Hoelang gaan de mesjes van een veiligheidsscheermes mee?

Hoe lang gaan de mesjes van een veiligheidsscheermes (krabbertje) mee? Het gebruik van een bot mesje kan tot allerlei problemen leiden. Botte messen veroorzaken het trekken aan haren (in plaats van doorsnijden) en verhogen het risico op scheerbrand en huidirritatie. Weten wanneer je je mesjes moet vervangen is van vitaal belang. Als je mesje erg bot is, dan kan dit zelfs leiden tot problemen met huidbacteriën. Dit leidt tot huidinfecties en medische problemen. Het is gemakkelijk om al deze problemen te vermijden door te weten wanneer je mesje aan vervanging toe is.

»» bekijk hier de bestverkochte veiligheidsmesjes »


 

Is het tijd om de scheermesjes te vervangen?

krabber scheermesjeEr zijn verschillende factoren die bepalen hoe vaak een mesje moet worden vervangen. Over het algemeen gaan mesjes van een krabbertje 7 dagen mee. Dit zal van per persoon verschillen, maar een week is een goede vuistregel om per mesje te gebruiken.

Wanneer je voor het eerst begint te voelen hoe het mesje aan je haren trekt, wordt het tijd om hem te verwisselen. De mesjes van een krabbertje zijn zo goedkoop dat er geen reden is om door te gaan met het gebruik van een bot mesje.

Hier zijn een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat je mesje langer meegaat of sneller bot wordt.

 

Merken

feather scheermesVan sommige merken is bekend dat ze iets langer meegaan dan andere. Met niet al te grote verschillen in kosten kan je experimenteren met verschillende mesjes en zien welke resultaten je bereikt. Verscheidene liefhebbers hebben ons verteld dat mesjes van Gilette het langst meegaan.

Als je niet veel ervaring hebt met de verschillende mesjes, probeer dan een combinatiepakket. In zo’n pakket zitten messen van verschillende merken, zodat je ze met elkaar kunt vergelijken.

Het soort veiligheidsscheermes dat je gebruikt kan een kleine rol spelen. Modellen die meer van het mesje blootstellen zorgen er vaak voor dat mesjes sneller bot worden.

 

Hoeveel scheerbewegingen maak je?

Een van de standaard scheerpatronen is drie scheerbewegingen, waarbij je met de haargroei mee scheert, zijdelings scheert en tegen de haargroei in scheert. Sommige personen slaan deze laatste over vanwege een gevoelige huid of een persoonlijke voorkeur.

scheren mannen krabbertje

Als je in staat bent om een goede scheerbeurt te krijgen terwijl je minder scheerbewegingen maakt, dan verleng je de gebruiksduur van je mesje. Wij persoonlijk gebruiken vaak twee scheerbewegingen en slaan tegen de haargroei in over. Dit doen we om de kans op ingegroeide haren, scheerbrand en huidirritatie sterk te verminderen.

Als je gewend raakt aan twee scheerbewegingen, dan zal je de gebruiksduur van elk mesje kunnen verlengen, waardoor je op de lange termijn nog meer geld bespaart.

Hoe vaak scheer je?

Als je de gebruiksduur van je mesje echt naar een hoger niveau wilt tillen, probeer dan een dag of twee niet te scheren. Als je een scheerapparaat hebt, dan kan je afwisselen tussen je veiligheidsscheermes en je scheerapparaat (zolang je werk geen strikte regels heeft over een volledig schoon geschoren gezicht).

scheren met mesje krabbertje

Dit is de beste manier om de gebruiksduur van je mes te verlengen. Bovendien ben je mogelijk niet altijd in de stemming om elke ochtend het natte scheerproces te doorlopen. Met een scheerapparaat kan je snel en gemakkelijk droog scheren op dagen wanneer je je krabbertje niet gebruikt.

Alhoewel de initiële kosten van een scheerapparaat hoog zijn, bespaar je op de lange termijn meer geld. Je kunt in feite de gebruiksduur van je mesjes verdubbelen.


 

Overweeg om mesjes eerder te verwisselen

Alhoewel het maximale uit je mesjes halen natuurlijk prima is, is het mogelijk goed om te overwegen om ze te vervangen voordat ze bot worden. Je kan al voor €0,15 een mesje kopen, dus deze een dag eerder vervangen zal niet zo’n probleem zijn.

Als je altijd het scherpste mesje wilt hebben, zonder na te denken over de gebruiksduur, overweeg dan om je mesjes drie keer per week te vervangen (als je dagelijks scheert). Mesjes drie keer per week vervangen wordt gezien als optimaal om elke keer een scherp mes te hebben.

scheren met mesje krabbertje

Als je voor de maximale gebruiksduur van het mes gaat (pakweg 7 dagen), dan zal je merken dat het mesje niet zo scherp is als wanneer je deze uit de doos haalde. Het mesje zal langzaam aan bot worden en na dag zeven moet je deze vervangen. Op dag 5 of 6 is het mesje niet zo scherp als de eerste keer, maar kan in onze ogen nog steeds prima gebruikt worden. Drie keer per week is volgens ons voor de personen die altijd perfectie willen en gevoelig zijn voor scheerwondjes. We laten de keuze echter aan jou wanneer je je mesje wilt vervangen (iedereen is anders).


 

Hoe zorg je ervoor dat je mesje langer meegaat?

scheermesje krabbertjeAls je geïnteresseerd bent in een paar tips en trucs om je scheermesje langer mee te laten gaan, dan zullen we er nu twee delen. Probeer ze eens uit en laat ons hieronder weten wat je bevindingen zijn.

  • Mineraalolie – Spoel na het scheren je mesje af en dep deze volledig droog. Zet dan een potje met mineraalolie in je badkamer en dompel daar het mesje volledig in onder wanneer je deze niet gebruikt. Dit voorkomt oxidatie door het drogen in de lucht. Dit voorkomt dat het mesje slijt en kan de gebruikssduur flink verlengen.
  • Oude spijkerbroek – Haal je veiligheidsscheermes omhoog langs een oude spijkerbroek na elke scheerbeurt. Dit zal het mesje slijpen en zodoende heb je de volgende morgen weer een scherp mesje. Zodoende kan je gebruiksduur met een week verlengen.

We hopen dat je van dit artikel en deze trucjes hebt genoten. Hoelang de mesjes van je krabbertje meegaan hangt echt af van jou en je handelingen. Als je erg zuinig bent, dan kan je een flinke hoeveelheid extra gebruiksduur uit je mesjes halen. Zodoende hoef je niet drie keer per week je mesje te vervangen en kan je nog meer geld besparen (ten opzichte van een modern scheermes).

»» bekijk hier de bestverkochte veiligheidsmesjes »

Bekijk ook: Beste scheermesjes kopen TOP 5

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo