Philips QG3340 review: een goed prijs/kwaliteit scheerapparaat

Als je op zoek bent naar scheerapparaat op je van kop tot teen te scheren, dan is de Philips QG3340 perfect voor jou! Hij komt met een detailkam, speciaal voor je driedaagse baard, maar ook een wijde trimmer voor je nek, bakkenbaarden en kin. Bovendien heeft de baardkam 18 verschillende lengteopties, is er ook nog een detailtrimmer om precisie lijntjes en kleine zones te scheren en is er een neustrimmer om delicate haartjes te verwijderen. Na een aantal jaar ervaring met full-body scheerapparaten te hebben, moet ik zeggen dat ik toch verrast ben hoeveel accessoires dit scheerapparaat met zich meebrengt. Mijn vorig toestel had slechts een scheerkop met een paar plastic opzetstukken om de gewenste haarlengte aan te passen.

> Vergelijk goed de prijzen bij
Bol.com, Coolblue & Conrad

bodygroomer Philips QG3340

 

Kenmerken en specificaties

De Philips QG3340 komt met het volgende:

 • Detailkam voor driedaagse baard
 • Wijde trimmer voor nek, kin en bakkebaarden
 • Baardkam met 18 verschillende lengteopties
 • 20 mm detailtrimmer voor lijntjes en kleine zones
 • Neushaartrimmer
 • Full-body scheerapparaat voor een gladde scheerbeurt van het lichaamshaar
 • Huidvriendelijke trimmesjes voor een gladde scheerbeurt van het gelaat en de hals
 • Volledig waterbestendig
 • 50 minuten batterij na 1 uur opladen
 • Turboknop voor snellere resultaten
 • Reistasje

 

Ik gebruik het toestel nu bijna een jaar en ik kan alleen beamen dat het een goed product is. Oorspronkelijk kocht ik het apparaat om mijn driedaagse baard te scheren en wil je daarom een kleine samenvatting geven over mijn ervaring met mijn toestel:

 

Levering & eerste indruk

Naast de twee scheerkoppen, kwam het toestel met verschillende toebehoren, die ik hierboven reeds vermeld heb. Mijn eerste indruk was dat het een apparaat een erg goed, robuust design dat dat vrij indrukwekkend is.

Omdat er zo veel te beleven valt aan dit apparaat, zal het zeker een aantal duren voor je toestel volledig onder de knie hebt. Ik wacht meestal twee dagen voor ik mijn baard scheer, waardoor ik nauwelijks aan de instellingen moet prutsen. Tot nu heb ik nog geen beperkingen van het apparaat gespot.

Echter is de laadtijd van het apparaat wel wat aan de lange kant. Bovendien kan je het apparaat niet zo lang gebruiken op een volle batterij, zeker in vergelijking met gelijkaardige modellen. Dit betekent dat je op vakantie best je oplader meeneemt, want het is mogelijk dat je in het midden van je reis zonder energie komt te zitten.

opzetstukken Philips QG3340 scheermachine

Scheerprestaties

Je kan de lengte naar je eigen voorkeur instellen door de mesjes individueel aan te passen. Ik gebruik meestal de wijde scheerkop met de kam die ingesteld kan worden op de kortste lengte. Tot op vandaag heb ik nog geen last gehad van huidirritatie of andere kwaaltjes. Het toestel is snel en zorgt voor een gladde scheerbeurt.

Zelfs de neustrimmer werkt perfect! Voor mij is dit toestel een dagelijkse kameraad geworden die ik niet meer kan missen. Het enige negatieve puntje dat ik kan opmerken is dat het nogal lang duurt om het apparaat op te laden. Ook gaat de batterij niet zo lang mee.

Ik zocht een toestel dat me de vrijheid gaf mijn baard gemakkelijk en snel te stijlen – de Philips QG3340 heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Of je nu een stoppel- of dikke baard hebt, met dit toestel kan je elke baard aan!

 

Voor- & nadelen

Philips QG3340 dichtbijIk heb alle negatieve commentaren die ik kan bedenken gespaard voor het laatste deel van mijn review, aangezien ik denk dat ze verwaarloosbaar zijn.

                Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Vele toebehoren van hoogstaande kwaliteit
 • Verschillende instellingen mogelijk
 • Comfortabel in de hand
 • Gladde, precieze scheerprestaties
 • Stil en robuust

Het mini-scheerkopje is wel niet zo gemakkelijk te gebruiken als ik dacht, alhoewel het goed de kleine stoppeltjes verwijdert.

                Nadelen

 • Neustrimmer ziet er wat gevaarlijk uit – maar is dit niet (het is maar schijn)
 • Geen batterij-indicator
 • Zwakke opbergdoos
 • Reistasje zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat het apparaat zeer goedkoop is, terwijl dat niet het geval is
 • Scheerhoofden zitten niet zo goed vast op hun steun

De turboknop doet me denken aan een blender. Eigenlijk moet je die constant induwen om het juiste resultaat te verkrijgen. Bovendien is het zonder batterij-indicator mogelijk dat je je plots niet kunt scheren. Gelukkig kan je de stroomkabel rechtstreeks op je apparaat aansluiten om alsnog te scheren.

De beste functie aan dit apparaat is dat het toestel volledig waterbestendig is. Vooral in de douche moet je je geen zorgen maken –  je kan het apparaat er zelf makkelijk in schoonmaken!

 

Conclusie Philips QG3340 review

Algemeen gezien is dit apparaat goed ontworpen en krijg je waar voor je geld. Ondanks enkele kleine minpuntjes doet het apparaat wat beloofd wordt op de doos.

Kortom: de prijs/kwaliteit ratio is hoger dan gemiddeld en elke tekortkoming aan dit toestel, zoals het feit dat het geen batterij-indicator heeft, kan gemakkelijk vergeven worden.

 

> Vergelijk goed de prijzen bij
Bol.com, Coolblue & Conrad

 Philips QG3340 review scheerapparaat baardtrimmer

7.5 Totale Score
Een goed prijs/kwaliteit scheerapparaat

De prijs/kwaliteit ratio is hoger dan gemiddeld en elke tekortkoming aan dit toestel, zoals het feit dat het geen batterij-indicator heeft, kan gemakkelijk vergeven worden.

Gebruikers Beoordeling: 3.93 (3 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo