Welk scheerschuim gebruiken in combinatie met een krabbertje?

Als je nieuw bent in de wereld van de veiligheidsscheermessen, dan zal je veel vragen hebben. Een veelgestelde vraag is of je normaal scheerschuim met een krabbertje (veiligheidsscheermes) kunt gebruiken. Er zijn veel mogelijkheden voor scheerschuim als je eenmaal dieper in de materie duikt.

Mogelijk dacht je voorheen dat scheerschuim in een spuitbus je enige optie was. Je hebt waarschijnlijk de gel ook gezien, maar mogelijk niet veel mee gedaan. Nu heb je met veiligheidsscheermessen zelfschuimende crèmes, scheerzepen en het hele schuimproces dat je moet leren.

Hieronder zullen we het gaan hebben over de scheerschuim die het beste past bij je veiligheidsscheermes.

Bekijk scheerschuimen & prijzen

 

Gebruik van normaal scheerschuim

Je kan gebruik maken van standaard scheerschuim met een krabbertje. Het is echter niet aan te raden en moet eigenlijk alleen gebruikt worden als je haast hebt. Hieronder leggen we uit waarom.

Scheerschuim met veiligheidsscheermes

Scheerschuim is de fundering van je scheerroutine. Het is het enige belangrijke ingrediënt dat je nodig hebt om je scheerbeurt zijdezacht te maken. Scheerschuim helpt je huid te beschermen en laat je scheermes over de huid glijden terwijl de haren doorgesneden worden.

Regulier scheerschuim heeft een aantal problemen. Het is moeilijker om het schuim in de huid te masseren, waardoor je niet dezelfde verhoging van de gezichtsbeharing krijgt als je de juiste scheerschuim en kwast gebruikt. Het is meestal te dik en dit zorgt ervoor dat het in de weg zit terwijl je aan het scheren bent. Tot slot wordt normaal scheerschuim niet geleverd met de natuurlijke ingrediënten die je bij ander schuim voor veiligheidsscheermesjes kunt vinden.


Gebruik van speciaal scheerschuim voor veiligheidsscheermesjes

Waag gewoon de sprong en neem de tijd om je eigen scheerschuim te leren schuimen. Het zal niet lang duren om dit te leren en je zal veel meer kunnen bereiken met je scheerschuim. Verderop zullen we bespreken hoe je je eigen scheerschuim op moet schuimen.

scheerschuim voor scheren veiligheidsscheermes

Er zijn een heleboel opties voor scheerschuim voor veiligheidsscheermessen. Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende soorten uit te proberen en iets te vinden dat geschikt is voor je huid en persoonlijke smaak. Je kunt 100% natuurlijk scheerschuim vinden of schuim met een gezonde hoeveelheid vitamine E. Iets wat je niet snel zal vinden in de standaard spuitbussen.


 

Verschillende soorten scheerschuim

scheerschuim giletteEr zijn een aantal soorten scheerschuim beschikbaar. Afhankelijk van welke je koopt, moet je het misschien op een andere manier opschuimen. Verschillende soorten scheerschuim kunnen resulteren in totaal verschillende scheerervaringen.

 • Tube – Deze scheerschuim wordt geleverd in een vergelijkbare tube als tandpasta. Het mooie aan dit formaat is dat het heel gemakkelijk is om de schuim uit te knijpen in je scheerkom. Ze zijn beschikbaar in verschillende hoeveelheden van 140-170 gram, maar over het algemeen is er niet echt veel variatie.
 • Kom – Deze scheercrème wordt geleverd in een verpakking in de vorm van een kom. Met dit formaat gebruik je je vinger om een beetje schuim over te plaatsen in je scheerkom. Het is iets minder handig dan de tube, maar er lijkt meer variatie te zijn. Denk ook niet dat je minder scheerschuim krijgt. De schalen zijn er nog steeds in variaties van 140-170 gram.
  »» bekijk hier de bestverkochte scheerkommen
 • Scheerzeep – Deze scheercrème wordt geleverd in een vast formaat. Dit is een meer unieke soort scheerschuim, maar is vrij gemakkelijk om te gebruiken. In plaats van het schuim in een kom te doen, maak je de kwast nat en draai je deze rechtstreeks op de scheerzeep en vervolgens in de kom. Het is een ander proces en deze lijken langer mee te gaan dan de tubes of kommen.
  »» bekijk hier de bestverkochte scheerzepen

 

Hoe gebruik je je scheerschuim

Normaal scheerschuim met veiligheidsscheermes

Sommige personen begrijpen het proces van opschuimen niet helemaal. Ze zijn gewend aan de spuitbussen en wanneer je overstapt op een veiligheidsscheermes, dan is opschuimen een handeling die je moet leren. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld.

 • Stap 1 – Verzamel je uitrusting. Je hebt een kom nodig om op te schuimen, een scheerkwast en je scheerschuim. De volgende stappen zijn voor schuim en niet voor scheerzeep.
 • Stap 2 – Doe ongeveer schuim ter grootte van een euro of twee euromunt in je kom.
 • Stap 3 – Doe een paar druppels warm water in de scheerkom met het schuim.
 • Stap 4 – Draai je scheerkwast in de kom met het water en de crème tot het een rijke schuimende textuur wordt. Mogelijk moet je meer scheerschuim of water toevoegen als het te bubbelend of te dik is.

Zodra je dit proces eenmaal onder de knie hebt, neemt het maar een paar minuten in beslag om te doen.

Bekijk scheerschuimen & prijzen

 

LEES OOK: Is een veiligheidsscheermes echt beter dan andere scheermesjes?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo