Braun LS5160 review

De Braun LS5160 review, ook wel bekend als de Braun Silk Epil 5160 of de Braun Silk & Soft 5160, is een goed scheerapparaat voor vrouwen. Het apparaat ziet er goed uit en zorgt voor een fijne scheerbeurt in de douche of onderweg.

 

Basisfuncties

Braun LS5160 review

klik om te vergroten

Dit scheerapparaat voor vrouwen is een draadloos model dat zowel droog als nat gebruikt kan worden. Het komt met een bikinitrimmer en andere accessoires. Deze simpele beschrijving verhult een heel aantal fraaie functies en welkome prestaties.

klik hier voor de beste online prijs >>>

  • Nat/droog. Je kan de Braun LS5160 gewoon in de douche gebruiken en zelfs de kop onder een waterstraal schoonmaken. Het bijzondere aan dit apparaat is dat heel goed is afgedicht. Hierdoor blijft de motor altijd geïsoleerd zodat je nooit bang hoeft te zijn dat het apparaat er mee ophoud na flink nat geworden te zijn.
  • Zwevend scheerblad. dit apparaat gaat zich aanpassen aan jouw lichaamscontouren, het zwevende roterende scheerblad en scheerkop past zich aan en maakt perfect contact met jouw huid. Geen enkel scheerapparaat zit zo dicht op de huid als deze. Soms komen andere apparaten niet o moeilijk bereikbare plekken, maar een losse kop compenseert dit gebrek. Dit is zeker niet het geval bij dit scheerapparaat. De kop van dit model is rond, waardoor het met dit ontwerp eenvoudig is moeilijke plekken te scheren zoals onderarmen.
  • Softstrip. De Braun LS5160 komt met een geïntegreerde softstrip. Dit is een fijne bijkomstigheid waardoor je geen pijn na het scheren zult hebben. Het houdt de huid strak zodat je gladder scheert en het helpt om de haren op te tillen zodat je werkelijk vlak op de huid kan scheren. Dit is altijd een probleem bij elektrische scheerapparaten en het is fantastisch dat Braun dit probleem heeft proberen op te lossen voor dit goedkope model.
  • Easyglide. De SoftStrip werkt samen met iets wat het bedrijf EasyGlide noemt. Ik ben geen fan van marketing-buzzwoorden en dit is er toch wel één. Desalniettemin zorgt de honingraatstructuur ervoor dat je minder irritatie zult hebben bij het scheren.

Alles bij elkaar genomen, door de scherpe mesjes en losse kop in combinatie met de losse trimmer voor langere haren, zal je zowel je benen als je onderarmen zeer glad scheren. Omdat het apparaat uit kwaliteitsonderdelen bestaat, krijg je daarnaast geen vervelende irritaties of een trekkende huid, zolang je het apparaat op de juiste manier gebruikt.

 

3 Accessoires: OptiTrim – OptiShave – Exfoliation

Braun LS5160 scheerapparaat

klik om te vergroten

Dezelfde gladde scheerbeurt is ook mogelijk op gevoeliger plekken, dankzij de aankoppelbare bikinitrimmer die Braun de OptiTrim noemt. Ik houd persoonlijk meer van een trimmer die aan het apparaat vastzit, maar dat heeft meer te maken met mijn natuurlijk ongeduld en mijn onhandigheid in het vastzetten van accessoires. Ik mag gezien de lage prijs niet (te veel) klagen. Het is erg eenvoudig een gladde bikinilijn te scheren met dit model.

De OptiShave-accessoire voor de benen is volgens mij echter overbodig. Het is ervoor gemaakt om je met een perfecte hoek te helpen scheren en als je dat nodig hebt, kan het handig zijn. Je kan echter perfect scheren zonder deze extra hulp. Maar, als je het nodig hebt, zit het erbij.

klik hier voor de beste online prijs >>>

Dit scheerapparaat voor vrouwen heeft nog een derde accessoire – een uniek systeem dat de huid zachter maakt, door zachtjes de huid te masseren om dode huidcellen te verwijderen en de huid te revitaliseren zodat het er glad en stralend uitziet.

 

Oplaadsysteem

scheerapparaat Braun LS5160

klik om te vergroten

Ik had eigenlijk niet het woord oplaadsysteem in de titel moeten zetten, omdat er geen is. De Braun LS5160 gebruikt gewoon twee AA batterijen voor stroom. Dit geeft je tot ongeveer 90 minuten scheertijd. Je kan natuurlijk oplaadbare batterijen gebruiken in plaats van wegwerpbatterijen.

Dit is een punt waar ik niet helemaal tevreden over ben met dit model. Ik had graag gezien dat het een geïntegreerde oplaadbare batterij had. Het is niet slechts een kwestie van prijs. Het had niet eens een apart oplaadsysteem nodig gehad, maar alleen een snoer. Maar goed, als we naar de lage prijs van dit model kijken, is het oplaadsysteem de beste manier geweest om op de prijs te besparen.

Een voordeel is dat je geen oplader nodig hebt als je dit kleine apparaat ergens mee naartoe wilt nemen. Je pakt het in en dat is alles. Als het apparaat er onderweg mee ophoudt, stop je er gewoon een nieuw paar AA batterijen in. Je hoeft niet eens te onthouden om een snoer mee te nemen.

Het zou wel prettig zijn geweest als Braun een reisetui had inbegrepen, al was het maar een eenvoudige. Maar goed, ik vind het niet al te moeilijk om een doek of leren tas te vinden om het apparaat in te stoppen. Het is dus geen groot probleem.

 

Samenvatting Braun LS5160 review

Elektrische scheerapparaten voor vrouwen, net als voor scheerapparaten voor mannen, kan je van verschrikkelijk tot fantastisch krijgen. De Braun LS5160 vind je precies in het midden. Je kan er glad mee scheren, zonder irritatie en het is eenvoudig mee te nemen. Er ontbreken enkele dingen, zoals een oplaadbare batterij en een vaste bikinitrimmer. Maar, al met al is het een goed product voor deze prijs.

 

Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews >>>

 

7.5 Totale Score
Prijs-kwaliteit een goede epilator

Je kan er glad mee scheren, zonder irritatie en het is eenvoudig mee te nemen. Er ontbreken enkele dingen, zoals een oplaadbare batterij en een vaste bikinitrimmer

Gebruikers Beoordeling: 3.5 (2 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo