Silk’n Glide review 150.000, 50.000 en 30.000

De Silk’n Glide 150.000 is de beste van de drie beschikbare compacte door stroom aangedreven modellen. Hij heeft een huidskleursensor en is erg makkelijk om te gebruiken. Je kan hem ook op het laagste niveau gebruiken voor en na bruinen. Je krijgt een geweldige waarde voor je geld, maar hij is niet snel voor het behandelen van grote gebieden, zoals je benen en rug. De klantenondersteuning laat ook te wensen over en gebruikers zijn er ook niet lovend over. Blijf lezen om er meer over te leren in deze volledige Silk’n Glide review.Beste Silk’n Glide Review

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Silk’n Glide review:

Belangrijkste eigenschappen

 • Gebruik op lichaam en gezicht;
 • Aangedreven door stroom;
 • Gebruikersscore in deze Silk’n Glide review 3,6 sterren;
 • Geschikt voor kleine gebieden, zoals bikinilijn, onderarmen, armen;
 • Behandel een lichaamsgebied van in totaal 450.000 cm² (met de Silk’n Glide 150.000);
 • 200+ behandelingen voor kleinere gebieden, wat 15+ jaar behandelingen betekent (met de Silk’n Glide 150.000);
 • Onderarmen nemen tussen de 1 minuut 7 seconden en 2 minuten 36 seconden in beslag;
 • Silk’n Glide 150.000 prijs: €€;
 • Silk’n Glide 50.000 prijs: €€;
 • Silk’n Glide 30.000 prijs: €€.

 

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Lage prijzen, vaak minder dan €150;
 • Silk’n Glide 150.000 biedt uitstekende waarde voor je geld;
 • Alle veiligheids- en behandelingseigenschappen die je zou verwachten;
 • Geïntegreerde huidskleursensor;
 • CE-keurmerk (EU-verklaring van conformiteit);
 • Je kan het laagste intensiteitsniveau voor en na het zonnebaden gebruiken;
 • Compact design dat makkelijk om vast te houden en op te bergen is;
 • Makkelijk en comfortabel om te gebruiken;
 • Hij wordt door stroom aangedreven, dus je hoeft hem simpelweg alleen maar in het stopcontact te doen en te beginnen;
 • Silk’n Glide 150.000 wordt geleverd met een stevige en handige opslag case.

Negatief

 • Hij is langzaam en vervelend en daarom niet ideaal voor volledige lichaamsbehandelingen;
 • Het is soms lastig om hem te activeren op kleine, ongelijke gebieden, zoals knieën, schenen en de bovenlip;
 • Niet geschikt voor de donkerste huidskleuren;
 • Huidskleursensor selecteert het intensiteitsniveau niet voor je;
 • De gepatenteerde HPL-technologie vereist meer uitleg door Silk’n;
 • De gebruikshandleiding van de Glide is niet consistent, tegenstrijdig en moeilijk om door te komen;
 • Erg langzame en onvolledige antwoorden van de klantenondersteuning van Silk’n.

 

Beste Silk’n Glide Review

Geschikte huids- en haarkleuren

Je kan hem gebruiken op zwarte, donkerbruine, bruine, donkerblonde haren en licht tot medium huidskleuren (Fitzpatrick huidtypes I tot IV).

Je kan hem niet gebruiken op donkerbruine, bruinzwarte en donkerdere huidskleuren (Fitzpatrick huidtype V en VI) of op sproeten en moedervlekken. Silk’n zegt dat het met meer behandelingen mogelijk werkt op lichtblond, rood, grijs en wit haar. Persoonlijk zou ik een meer definitieve verklaring willen hebben voor het effect op deze haarkleuren.

 

Biedt de Silk’n Glide goede waarde?

Deze apparaten zijn het beste geschikt voor het behandelen van kleinere lichaamsgebieden, zoals gezicht, onderarmen, bikinilijn en voorarmen. Laten we de modellen vergelijken om te zien hoeveel waarde ze voor je geld bieden.

Er zijn drie modellen waar je uit kan kiezen en elke heeft een 2,7 cm² behandelingsscherm en een vergelijkbare prijs, maar de gebruiksduur van de lamp is anders.

De flitsen van de Silk’n Glide 30.000 bieden een totaal behandelingsgebied van maar 81.000 cm². Dat is genoeg voor ongeveer 20 volledige lichaamsbehandelingen voor ongeveer 1 jaar maandelijks gebruik. Hij is het beste geschikt voor behandelingen van kleine gebieden, zoals de bikinilijn, onderarmen en gezicht, omdat je op deze manier 50 volledige behandelingen krijgt, welke zo’n drie jaar gebruik zouden moeten bieden.

De flitsen van de Silk’n Glide 50.000 bieden een totaal behandelingsgebied van 135.000 cm². Dat is ongeveer 30 volledige lichaamsbehandelingen voor twee jaar maandelijks gebruik. Deze is ook het meest geschikt voor kleinere gebieden, omdat je dan ongeveer 90 volledige behandelingen en vijf jaar onderhoudsbehandelingen krijgt.

De flitsen van de Silk’n Glide 150.000 bieden een totaal behandelingsgebied van 405.000 cm². Dat is genoeg voor 100 volledige lichaamsbehandelingen voor 5+ jaar gebruik, maar het is wel belangrijk om te onthouden dat behandelingstijden langzaam zijn op grote gebieden. Voor kleine gebieden krijgt je 200+ behandelingen voor 15+ jaar gebruik.

Prijzen voor de drie modellen zijn erg vergelijkbaar rond de €160. De kost per complete behandelingen voor kleine gebieden lopen uiteen vanaf €2,37 voor de Silk’n Glide 30.000 tot net €0,80 voor de Silk’n Glide 150.000. De Silk’n Glide 150.000 geeft van alle modellen de beste waarde voor je geld en is daarom degene die je uit moet kiezen.

De jaren gebruik zijn alleen gebaseerd op de gebruiksduur van de lamp en hierbij worden algemeen gebruik en slijtage niet meegenomen, wat zeker een invloed heeft op hoe lang het apparaat zal blijven werken.

 

Wat zit er in de doos?

Goedkope Silk’n Glide Review

 • Silk’n Glide ontharingsapparaat;
 • Adapter;
 • Gebruikshandleiding;
 • Silk’n garantiekaart;
 • De Silk’n Glide 150.000 wordt geleverd met een opslag case.

 

Is de Silk’n Glide makkelijk om te gebruiken?

De Silk’n Glide is een klein, lichtgewicht handheld apparaat die aangedreven wordt door stroom en makkelijk en comfortabel om te gebruiken en positioneren is. De verschillende modellen zijn beschikbaar in drie leuke en heldere kleurschema’s.

 

Lees de gebruikshandleiding

De gebruikshandleiding behandeld alles dat belangrijk is, maar deze is niet handig ingedeeld of makkelijk om te verwerken. De volgorde van de instructies is niet logisch, de lay-out en design is volgepropt en al een paar diagrammen die het gebruik van het apparaat uitleggen zou al een hele verbetering geweest zijn.

De informatie is ook niet consistent (het behandelingsscherm is bijvoorbeeld 3 cm² op een plek en 2,7 cm² op een andere. En op andere momenten is de informatie gewoon fout. Bij alle IPL-apparaten moet je onmiddellijk voor gebruik scheren. Maar in de gebruikshandleiding zag ik: De beste resultaten zullen bereikt worden wanneer je drie dagen van tevoren scheert of wanneer je haar 1-2 mm is. Ik heb het ondersteuningsteam van Silk’n hiernaar gevraagd en ze gaven aan dat het een fout was. Je moet onmiddellijk voor je behandeling scheren. Persoonlijk creëert dit gewoon een gevoel van onduidelijkheid en zorgen. Niet een goed begin.

Goedkoopste Silk’n Glide Review

Nu we dat gezegd hebben is het wel goed om de hele gebruikshandleiding te lezen en voornamelijk goed op de lijst met waarschuwingen en veiligheidsmaatregelen let, aangezien hier belangrijke redenen instaan waarom je het apparaat mogelijk niet mag gebruiken. Volg daarna de instructies op om je huidgevoeligheidstest te doen.

 

Kies je intensiteitsniveau tijdens je huidtest

Silk’n geeft aan om je huidgevoeligheidstest en intensiteitsniveau selectie tegelijkertijd doet. Alhoewel er geen huidtype en intensiteitsniveau gids in de gebruikshandleiding staat, is deze beschikbaar op hun website en op de verpakking.

Scheer eerst voor de huidtest en begin na het controleren van je huid met de huidskleursensor op het laagste niveau en flits je huid. Als dat comfortabel is, ga dan een niveau hoger en herhaal (op een andere plek). Stop als het oncomfortabel of pijnlijk begint te worden. Wacht een uur en als er geen bijwerking is, dan kan je verdergaan met je behandeling op het hoogste niveau dat comfortabel was. Doe dit voor elk gebied dat je wilt behandelen.

 

Beginnen

Let op: Lees voor gebruik altijd de gebruikshandleiding en doe ook een huidtest.

De Silk’n Glide apparaten zijn eenvoudig om te gebruiken en het is makkelijk om te beginnen. Dit zullen we hieronder in deze Silk’n Glide review bespreken.

 1. Scheer eerst en zorg ervoor dat het gebied schoon, droog en vrij van lotions en deodorant is.
 2. Ga ergens zitten. Je moet in de buurt van een stopcontact zitten. Probeer een verlengsnoer te gebruiken wanneer nodig, zodat je het meest comfortabele gebied uit kan kiezen, zoals je bed of in de buurt van een spiegel.
 3. Doe de stekker in het stopcontact en druk op de aan/uit-knop om het intensiteitsniveau te verhogen en de indicatorlichten rond de knop geven het gewenste niveau aan.
 4. Een ‘ready’-licht zal knipperen wanneer je volledig contact met je huid maakt en druk vervolgens op de flitsknop.
 5. Wanneer je op de flitsknop drukt zal de huidskleursensor je huid controleren en alleen flitsen wanneer deze geschikt is. Wanneer hij flitst zal je een ploffend geluid horen.

 

Huidskleursensor en veiligheid

Een kleine veiligheidssensor naast het flitsscherm controleert je huidskleur aan het begin en af en toe tijdens je sessie. Je kan je huid alleen flitsen wanneer deze geschikt is. De sensor beschermt ook je ogen, omdat deze volledig bedekt moet zijn en contact moet maken met je huid voordat het apparaat zal flitsen, wat voorkomt dat je niet plotseling kan flitsen.

 

Behandelingsmodi

Er zijn twee standaard behandelingsmodi waarbij eentje een enkele flits geeft (Pulse genoemd) en een continue modus (welke Glide genoemd wordt).

Voor de Pulse modus positioneer je het apparaat op je huid, druk je de flitsknop in en laat je deze vervolgens weer los. Ga vervolgens naar de volgende plek en herhaal. Deze manier laat een tijdelijke drukmarkering op je huid achter, zodat je een idee hebt waar je het scherm vervolgens moet plaatsen.

Beste Silk’n Glide

Voor de Glide modus positioneer je het apparaat op je huid en houd je de flitsknop ingedrukt. Tijdens het goed contact houden met je huid schuif je het apparaat over je huid. Probeer een goede dekking te krijgen door een ritme te krijgen met de flitsen.

Silk’n raadt aan om de Glide modus te gebruiken met de lagere intensiteitsniveaus en de snellere flitsherhaling en de Pulse modus te gebruiken met de hogere intensiteitsniveaus en een lagere herhalingssnelheid. Maar je kan de flitsknop ook ingedrukt houden voor continue flitsen met de hogere intensiteitsniveaus om het gebruik simpel te houden. Blijf lezen voor belangrijke informatie over hoe de intensiteitsniveaus werken.

 

Je kan het laagste intensiteitsniveau gebruiken voor en na het zonnebaden

Niveau 1 is het laagste energieniveau en is ontwikkeld om veilig te zijn voor en na het zonnebaden. Waarom is dit anders?

Alle andere apparaten hebben strikte richtlijnen met betrekking tot wanneer je je apparaat kan gebruiken op elk intensiteitsniveau na het bruinen of blootstelling aan de zon. Dit betekent bruinen in natuurlijk licht, onder een zonnebank en gebruik van bruiningsproducten. De aanbevolen richtlijnen variëren als volgt:

 • Wacht 2 tot 4 weken na zonnebaden/blootstelling aan de zon voordat je een IPL-apparaat gebruikt;
 • Wacht na het gebruik van je IPL-apparaat 2 dagen tot 2 weken voordat je weer gaat zonnen;
 • Bescherm je huid met zonnebrand met factor 50+ onmiddellijk nadat je je IPL-apparaat gebruikt hebt en factor 30+ tot 2 weken na een behandeling;
 • Als je hem voor het eerst gebruikt na het bruinen, doe dan eerst een huidgevoeligheidstest.

De richtlijnen zijn er, omdat je na blootstelling aan de zon een grote hoeveelheid melanine in je huid hebt. Een grotere hoeveelheid melanine betekent ook een groter risico op bijwerkingen. Dit geldt voor wanneer je zowel snel of langzaam bruin wordt. Er is ook een groter risico op bijwerkingen als je je huid langere tijd blootstelt aan zonlicht na behandelingen.

Dus de Silk’n Glide is anders, omdat je hem voor en na een behandeling kan gebruiken op niveau 1. Het is een goede keuze als je hem wilt gebruiken in de zomer voor onderhoudsbehandelingen met je normale huidverzorgingsroutine en geen extra maatregelen. Hierbij gaan we ervan uit dat je al de beste resultaten hebt bereikt met het apparaat op het hoogste niveau dat geschikt is voor je huid en het laagste intensiteitsniveau genoeg is om deze resultaten te behouden.

Let op: Niveaus 2 tot 5 zijn niet geschikt om te gebruiken op een recente gebruinde huid of onmiddellijk voor het zonnen/blootstelling aan de zon.

De Silk’n Glide gebruiken op niveau 1 betekent ook snellere behandelingstijden. Blijf deze Silk’n Glide review lezen om meer te ontdekken.

 

Hoe snel zijn de behandelingen met de Silk’n Glide?

Laten we hem eens vergelijken met andere apparaten en zien hoe lang het duurt om een paar onderarmen te behandelen.

De Silk’n Glides hebben een behandelingsscherm van 2,7 cm² (het wordt afgerond naar 3 cm² op de website) en ze flitsen elke 1,5 tot 3,5 seconde, wat afhangt van het intensiteitsniveau dat je uitgekozen hebt. Dus om een paar onderarmen te behandelen (een gebied van ongeveer 120 cm²), zal het tussen de 1 minuut en 2 minuten en 20 seconden duren.

Het laagste intensiteitsniveau (1) geeft snelle flitsen, een keer per 1,5 seconde en het hoogste intensiteitsniveau (5) heeft de langzaamste, met elke 3,5 seconde een flits. Silk’n beschrijft dit als een aanpasbare snelheidseigenschap en beveelt aan om het te gebruiken wanneer je niet veel tijd hebt. Je moet echter wel onthouden dat de hogere intensiteitsniveaus meer effect hebben en je zou de hoogste moeten gebruiken die comfortabel voor je is voor de beste resultaten. Dit betekent redelijk langzame behandelingen als je de hoogste niveaus kan gebruiken.

Silk’n zegt dat het 16 minuten per been duurt. Dat is langzaam en dus niet een geweldige keuze als je grote gebieden wilt behandelen, zoals volledige benen, rug, torso of volledige lichaamsbehandelingen. Het is beter geschikt voor kleine gebieden, zoals de bikinilijn, voorarmen en onderarmen. Deze behandelingen zullen snel en veel meer beter vol te houden zijn.

 

Wat zeggen de Silk’n Glide gebruikers?

Van alle verzamelde recensies van de Silk’n Glide 150.000, 50.000 en 30.000 is de gemiddelde score 3,6 sterren in deze Silk’n Glide review.

 

De negatieve delen

Negatieve beoordelingen gaan over de slechte instructies in de gebruikshandleiding, langzame behandelingstijden, lastig om de bovenlip te behandelen en dat het moeilijk is om de dekking op je huid te bepalen, wat beide ligt aan de vorm van het grote behandelingsuiteinde van het apparaat.

Maar een gebruiker gaf een product aan dat niet werkte en de kosten werden snel vergoed.

Bij alle apparaten is er altijd een klein percentage met gebruikers die niet de gewenste resultaten bereiken. Bij de Silk’n Glide is dit aantal hoger dan normaal.

Sommige personen lieten een recensie achter na 2 of 3 sessies en dit een te korte tijd om accuraat te zijn. Een handvol lieten recensies achter na een meer redelijk tijdsbestek van 3 maanden tot een jaar. Ze zagen geen of minimale resultaten en een gebruiker gaf dat er totaal geen effect was op het donkere haar van haar oksels.

Een paar andere zagen wat goede resultaten, met gedeeltes vrij van haar na 10 maanden gebruik en een langzamere groeisnelheid na een jaar. Ze lieten een lage beoordeling achter, omdat de resultaten niet waren wat ze gehoopt hadden. Een of twee lieten een recensie achter met de opmerking dat het niet zo’n professioneel apparaat is als dat het probeert te zijn.

 

De positieve delen

Silk’n GlideEr zijn een hoop gebruikers die aangeven dat ze het apparaat erg fijn vinden, maar geven niet aan waarom. Verscheidene gebruikers geven aan dat er geen pijn is en dat je het apparaat makkelijk kan gebruiken. Niemand vermeldt de stroomkabel, dus deze is waarschijnlijk lang genoeg en zal niet te veel in de weg zitten.

Bij de meer uitgebreide recensies werden goede resultaten aangegeven.

Het behandelingsregime van Silk’n Glide neemt een totaal van 14 weken om af te ronden. Je begint met 4 behandelingen om de twee weken (dit neemt 6 weken in beslag) en dan 2 verdere behandelingen met een interval van vier weken. Onderhoudsbehandelingen zullen mogelijk nodig zijn om je resultaten te behouden, wanneer je weer haar terug ziet groeien.

Sommige gebruikers zagen al vanaf 2 of 3 behandelingen resultaten. Andere resultaten werden duidelijker na een paar maanden gebruik, wat overeenkomt met het aanbevolen behandelingsschema.

Resultaten bestaan uit een langzamere en meer verdeelde, dunnere en zachtere groei. Verscheidene waren erg blij met de resultaten. En waren klaar om hun benen te laten zien in de zomermaanden.

 

Wat zijn de alternatieven van de Silk’n Glide

Het meest aantrekkelijke alternatief van de Silk’n Glide modellen is de nieuwere en snellere Silk’n Glide Xpress.

Deze heeft hetzelfde compacte design zonder poespas en een aantrekkelijke diepe blauwe kleur. Hij is twee keer zo snel en daarom beter voor volledige lichaamsbehandelingen en grote gebieden. Je krijgt ook twee keer zoveel behandelingen, wat genoeg is voor tot wel 15 jaar gebruik. Deze wordt meestal verkocht voor zo’n €250 en is de extra kostprijs waard als dit binnen je budget valt.

De Philips Lumea SC1983 is nog een model die het waard is om te overwegen met een design zonder poespas. Hij zal het iets langer uithouden dan de Glide 150.000 en heeft vergelijkbare behandelingstijden voor een vergelijkbare prijs. De klantenondersteuning van Philips is ook geruststellend goed.

 

Moet je de Silk’n Glide kopen?

De Silk’n Glide 150.000 is de beste van de drie modellen en een goede keuze voor het behandelen van kleine lichaamsgebieden, zoals de bikinilijn, onderarmen en voorarmen.

Het is een goede budgetkeuze zonder poespas. De negatieve punten zijn een vorm die een beetje vreemd is en dan voornamelijk op gezichts- en ongelijke gebieden. Daarnaast zullen een kwalitatief slechte website en gebruikshandleiding en het aantal negatieve recensies een aantal personen mogelijk afschrikken. Hij is langzaam en vervelend op grote gebieden, maar hij is snel genoeg en geschikt voor kleinere gebieden, zoals de bikinilijn, voorarmen en onderarmen. Je krijgt ook een hoop behandelingen, dus het is een geweldige investering die je een hoop jaren gebruik biedt.

De mogelijkheid om hem op een aan de zon blootgestelde huid te gebruiken is ook een pluspunt (alleen niveau 1). Je kan hem gebruiken voor snelle onderhoudsbehandelingen tijdens de zomermaanden naast je normale verzorgingsroutine.

Vergelijk prijzen nu bij:

7.5 Totale Score
Goede budgetkeuze

De Silk’n Glide 150.000 is de beste van de drie modellen en een goede keuze voor het behandelen van kleine lichaamsgebieden, zoals de bikinilijn, onderarmen en voorarmen

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
1 Reactie
 1. Wil graag weten hoe vaak per week je de behandelde plek mag gebruiken. Met de silk n gilde 50000???

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo