Remington PF7500 review

De Remington PF7500 kopen?

Remington is een pionier in de industrie van scheerapparaten, maar de laatste jaren heeft het bedrijf problemen gehad om competitieve producten te produceren die op kunnen boksen tegen de concurrentie van Panasonic, Braun en Philips. We hebben de laatste jaren aardig wat modellen getest van dit bedrijf en ze konden bijna allemaal geen degelijke scheerervaring bieden. Daarnaast waren er altijd alternatieven van de concurrentie die veel beter presteerde voor minder geld. Om deze redenen hadden we geen hoge verwachtingen van de Remington PF7500, een scheerapparaat die een hoop belooft (zoals we van Remington gewend zijn).

Om uit te vinden hoe goed hij scheert, hebben we hem onderworpen aan onze grondige testperiode van drie weken. In deze uitgebreide Remington PF7500 review zullen we alle plus- en minpunten bespreken. Laten we snel verder kijken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Remington PF7500

Positief:
 • Erg korte scheerbeurt voor deze prijsklasse
 • Voor het overgrote deel comfortabel
 • Goedkoop
 • Kan gebruikt worden tijdens het opladen
 • Goed bouwkwaliteit vergeleken met andere Remington scheerapparaten
 • Scherpe en efficiënte uitschuifbare trimmer
 • Makkelijk om te reinigen
 • Goedkope folies en messen
Negatief:
 • Bouwkwaliteit nog steeds minder dan de concurrentie
 • Gladde materialen
 • Led-meldingen zijn erg basis
 • Luidruchtig tijdens gebruik
 • Mist verfijning
 • Moet van tevoren scheren om de beste resultaten te bereiken
 • Geen reishoes meegeleverd

 

 Overzicht van de functies en eigenschappen

De Remington PF7500 is een basis instap foliescheerapparaat die alleen maar voor droog scheren gebruikt kan worden. Deze keer heeft Remington gekozen voor een conventionele constructie van de scheerkop, in plaats van de vreemd ontworpen XF8700 die beneden gemiddeld presteerde.

Remington PF7500 scheerapparaat review

Vergelijk prijzen nu bij:

Als een gevolg krijgen we nu twee folies aan de buitenkant die de stoppels dichtbij de huid scheren, terwijl de middelste folie de langere, platliggende haren vastpakt en kortwiekt. De drie scheerelementen kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen en de hele scheerkop kan kantelen. Er is een schakelaar om de scheerkop in een vaste positie te vergrendelen.

De Remington PF7500 is uitgerust met een li-ion-accu, maar kan ook gebruikt worden tijdens het opladen. Andere noemenswaardige functies zijn de mogelijkheid om vijf minuten snel op te laden voor één scheerbeurt, een led die aangeeft wanneer de opgeladen of bijna leeg is, een uitschuifbare trimmer en een oplaadstandaard.


 

Meegeleverde accessoires

remington pf7500 comfort scheerapparaatDe doos waar het scheerapparaat in geleverd wordt ziet er mooi uit en alle onderdelen zijn netjes verpakt en worden mooi gepresenteerd. Je zult geen problemen hebben met het uitpakken, aangezien Remington besloten heeft om voor dit model geen plastic verpakking te gebruiken die met hitte gesloten is.

Dit is wat je in de verpakking terug zult vinden:

 • Remington PF7500 scheerapparaat
 • Oplaadkabel
 • Oplaadstandaard
 • Beschermende plastic kap
 • Schoonmaakborstel
 • Gebruikshandleiding

Jammer genoeg wordt er geen reishoes meegeleverd.


 

Bouwkwaliteit en ergonomie

remington pf7500 comfort scheerapparaatToen we de Remington PF7500 uitpakte konden we direct zien dat dit een duidelijke verbetering was ten opzichte van de vorige Remington scheerapparaten op het gebied van bouwkwaliteit. De materialen die gebruikt zijn voor de oplaadstandaard, beschermende kap en voor het scheerapparaat zelf ziet er duidelijk beter uit en voelt ook zo aan. Het goedkope, breekbare plastic van voorheen wordt hier bijna niet gebruikt.

Het scheerapparaat is volledig van plastic gemaakt en heeft twee afwerkingen: een satijnen, matte afwerking en een beetje glanzend zwart rond de aansluiting voor de oplader en de achterkant. Het gebruikte kleurschema is zwart met een parelachtig grijsblauw. Het is niet een heel indrukwekkend scheerapparaat om naar te kijken, maar ook zeker niet slecht. We vonden de duidelijke curve wanneer je het scheerapparaat van de zijkant bekijkt ook mooi.

Er zijn nog steeds een aantal ongelijke gaten en scherpe randen, maar ze zijn niet zo slecht als bij de XR1340 bijvoorbeeld. Het matte zwarte plastic op de scheerkop ziet er een beetje goedkoop uit vergeleken met hetgeen wat de concurrentie aanbiedt.

Het ergste op dit gebied is volgens ons het gebrek aan materialen die grip bieden. Er zit maar een gebied op de voorkant waar je duim rust dat een getextureerde rubberen inkeping heeft. De rest van het scheerapparaat heeft een soepele en zijdeachtige afwerking en is daardoor erg glad. We lieten hem zelfs verschillende keren vallen. Gelukkig waren op dat moment niet aan het scheren en het scheerapparaat viel op een bureau en ging daardoor niet stuk. Maar dit zorgde er zeker weten voor dat we voorzichtiger waren. Het scheerapparaat heeft ook een zware behuizing met een flinke omtrek. Dit is normaal gesproken geen probleem, maar wanneer je dit combineert met het gladde oppervlak, helpt het zeker weten niet.

De aan/uit-knop is nog een potentieel probleem. De implementatie maakt het mogelijk dat hij na verloop van tijd afbreekt; er is een harde plastic schakelaar die bedekt is met een stuk rubber. Dat stukje rubber is erg dun en je kan duidelijk de harde plastic knop daaronder voelen. We hebben maar al te vaak gezien dat dit soort knoppen na veelvuldig gebruik stuk gaan.

Er is ook geen reisvergrendeling, maar voor de prijs kunnen we daar niet echt om klagen. Er zijn andere duurdere scheerapparaten die ook niet een hebben, zoals de Braun Series 7.

De beschermende plastic kap is een verbetering ten opzichte van de vorige die gebruikt werden. Hij ziet er mooier uit en is gemaakt van kwalitatief plastic. We vinden het ook fijn dat hij het mogelijk maakt om het scheerapparaat in een staande positie te bewaren en de kap heeft kleine gaten, zodat het water hierdoor kan stromen na een grondige reiniging.

Al met al zijn de bouwkwaliteit en de ergonomie een verbetering ten opzichte van de vorige Remington scheerapparaten, maar beide kunnen niet meekomen met de foliescheerapparaten die Panasonic en Braun in deze prijsklasse aanbieden.


 

Accuduur en opladen

remington pf7500 scheerapparaat kopenEr zijn een aantal pluspunten, maar ook een aantal minpunten met betrekking tot de accu en het opladen van de Remington PF7500. Ten eerste lijkt de accuduur erg goed te zijn; wanneer je hem volledig opgeladen hebt kan je er zo’n 50 minuten gebruikstijd uithalen.

Je kan het scheerapparaat opladen via de meegeleverde standaard of door simpelweg de kabel rechtstreeks met het scheerapparaat te verbinden. De Remington PF7500 kan ook gebruikt worden tijdens het opladen, aangezien het geen zogenaamd ‘wet/dry’ scheerapparaat is. Er is een vijf minuten snelle oplaadfunctie die het mogelijk maakt om drie minuten te scheren.

Het negatieve is dat het opladen twee uur duurt. Dat is twee keer zo lang als de meeste moderne scheerapparaten. Het led-notificatielicht is ook zo basis als maar kan. Er is maar een lichtje dat constant brand tijdens het opladen en die uitgaat wanneer het opladen klaar is.

Wanneer de accu bijna leeg is zal het lichtje beginnen te knipperen. Dit is niet de beste oplossing, aangezien je hier mogelijk door verrast kan worden. De Remington XF8700 gaf bijvoorbeeld in minuten aan hoe vol de accu was, wat een veel betere implementatie dan dit is.


 

Scheerprestaties

En nu komen we bij het belangrijkste onderdeel van deze Remington PF7500 review, de scheerprestatie. Tijdens het testen van de Remington PF7500 hebben we gebruik gemaakt van dezelfde manier als bij alle andere scheerapparaten die we uitgetest hebben; elke dag en om de dag scheren. Ook scheerde we in het weekend niet, zodat we konden zien hoe het scheerapparaat presteerde op een hectische maandag bij een baard die twee dagen oud was.

Aangezien dit een scheerapparaat is dat je alleen maar kan gebruiken voor droog scheren, scheerde we met en zonder een ‘pre-shave lotion’ om te zien of dit voor verschillende prestaties zorgde. Dus hoe scheert de Remington PF7500?

Goedkope Remington PF7500

Verrassend goed om eerlijk te zijn. We verwachtte eerlijk gezegd wederom een enorme flop van Remington gezien de prestaties van de vorige modellen, maar dit was zeker niet het geval bij dit model.

Laten we beginnen met de kortheid van de scheerbeurt, wat een van de beste prestaties was die we behaalde met droog scheren bij een scheerapparaat in deze prijsklasse.

We durven zelfs te zeggen dat de Remington PF7500 een kortere scheerbeurt biedt dan de Braun Series 3 of een vergelijkbaar geprijsd model van Philips. Wanneer we met scheerapparaten van deze merken in deze prijsklasse zouden scheren, dan zouden de stoppels zeker weten sneller terugkomen. Het is niet zo kort als de Panasonic Arc 3, aangezien deze nog steeds de kortste scheerbeurt voor een budget scheerapparaat biedt, maar deze is duurder dan de Remington PF7500. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de LT Arc 3 modellen die zeker drie keer zo duur zijn op dit moment.

Op het gebied van comfort presteerde de Remington wederom verrassend goed. Als je een gevoelige huid hebt, dan krijg je normaal gesproken regelmatig scheerwondjes met scheerapparaten van dit merk, maar hier hadden we geen problemen mee met de PF7500. We merkte geen scheerbrand op en het gevoel na het scheren was goed. Tijdens het testen werden de folies niet heet, ondanks dat we het scheerapparaat vaak langer gebruikte dan normaal gesproken het geval is. Toen we een pre-shave lotion gebruikte werd de kortheid en soepelheid van de scheerbeurt zeker verbeterd, dus we raden zeker aan om een te gebruiken.

Waar we waarschijnlijk het meeste door verrast werden, is hoe goed hij presteerde met langere haren. Losse haren werden net zo goed of beter meegenomen dan andere scheerapparaten in deze prijsklasse. Toen we scheerde na twee dagen groei verwachte we tenminste dat er een beetje getrokken werd aan de haren op de nek, maar hier hadden we helemaal geen last van. En die simpele trimmer in het midden leek alles efficiënt mee te nemen.

Tot dusver lijkt alles dus uitstekend te zijn, maar dat is helaas niet helemaal het geval. Er waren zeker weten een hoop positieve punten bij de scheerbeurten tijdens deze Remington PF7500 review, maar het is zeker weten geen perfect scheerapparaat.

Hetgeen waar we ons het meeste aan ergerde was de verfijning of juist het gebrek daar aan om precies te zijn. Tijdens het scheren (wanneer er haren doorgesneden worden) klinkt en voelt het net of de scheerkop van de PF7500 uit elkaar gaat vallen. Hij vibreert hevig en maakt een luid ratelend geluid, vooral wanneer je langere haren scheert. Tijdens het scheren van delen met dikke haren (zoals boven de bovenlip of op de kin) moesten we meerdere scheerbewegingen gebruiken om een korte scheerbeurt te krijgen zonder ruige delen.

Goedkoopste Remington PF7500

Toen we geen pre-shave lotion gebruikte trokken de folies soms ook aan de huid en voelde ze een beetje ruig aan, vooral op de nek. Dus we raden zeker aan om een pre-shave te gebruiken, aangezien dit niet duur is en het maar een paar seconden neemt om aan te brengen.

Ondanks dat hij veel beter presteerde dan verwacht, is de Remington PF7500 nog steeds een basis scheerapparaat en als je meer kracht en geavanceerde functies wilt, dan zal je flink meer geld uit moeten geven.

Tot slot is de kanteling van de scheerkop bijna niet aanwezig. De hoeveelheid die deze kop kan bewegen is erg kort en totaal niet soepel en alhoewel de drie messen afhankelijk van elkaar kunnen bewegen, is er veel te veel kracht nodig om ze in te drukken. Maar om eerlijk te zijn, zijn alle flexibele koppen van instap foliescheerapparaten slecht.

Dus de Remington PF7500 heeft dus in principe een vaste scheerkop, maar dit leek de prestaties niet erg te beïnvloeden. Als je een uitspringende gezichtsvorm hebt, dan zal je waarschijnlijk meer moeite hebben om een korte en soepele scheerbeurt te krijgen.

 

Uitschuifbare trimmer

remington pf7500 comfort scheerapparaatDe uitschuifbare trimmer is een beetje een allegaartje. Laten we in deze Remington PF7500 review eerst een kijkje nemen naar de goede delen en daarna de slechte behandelen.

Ten eerste lijkt hij beter dan gemiddeld te presteren. Hiermee bedoelen we dat hij de haren makkelijk verwijdert met minimale inspanning en weinig bewegingen. Hij lijkt simpelweg scherper te zijn dan degene die je krijgt bij de Braun Series 3 en de Series 5. Het primaire minpunt van die, was juist dat deze erg bot leken en er een hoop inspanning nodig was om alle haren te verwijderen.

Ten tweede knijpt de trimmer niet in de huid, wat bij andere trimmers die we in het verleden gebruikt hebben wel het geval is. Tot slot is hij ook wijd genoeg. We zijn absoluut geen fan van erg nauwe of afgeronde trimmers.

Laten we nu eens kijken naar de minpunten. En we beginnen met iets waar bijna elke uitschuifbare trimmer last van heeft; de positie. Omdat hij best ver onder de scheerkop zit, kan je niet echt zien wat je doet. Wanneer je bijvoorbeeld je bakkebaarden trimt, dan moet je het scheerapparaat kantelen en erg dicht bij de spiegel komen om geen fouten te maken.

Nog iets waar je je ongetwijfeld aan zal ergeren is de veer die de trimmer op zijn plaats houdt wanneer je hem uitgeschoven hebt, aangezien deze erg zwak is. Deze is zelfs zo zwak, dat je erg goed op moet passen dat je de trimmer niet terug drukt. Dit is hetzelfde probleem als bij de Remington XR1340.

Tot slot is de schuifknop waarmee je de trimmer naar boven of beneden beweegt totaal niet soepel, vooral wanneer je hem terug wilt schuiven. We gebruikte de knop tijdens deze Remington PF7500 review uiteindelijk niet meer en drukte simpelweg de trimmer terug met een vinger. Vergeleken met een Panasonic Arc 4, welke ook gebruik maakt van een schuifknop voor de trimmer, is het verschil enorm. Degene op de Panasonic is erg soepel en consistent, maar het is niet anders.


 

Conclusie van deze Remington PF7500 review

remington pf7500 comfort scheerapparaatAl met al kunnen we aan het einde van deze Remington PF7500 review zeggen dat dit verreweg het beste scheerapparaat van het bedrijf is dat we getest hebben.

We hadden al geen hoge verwachtingen, maar hij presteerde echt vele malen beter dan we verwacht hadden. Dit is ook het eerste Remington model dat we vol overtuiging aan kunnen bevelen, in plaats van dat we moeten zeggen dat je hem moet vermijden. Gezien de prijs moet je natuurlijk geen wonderen verwachten, maar dat is bij elk scheerapparaat het geval.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK: onze andere remington reviews

7.5 Totale Score
Beste van Remington

De Remington PF7500 is verreweg het beste scheerapparaat van Remington dat we getest hebben. Het apparaat kan gebruikt worden tijdens het opladen, is makkelijk te reinigen en levert een uitstekend scheerresultaat.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo