Oksels scheren tips

Je oksels scheren kan helpen om vieze geurtjes te voorkomen en is een cultuur norm in veel landen. Sommige atleten, zoals zwemmers, verwijderen lichaamshaar om de prestaties te verbeteren. Scheren is een van de meest efficiënte en goedkoopste manieren om haar onder de oksels te verwijderen. De meest gebruikte methodes zijn met een krabbertje of een scheerapparaat. Het gebruiken van een normale scheermesjes wordt afgeraden.

 

Oksels scheren tips:

Een krabbertje gebruiken

Oksels Scheren tipsBereid je huid voor

Oksels scheren is vaak het makkelijkste tijdens het douchen of in bad. Water zal de huid verzachten, terwijl de warmte kippenvel zal voorkomen, wat afgesneden kan worden tijdens het scheren.

 

Breng een bevochtigingsmiddel aan

Commerciële scheergel, lotion of schuim kan helpen om de huid te verzachten en een zo glad mogelijke scheerbeurt te geven. Zeep, shampoo of conditioner zijn mogelijk geschikte alternatieven.

 • Bedek het hele gebied met een royale hoeveelheid schuim, lotion of gel.
 • Wanneer nodig kan je zeep of gel tijdens het oksels scheren nog een keer aanbrengen.

 

Sterk een arm over je hoofd uit

Wanneer de huid strak staat is het makkelijker om een gladde scheerbeurt te krijgen en wondjes te voorkomen.

 

Begin met je oksels scheren

Houd het scheermesje in je andere hand en begin met het scheren in de richting van de haargroei. Als je huid gevoelig is, dan kan tegen de haargroei in scheren leiden tot een brandig gevoel. Als gevoeligheid geen probleem is, dan kan je in beide richtingen scheren, aangezien de haar onder oksels vaak in meerdere richtingen groeit.

 • Druk het mesje niet te hard tegen je huid aan, aangezien dit tot irritatie of wondjes kan leiden.

 

Spoel het mesje na elke rij af

Voor het gladste resultaat kan je het beste schuim en haren direct van het scheermesje afspoelen.

 • Probeer haar niet los te maken of schoon te maken met je vingers. Dit leidt zeker weten tot verwondingen.

 

Herhaal bij de andere oksel

Het duurt misschien even voordat je scheren met de hand die niet je schrijfhand is onder de knie krijgt, maar na verloop van tijd zal dit makkelijker worden.

 

Maak het scheerproces af

Spoel beide oksels af om achtergebleven schuim of losse haartjes te verwijderen. De huid is waarschijnlijk gevoelig, dus overweeg om een milde bevochtigingscrème aan te brengen nadat je je oksels afgedroogd hebt.

 • Deodorant prikt mogelijk direct na het scheren.
 • Overweeg om in de avond te scheren, zodat de huid kan rusten en genezen voordat je producten aanbrengt.
 • Als irritatie of een branderig gevoel aanhoudt, neem dan contact op met een dermatoloog of probeer een andere methode uit.

 

Een scheerapparaat gebruiken

Identificeer het soort scheerapparaat

Sommige nieuwere modellen kunnen gebruikt worden met een natte of droge huid, maar de meeste scheerapparaten zijn alleen maar gemaakt voor droog gebruik. Neem een kijkje naar de handleiding om te zien wat voor soort scheerapparaat je hebt.

 • Als je het niet zeker weet, probeer dan eerst droog te scheren.
 • Elektrische apparaten zouden nooit in de douche of het bad gebruikt moeten worden. Nat scheerapparaten kunnen gebruikt worden op een natte huid, maar je zou ze niet moeten gebruiken tijdens het baden.

 

Inspecteer het scheermechanisme

Als je scheerapparaat een roterend mechanisme heeft, dan kan je deze het beste gebruiken in een ronde beweging. Als het een vibrerend scheerapparaat is, dan zal heen en weer bewegen het gladste resultaat opleveren. Van te voren weten welke beweging je moet gebruiken zal voor een korte scheerbeurt zorgen en het risico op verwondingen verminderen.

 

Bereid je huid voor

Je zal het gladste resultaat bereiken als het haar volledig droog is. Maak je oksels schoon om oliën of restanten van deodorant te verwijderen.

 • Overweeg om een bevochtigingsmiddel te gebruiken dat speciaal ontworpen is voor scheerapparaten.

 

Houdt je huid strak

Houdt je arm op zo’n manier omhoog dat de huid daaronder zo strak en glad mogelijk staat. Dit zal het risico verlagen dat de huid vast komt te zitten in de mesjes.

 • Houd het scheerapparaat in een rechte hoek ten opzichte van je huid.
 • Scheer tegen de groeirichting in. Hiervoor moet je mogelijk in verschillende richtingen scheren om het kortste resultaat te bereiken.

 

Wees geduldig

Als je net begint met het gebruiken van een scheerapparaat, dan is je huid mogelijk gevoelig en raakt deze snel geïrriteerd. Na verscheidene weken continu gebruik zou dit probleem echter automatisch verholpen moeten worden. Als de irritatie echter aanhoudt, dan is het een goed idee om contact op te nemen met een dermatoloog.

 • Als je open wondjes of een erg geïrriteerde huid hebt, wacht dan totdat je huid volledig hersteld is voordat je weer probeert te scheren.

 

Onderhoud het scheerapparaat

Zoals bij de meeste elektrische producten presteren scheerapparaten het beste wanneer ze goed onderhouden worden. Vervang versleten onderdelen en maak het scheerapparaat regelmatig schoon.

 • Gebruik een zachte schoonmaakborstel om voorzichtig haar en andere deeltjes uit de messen te halen na elke scheerbeurt.
 • Tik het scheerapparaat niet tegen de wastafel of het aanrecht aan om haartjes los te maken. Dit kan mesjes namelijk stuk maken of ze bot maken.
 • Na verloop van tijd kunnen de mesjes bot worden, wat het risico op verwondingen vergroot. In de handleiding zal zeer waarschijnlijk staan waar je vervangende onderdelen kan vinden en hoe je die moet bestellen.

 

Probeer verschillende producten uit

De meeste elektrische scheerapparaten zijn gemaakt voor mannen om op het gezicht te gebruiken. Dit is mogelijk te krachtig voor zachte oksels. Als je problemen ervaart met een normaal scheerapparaat, probeer dan een product uit die gemaakt is voor vrouwen.

Hoe Oksels Scheren

 

Conclusie oksels scheren tips

Maak vandaag nog gebruik van deze tips, zodat je zonder problemen gladde oksels kan bereiken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo