen recht.

De beste tijd om je baard te borstelen, is wanneer je baardolie aanbrengt. Borstelen helpt om baardolie op alle juiste plaatsen aan te brengen. Het duwt de baardolie dieper in je baard en is een manier om ervoor te zorgen dat het de huid eronder bereikt.

Het is van vitaal belang om de huid onder je baard gehydrateerd te houden. Het gebruik van een baardolie rijk aan vitamine E of dat gebruik maakt van arganolie, is een goede optie om ervoor te zorgen dat je huid en baard gezond blijven.


 

Helpt het borstelen van je baard bij de groei?

Als je van plan bent om je baardgroei te maximaliseren, gebruik dan een baardborstel. Borstel je baard alleen als je baardolie aanbrengt en buiten dat moet je proberen om je baard nog een of twee keer te borstelen. In totaal is dat maximaal 3-4 keer per dag. Wanneer je je baard borstelt, zou het niet veel tijd in beslag moeten nemen en een paar halen door je baard is voldoende. Als je ontdekt dat je te veel borstelt, probeer dan onmiddellijk te stoppen. Het is een gewoonte die je moet doorbreken.

Baardkam of baardborstel

Het is heel makkelijk dat je baard borstelen een gewoonte wordt. We reiken altijd naar onze baard, omdat onze handen graag iets te doen hebben en bezig willen zijn. Je baard te vaak aanraken en te vaak borstelen zal je baard verzwakken. Het verwijdert de natuurlijke oliën van je baard en veroorzaakt een verminderde groei, gespleten punten en droge baard.

Je hebt misschien een man een baard zien laten staan en zijn baard is veel korter onder zijn kin. Deze meest voorkomende reden dat dit gebeurt is de baard te veel aanraken. Dus, om je baard gelijkmatig te houden en gezond te laten groeien, moet je proberen de gewoonte te doorbreken en dit te vermijden.

Bekijk baardverzorgings set


Hoe moet je baard borstelen

baard trimmen borstelen verzorgen

Dit is de beste manier om je baard te borstelen:baardborstel

  • Begin onderaan – Je eerste stroken moeten beginnen bij je nek en borstel omhoog en naar buiten. Je gaat ervoor zorgen dat je baard gaat pluizen en hij zal er erg raar uitzien. Pluis je baard volledig en zorg ervoor dat het haar mooi omhoog gaat staan.
  • De zijkanten – Kies een van je bakkebaarden en begin daar. Borstel je baard naar beneden zonder langs je kaaklijn te borstelen. Blijf borstelen en doe dit aan beide kanten.
  • Eindig in het midden – Begin met het borstelen van je snor en kin naar beneden. Neem de linker- en rechterkant van je kin mee en uiteindelijk zal je eindigen met een uniforme baard.

Het is een vrij eenvoudig proces, dus laat je het niet door iemand anders ingewikkelder maken dan het zou moeten zijn. Onthoud gewoon om te borstelen als je baardolie aanbrengt en nog een paar keer per dag als dat nodig is.


 

Baardkam vs baardborstel

Moet je een baardborstel of een baardkam gebruiken? Als je denkt dat ze allebei hetzelfde doen en het niet echt uitmaakt, dan heb je het mis. Een baardborstel is het beste in combinatie met baardolie en helpt om een natuurlijk gezonde baard te behouden. Baardkammen zijn beter voor het stylen van je baard.baard kammen mannen

  • Baardkammen – Kammen hebben tanden en ze hebben verschillende breedtes tussen de tanden. Je kunt ze vinden in plastic of hout. Als je je baard serieus neemt, koop dan een houten baardkam van hoge kwaliteit. De goedkopere plastic baardkammen hebben kleine inkepingen op elke tand die erger worden naarmate je de kam meer gebruikt. Deze zullen je haren beschadigen en kleine scheurtjes veroorzaken. Uiteindelijk resulteert dit in beschadigd haar en gespleten punten. Een hoogwaardige houten kam heeft deze inkepingen niet. In plaats daarvan krijg je gladde randen en gaan deze kammen lang mee zonder te breken.
  • Baardborstel – Borstels hebben borstelharen van verschillende dierenharen of sommige zijn synthetisch. Er zitten veel haren op de borstel en elke borstel kan onafhankelijk van de andere bewegen. Dit is wat het goed maakt om je baardharen uit elkaar te halen en baardolie te verspreiden.

Mogelijk moet je uiteindelijk zowel een baardkam als baardborstel gebruiken. Ze hebben verschillende doeleinden voor het verzorgen van je baard. Dus misschien geef je voorkeur aan het eindresultaat van de ene ten opzichte van de andere.

> bekijk onze beste baardkam TOP 3


 

De snelste manier om een volle baard te laten groeien

We hebben ontdekt dat de absoluut snelste manier om een baard te laten groeien een mix van een paar dingen is. Als je gewoon een zo groot mogelijke baard wilt hebben binnen de kortst mogelijke tijd, dan kun je deze stappen volgen. Wel raden we echter bepaalde producten aan, dus het is aan jou om eerst contact met je huisarts op te nemen voordat je een product gebruikt.baard borstelen mannen

  • Tip 1) Laat het gewoon groeien. Knip en scheer het nooit, wat er ook gebeurt. Ja, je zal een zwerverfase moeten doorstaan en je baard ziet er onverzorgd uit, maar het is nodig om snel een volle baard te laten groeien.
  • Tip 2) Begin vanaf het begin met het gebruik van baardolie. Breng baardolie aan nadat je een douche hebt genomen en een beetje voordat je naar bed gaat of ’s morgens wakker wordt (afhankelijk van wanneer je je douche neemt).
  • Tip 3) Begin direct met het innemen van baardsupplementen. Als je in het verleden problemen hebt gehad met het laten groeien van een baard, dan moet je dit als een noodzakelijke stap beschouwen.
  • Tip 4) Begin na een maand met het aanbrengen van minoxidil. Na een maand zal je de zwakke plekken in je baard zien. Je gaat minoxidil gebruiken om deze zwakke plekken van je baard aan te vullen. Minoxidil is een vaatverwijderaar en het zal je baardgroei in je zwakke plekken versnellen.

De bovenstaande combinatie is geweldig voor een snelle baardgroei. We kennen meerdere personen die op dezelfde manier geweldige resultaten hebben bereikt. Je moet je er uiteraard wel comfortabel bij voelen en controleer ook eerst op het innemen van supplementen wel goed voor je is. Neem altijd eerst contact met je huisarts op voordat je iets inneemt of aanbrengt.


 

Conclusie

Je baard borstelen of kammen is noodzakelijk wanneer je hem langer wilt laten groeien. Zo zorg je ervoor dat je baard altijd in optimale conditie verkeerd.  Bekijk ook de HONUOL baardverzorging set voor het volledig onderhouden van je baard.

Bekijk baardverzorgings set
baardverzorgingsset voor mannen kammen borstelen

 

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo